ja nikako ne mogu postaviti dual sim uvijek ukljucen, dakle obe dvije kartice da su always on, uvijek mi javi failed? ima li neka caka kako to postaviti?
ja nikako ne mogu postaviti dual sim uvijek ukljucen, dakle obe dvije kartice da su always on, uvijek mi javi failed? ima li neka caka kako to postaviti?
----------------------------------
Proud to be CROAT
Koliko ja znam, to ne radi ako su obje kartice na istom operateru. Jesu li?
Ne, jedna je 098, druga 091. U biti uspio sam.problem je bio sto mi je na vipu bio zakucan neki broj za preusnjeravanje kada sa nedostupan. Zvao sam sluzbu za korisnike pa su mi to rjesili. Ali i dalje nisam zadovoljan-dakle kada pricam na 098 i netko me zove na 091 taj mi se poziv prosljedjuje na 098.to nije tako na b5702.
Proud to be CROAT
Pozdrav, nadam se da mi nećete zamjeriti što sam se registrirala samo zbog ove teme tj. da vas upitam par stvari o ovom mobitelu. Kupila sam taj Duos prije 4 dana i sve je super (izgled, brzina, mogućnosti) samo što nažalost (žena sam!) ne razumijem baš u potpunosti kako funkcioniraju ove dvije kartice. Pa bih molila za pomoć.
Sim 1 - moj privatni broj na 098 s limitiranim internetom
Sim 2 - moj poslovni broj na 091 s beskonačnim internetom
Na privatnom broju (Sim 1) ne primam često pozive, ali su mi jako važni sms-ovi i dvije internet aplikacije: whatsapp i imo messenger (te dvije aplikacije povezane su s 098 brojem). Na poslovnom broju (Sim 2) moram moći primati pozive od ponedjeljka do petka (9 do 17). E sad, za vrijeme radnog vremena, kad mi u statusnoj traci na vrhu mobitela stoji Sim 2, ne dobivam sms-ove, whatsappove i ostale stvari koje mi stižu na Sim 1. Njih primim s vremenskim odmakom, kad se u statusnoj traci prebacim na Sim 1. To mi nikako ne odgovara. Kako namjestiti da sms-e i whatsappove dobivam bez vremenskog odmaka?
Druga stvar - internet mi je jako spor, bez obzira koji SIM koristim. Zašto?
Treće, preusmjeravanje poziva. Da li se to preusmjeravanje s jedne kartice na drugu plaća i koliko?
Kada točno dolazi do preusmjeravanja? (koje postavke moram imati uključene)
Postavke > upravitelj sim kartice. Što znači da jedna kartica ima lokot, druga nema?
Opcije: Primi dolazne pozive preko druge SIM kartice dok se koristi podatkovna usluga. Ali ja koristim sinkronizaciju i internet mi je u principu na SIM 1 kartici stalno uključen?
Mreža za podatkovne usluge? Ne kužim smisao ove opcije. Pa zar ne koristim podatkovne usluge Sim kartice koja mi je uključena na statusnoj traci?
U mojem slučaju, poslovni, privatni mobitel, uključiti dual sim always on ili ne?
Oprostite što sam vas zasula pitanjima, ako vam se ne da sve odgovoriti, molim pomoć na samo jednu ili dvije stvari. Valjda ću ostalo sama pokopčati... HVALA!!!
1. ja imam isto na SIM1 098 na SIM2 091, ali mi je internet preko 098 broja jer imam neograniceno. razlog kasnjenja ti ne znam iskreno, meni sve normalno dolazi. probaj eventualno zamjenit mjesta SIM kartica (utore)
2. meni internet radi sasvim normalno. probaj dakle ovo sta sam ti rekao, stavi na SIM1 091, a da SIM2 bude 098
3. plaća ti se preusmjeravanje ali samo ako se javiš. plaćaš kao da zoveš sa 098 mreže na 091 i obratno odnosno ovisi kako imaš tarife postavljene.
