Gledao sam video snimljen Lumijom 920, do sada najhvaljenijom Nokijom s Windows OS-om.
Fotke po mraku su stvarno za nevjerovati! Ali, to umjetno "osvjetljenje" su platile fotke po danu kao i video koji snima ispodprosječne klipove. Klipovi su s dosta prelijevanja boja, dosta crveno-ljubičaste boje čim kamera naiđe na lošiji kut snimanja.
Ako tražiš kameru na mobitelu, morat ćeš se zadovoljiti Symbianom i ja bih na tvom mjestu išao na Nokiju 808. Još može vrijediti, a Nokia se obvezala još koje dvije godine raditi na dogradnji softa za Symbian što je po meni i više nego dosta uzimajući u obzir da se smartphoni kod nas, a i drugdje mijenjaju sad već cca svakih pola godine!
Ipak ne vrijedi živaca i bačene love za uistinu katastrofa kamere kod dosadašnjih Androida. Eto, ja imam Xperiju-T s navodno kamerom od 13 MP, ali... ne bih o tome! Samo ću kazati da su fotke na razini nekadašnjih dvomegapikselnih foto-mobitela, bez autofokusa, zrnate i katkad, kada se AF ne uspije na vrijeme "fixirati"-jako mutne!