Bome su "momački" odredili cijenu, i za N4 i N7.
Očito je to politika našeg uvoznika za LG (preporučena puna cijena...), najvjerojatno su VIP-u po tom pitanju ruke vezane pa temeljem toga cijene formiraju i svoje u tarifama.....Ne znam..bar ja tak mislim....Da se mene pita,puna cijena tog uređaja bi bila 3499 kn i bok...![]()
Bome su "momački" odredili cijenu, i za N4 i N7.
Nekako se drže te cijene za sve top modele, neovisno o pravoj tržišnoj vrijednosti. No, u RH je gotovo sve skuplje nego u zapadnoj Europi, pa se ni ne moramo čuditi.
Bas kak je TomZG rekao... LG je tu diktirao cijenu, kao i vani... Jebat ga.. Third world country..
Kao i svi LG ce brzo izgubiti cijenu. A zar nije malo prevelik, 4,8 incha????
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
4,7" je. Posve normalna velicina za "top klasu" mobova.
Usporedba, one x=4,7, galaxy s3=4,8
A ova godina ce biti u znaku 5" mobitela tako da velicina ekrana je na mjestu.
Jedino je cijena kod van mjesta, no bilo je i ocekivano da ce bit ovakva.
sve je to stvar navike. a navika se stekne brzo kad vidis prednosti velikog ekrana.![]()
Zašto se svi love dijagonale ekrana kao referentne točke za veličinu mobitela? Koliko je to bezveze najbolji primjer je nexus (ne samo 4). Nexusi imaju home, back i task tipke na ekranu, tako da iskoristiva dijagonala nije 4,7 već oko 4,5, dok u isto vrijeme imaja dosta neiskorištenog prostora na vrhu i dnu.
Pogledajte fizičke dimenzije npr one x-a i nexusa 4 (tu su negdje), a x ima zamjetno veći radni prostor.
Što se tiče diktiranja cijena od strane lg-a; to bi za nexus 4 moglo biti točno ali u tu teoriju se ne uklapa vipova cijena nexusa 7.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Ekran nije uopce prevelik. Dosao sam sa 4.3 (Desire hd) na ovaj i uopce nije potrebno nikakvo privikavanje. Laksi je puuuuno od dhd-a bolje dizajniran tako da odlicno lezi u ruci. Uzeo sam ga prekjucer, jucer stavio cyanogen zadnji, ako imate kakvih pitanja u vezi moba slobodno pitajte. Za sad sam super zadovoljan, ali tek su dva dana prosla, vidjet cemo sta ce poslije biti.![]()
M. U. F. C. - Not arrogant, just better
@macanovic: ti si svoj kupio u VIP-u, jel tako? Da možda provjeravao dal je otključan?
Imam pitanje za kolegu TomZg pošto ima Nexus 4...
Imam priliku ove godine dobiti mobitel iz US,7mj. (ako bude dostupan putem gplay store) i zanimaju me mane uređaja (osim tih notifikacija koje su tihe)
Hvala...
Ja sam svoj telefon prodao prije par dana (dobar trenutak da maknem avatar i promijenim detalje na profilu). Mane? Kameru moram navesti jer je dosta loša (no opet, kao što sam napisao prije, ne koristim je često pa po meni i nije toliko velika boljka).
Možda najveća mana i jedan od glavnih razloga što sam ga prodao je dosta slab signal sa Tele2 karticom (na identičnim mjestima sa drugim mobovima je bio dobar,dok je sa ovim znao i na trenutke nestati,kao da se "bori" sa mrežom) te prilikom uspostave poziva sugovornik me prvu sekundu uopće nije čuo premda je recimo signal jak i pun-dosta ljudi me što se događa.
Planiram ponovno nabaviti jednog,ali iz VIP-a, čisto da vidim da li je možda bio problem u mom bivšem uređaju ili je to stvarno takva greška (sumnjam da je do operatera jer sa drugima mobitelima stvarno tih problema nemam), tako da bi taj problem trenutno stavio sa strane no svejedno sam ga htio spomenuti...Tihi zvuk notifikacija se ispravlja sa volume + aplikacijom. Realno, ne možeš sa N4 fulati, to je vrlo dobar uređaj i vjerujem da ćeš biti zadovoljan, pogotovo ako ga nabaviš po američkoj cijeni ili još bolje, dobiješ..![]()
Pošto ga sad već ima dosta ljudi neko vrijeme, kakva su iskustva s baterijom? NAjviše me zanima screeen on time u surfanju preko wifija i koliko izdrži kada se koristi gps navigacija?
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
U vip-u sam uzeo, ne bi znao da li je otključan, ali pretpostavljam da je. Nemam t-mob micro sim pa ne mogu probati nažalost. Desire HD kojeg sam kupio u vipu je bio otključan, valjda je i ovaj. Što se tiče mana kamera definitivno nije nešto, ali ju isto kao i Tom ne koristim baš previše. I moram spomenuti ekran koji mi je dosta čudan. Rezolucija je super, sve izgleda prekrasno ali je nekako žućkast. Ne znam kako bi opisao, boje su nekako previše "warm". Najbolje se vidi na bijelim ikonicama koje nisu čisto bijele. Čitao sam da se to ispravlja sa francovim ili nekim drugim kernelom, to ću isprobati idućih dana. Sve ostalo je savršeno! Prezadovoljan sam mobom, brzina je nevjerojatna. Poslao bi screenshot za trajanje baterije, ali izgleda da mi ne da, ne vidim nigdje attach??
EDIT: Na vip-ovoj stranici piše da je otključan pod "karakteristike uređaja"
Zadnji uredio macanovic : 10-02-2013 u 15:57
sto se tice screenshota: otidi na imgur.com, uploadaj screenshot i pejstaj link ili sliku vamo.
...jel ima netko nexusa 4 na tele2 mrezu?
...pitam jel me zanima stabilnost 3G signala, meni cesto puca i prebaciva se na edge u zatvorenim prostorima npr. stanu dok su mi drugi mobiteli na tim mjestima imali odlican prijem 3G-a
Zadnji uredio zarest : 11-02-2013 u 14:14
...moj je iz vip-a
...signal mi puca ili je slab samo u zatvorenom prostoru, u stanu, sta mi ide na zivce
na balkonu imam full 3G!? po gradu (split) full 3G
imam osjecaj da zivim u atomskom sklonistu a ne u stanu!
...jedino da ga odem zamjenit pa da vidim oce li novi imat isto ponasanje![]()
evo screenova, moram samo napomenuti da je mob bio spojen na komp možda 2-3 minute.
http://imgur.com/txR6CbI&FCNDDxL&uyuwXdR&rNTlhFQ#0
@macanovic
...kakva ti je situacija sa signalom, 3G?
...meni cesto gubi 3G u zatvorenom a edge full
problem sa signalom je bio u samom uredaju, vratia sam nexusa i dobio novi, sad je signal OK
Stiže bežični punjač, ali na google play. Za nas samo muke, opet:
http://www.theverge.com/2013/2/11/39...-orb-available
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sorry, nemam screen od toga, uopce se nisam sjetio to slikati. Skoro stalno je bio upaljen ekran, gasio sam ga svakih sat i pol na 15-ak minuta, brightness je bio skoro na minimun...
Meni je signal u zatvorenom skoro cijelo vrijeme na edge. Inace sa signalom nemam problema sto se tice razgovora. Sta si im rekao za reklamaciju, jesi li odmah dobio novi uredjaj?
Bookmarks