4. lokot ti je znak da imaš PIN uključen. ja npr imam za 091, za 098 nemam
5. ma da i meni ovo nije baš najjasnije. dakle data promet možeš uglavnom preko jedne kartice. i ako ti je ta kartica u data prometu i ako te netko zove na nju, onda ti taj poziv preusmjeruje na drugu karticu. vidim da te buni malo, ali podatkovne usluge koristis preko samo jedne kartice bez obzira koja ti je trenutno primarna ako me razumijes (koja je ukljucena traci)
6. gle ja imam dual sim always on, tako da me su oe kartice stalno aktivne jer me na ovaj poslovni broj zovu i privatno ljudi
opcenito
android nije dobro rjesio ovo sa dual simom. ja sam prije imao samsung b5702 koji ako sam imao poziv na 098 i netko me zove na 091 normalno je zvonilo, nikakvo preusmjeravanje poziva. ovdje ti se sve bazira na tom preusmjeravanju koliko sam shvatio i mana je sto ne mozes odabarati koju karticu zelis koristiti za data promet nego samo jednu (na b5702 sam mogao, dok u njegovog prethodnika d880 si isto mogao sam jednu koristiti). ali sve u svemu nemam toliko cesto poziva da kada pricam s nekim na 098 da me zove na 091. tako da mi nije to neki problem. telefon je mozda malo spor nekada, ali radi sve normalno. ja ga svako tjedan dana restartam i radi extra. iskljuci power safe svakako. ovo je moj treci dual sim telefon i mogu reci da je samsung daleko ostao u vrhu. prvi je od renomiranih probio dual sim, uvijek sam pratio. i evo nakon 3 godine godine sam kupio svoj prvi android. ja sam zadovoljan za usluge koje mi on nudi
PS
valjda ce JB update rjesiti probleme ove neke i barem ubrzati jos malo uredjaj, tako da nestrpiljivo cekam
Proud to be CROAT
Haaaj. Imam samsung galaxy s7562 duos,i brzo mi se prazni baterija,želim uključit štednju energije al ne znam gdje se nalazi,pa ako mi netko može reć![]()
Imala sam prije kada onako spustim roleticu prema dolje al mi je nesalo odatle ta ikonica štednja energije,a bila je uključena. i sada je nikako nemogu u postavkama nać štednja energije ili slično. a želim provjerit to jer se baterija prazni brzo :$ a sve u svemu mobitel je sasvim uredu.
---------- Post added at 17:36 ---------- Previous post was at 17:35 ----------
Imala sam prije kada onako spustim roleticu prema dolje al mi je nesalo odatle ta ikonica štednja energije,a bila je uključena. i sada je nikako nemogu u postavkama nać štednja energije ili slično. a želim provjerit to jer se baterija prazni brzo :$ a sve u svemu mobitel je sasvim uredu. Wi fi mi je skoro uvijek uključen kad sam kod kuce
Ne znam gdje bi postavio ovo pitanje, no s obzirom da ću najvjerojatnije kupit nekog Samsunga Young ili Duos... a i s obzirom da mi je glupo otvarati temu poradi tog pitanja, pitat ću ovdje.
Nikad se još nisam koristio android dual SIM mobitelima, kao ni dual SIM mobitelima općenito.
Pa me mući jedno pitanje.
Htio bih imati mob s dvije SIM kartice. Jedna SIM kartica bila bi poslovna, druga samo za veoma uzak krug prijatelja i za obitelj. Nastojat ću da što manji broj ljudi zna za taj drugi broj. Recimo da je SIM 1 poslovni broj, SIM 2, intimni broj.
Htio bih da, ako me netko nazove na SIM 2, da mi se taj poziv uključi automatski, a prekine onaj sa SIM 1, jer sam navikao moje najbliže da me na intimni broj zovu samo kad je fakat gusto. A ne nose mi se dva moba okolo.
I je li onda moguće napraviti da ako već razgovaram na SIM 2, da kad me netko zove na SIM 1, da dobije znak da sam zauzet?
Većina ljudi ne želi shvatiti, da smo ovdje osuđeni na srmt.
Među onima koji to shvate, svađe se lako izmiruju. Dhamapada
da... ukoliko pročitaš temu od početka vidjeti ćeš da na žalost always on radi tako... na b5702 bio si nedostupan u situaciji koju si naveo...
drago mi je da si barem riješio problem sa preusmjeravanjem...
Svi smo mi u krastavcu...
takodjer imam primjedbu da mi zvuk nije nekako čist kada pričam s bilo koje kartice. jel to inače ili se može rješiti. nadam se da će JB rješiti sve mane. inače telefon što se tiče namjene, ja mislim da nema boljeg na tržištu u odnos na konkurenciju
Proud to be CROAT
mmm... čudno... imao sam kolegu koji je imao isti model i ukoliko je razgovarao na jednu karticu na drugu je bio nedostupan... to ga je i navelo da kasnije promijeni telefon... možda je i kod tog modela neka opcija u igri?
Na žalost nemam pojma kada će JB navratiti, a čekam ga s velikim nestrpljenjem...
dal ako sam na drugu karticu nedostupan,dal dobijem na mobu obavijest o propuštenom pozivu???
Pozdrav svima!
Da li se nekom od vas povremeno uključi display kad je mob. u stanju mirovanja? Naime, kada ne koristim mobitel (zaključana tipkovnica) povremeno zasvjetli display na 4-5 sekundi. Molim pomoć jer me već pomalo živcira![]()
Već objašnjeno bezbroj puta. Neka user-installed aplikacija to radi. Morat ćeš instalirati neki program za praćenje i sam otkriti koja.
Vezano uz točku 5.
Radi se samo o 2G podatkovnim vezama - kod njih nije moguće istovremeno imati data vezu i poziv pa je ponuđena opcija preusmjeravanja da data veza ne pukne - mislim da je to najbolje ostaviti ugašeno (da ne preusmjerava) jer nitko ne treba 2G vezu kontinuirano (nije problem ako pukne kod poziva)
Pozdrav!
Za sada imam GT-B7722 i vrlo sam zadovoljan telefonom, prije sam imao D980. Mislio sam uzeti S7562D, ali nakon što sam vidio vaše odgovore, malo sam zatečen.
Pa sad imam neka pitanja.
1. Znači ako stavim 3G onda mogu primiti poziv,a da ne pukne podatkovna veza.
2. Ako je na 2G onda podatkovna veza puca i preuzimam poziv.
3.Da li u opcijama SIM kartica ima za svaku posebno (1 i 2) odabiranje mreže (ručno i automatski). Jer se dosta smucam blizu granice i ne bi želio da se prebaci u roaming.
Ta je opcija bila nedostupna u 880D za SIM2. Na ovome mogu za svaki SIM posebno odabrati.
I to me čudi da ako pričaš na SIM1 i imaš poziv na SIM2 i nemaš uključenu opciju dual sim always on, poziv nećeš čuti.
Hvala, na odgovorima!
Zadnji uredio zg-mata : 17-02-2013 u 20:27
Kada je otključan mob, povuci onu roleticu dole i imaš po ikonama. Ako uključiš štednju, procesor radi s pola kapaciteta pa je mob sporiji.
Ima isto to u postavkama pod štednja energije.
Ali da bi se produžio vjek baterije možeš isključiti u postavkama, usluge lokacije, i makni sve kvačice.
Isto tako u postavkama, opcije razvoja , ne održavaj aktivnosti, stavi kvačicu.
Naravno da wi-fi, bluetooth, GPS i sinhronizacija također prazne bateriju.
Imaš u postavkama štednju energije. Možeš ju tamo uključiti.
Evo i ja imam Duos par dana. Meni je dovoljno brz, ne trebam tako puno app-ova, dizajn, velicina i tezina su vrlo dobri. Problem nastaje kad zelim aktivirati obadvije sim kartice. To nikako ne uspijevam. Mogu odabrati jednu koja je aktivna ali kad pokusam uzeti opciju obadvije kartice aktivne dobijam poruku da je podesavanje preusmjeravanja palo. Takodjer ne ide prebacivanje aplikacija na SD karticu.
Da li je neko radio rootanje ovog mobitela?
da,nemozes aktivirati na obadvije internet podatke.pozivi rade na obadvije,ali ne istovremeno.
to sa sa rootanjem bi trebalo srediti prebacivanje aplikacija na sd.valjda.
i dalje mi se cini da je samsung uprskao stvar sa duosom.
sotware koji definitivno neodgovara nicemu.koda ga je sastavljao kinez iz vrtića.
i to sto su stavili samo jednu antenu.biće drugu antenu krade tata od onog iz vrtića.
---------- Post added at 10:48 ---------- Previous post was at 10:42 ----------
da.ovo je meni bio veliki problem.
taj mali kinez iz vrtica koji je sastavljao android nije valja mislio da bi netko mogao poslati poziv ili sms sa neprimarnog broja.
izludjuje kad nemozes odgovoriti nego sa primarnog broja.
sranje.
Ovo za odgovor na sms, pa kod mene je nakon otvaranja sms-a otvoreno polje za pisanje a pored njega dvije koverte sa oznakama 1 i 2 kojima se valjda bira sa kojeg broja se salje sms? Ili sam ja nesto previdio?
Telefon zvoni na poziv prema oba broja a sto se tice istovremenog poziva, dakle poziv na jednu sim dok je u toku razgovor na drugu nije neki problem, barem za mene. Naime rijetko se desava da me dvije osobe istovremeno zovu a i ako se to desi dovoljno je da ide znak zauzeca a jos bolje ako moze ici na "poziv na cekanju".
Inace ovaj problem sa preusmjeravanjem se javlja kad su dvije kartice na istoj mrezi.
Sto se tice rootanja, nije mi to prioritet nego zelim prebaciti sto vise appova na SD karticu.
Bookmarks