U zadnje vrijeme događa mi se da prilikom listanja omota u mp3 playeru, i istovremenog slušanja glazbe, da se mp3 jednostavno isključi i vrati me na home screen. Postaje iritantno.
Što napraviti i je li ovo recimo tako, normalan problem?
Ljudi, imam Xperiju T na hrvatskom i jezik pisanja poruka je na HR. Sada, problem je što imam samo 70 znakova po SMS poruci pa čak i kada pišem czs umjesto čžš. Na Samsungu se mogao uključiti ili isključiti unicode, pa čak i na Nokiji, ali ovdje ne nalazim postavke za to.
Ima li nešto što mi je promaknulo ili je to tako na Sonyju?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
U zadnje vrijeme događa mi se da prilikom listanja omota u mp3 playeru, i istovremenog slušanja glazbe, da se mp3 jednostavno isključi i vrati me na home screen. Postaje iritantno.
Što napraviti i je li ovo recimo tako, normalan problem?
U Mobisu!
Hm... Ja sam dosta slušao MP3ce na mobitelu dok sam ga testirao, a niti jednom mi se nije "skršio" walkman.
Neznam, možda da jedino probaš ga updateati ili vratiti na tvorničke postavke...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Krenuo je JB update za ovaj uredjaj...
Neće pa neće. Sve me strah da nije manjak RAM memorije. Piše da je free oko 240MB.
Koristim live wallpaper, dosta widgetsa na svih 5 home screenova.
Prije 7 dana sam ga vratio na tvorničke postavke, ali problem s playerom je i dalje tu. Znači, događa se da jednostavno odsvira do kraja pjesmu i nakon toga se isključi (u slušalicama se čuje lagani klik).
Čitam po stranim forumima, ali većinom im se tada mobitel zamrzne pa se resetira... Meni nema resetiranja. Samo Mp3 player. Da nema možda veze s "pozadinskim procesima"? Ja sam ih ograničio na 4.
Znači, mp3 player se zna skršiti i ako surfam, downloadam pa instaliram aplikaciju i ako slikam dok slušam glazbu. Ne uvijek, ali...
I, da, postavio sam na opcijama da zatvori svaki program nakon napuštanja.
U Mobisu!
Iskreno, to mi je malo čudno...
Možda ima i veze sa brojem pozadinskih procesa, pa probaj to vratiti na tvornički broj. ili maknuti live wallpaper (tj staviti statički), pa onda testirati...
Baš me zanima da li će to pomoći, jer ozbiljno razmišljam da nabavim Xperiu T.
Ili da probaš napraviti update na JB?
Ništa, instalirao sam čak dva task killera. Svako malo počistim otvorene aplikacije.
Ima već sad dva dana da s playerom nemam tih problema. Sada, što je po srijedi stvarno ne znam. Ja razmišljam o povratku na Symbian. Android me, evo, baš nije nešto oduševio.
U Mobisu!
Tesko da iskustvo sa Sonyjevim romovima mogu nazvati Android iskustvom. To sto je Sony napravio od (u mom slucaju) Xperie S je tuzno i odmah mogu reci da mi mob kao mob nije sjeo nimalo. Osim estetski. Eto, moje dvije kune...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nije totalni off i može se primjeniti kod Xperie T, tiče se Sonyjevog UI-a. Sense mi je tu puno bolji, a Sonyjev UI mi je... pa, ružan pored recimo Sensea kojeg sam duže koristio. Ako ćemo graditi iskustvo na Sony ili HTC UI-u to je onda tužno, jer to nije čisto Android iskustvoSamo se nadovezujem na Mobyja.
Da... Ali dobar dio proizvođača malo "dorađuje" čisti Android, sa svojim sučeljem (TouchWiz, Sense, Timescape)... ali opet, postoje "neslužbeni" ROM-omovi koji su očišćeni od tih sučelja... i da, to je onda pravo Android iskustvo.
Ali opet, ta razna sučelja imaju svojih prednosti i nedostatka.
Osobnog sam mišljenja da je HTC Sense UI bolji i malo fluidniji, te malo intuitivniji (bar meni) . No i korisničko sučelje kod Xperie T ima svojih prednosti...
Da se mene pita, ja bih najrađe spojio najbolje od ta dva sučelja i spojio ih u jedno...
Kažem opet, kad sam testirao Xperiu T, nisam imao problema kao Moby sa mobitelom. A koristio ga za slušanje muzike (zbog dobrog zvučnika na slušalicama). No opet, ja sam imao statičku pozadinu i nisam ograničavao broj pozadinskih aplikacija...
@Moby .... probaj potražit rješenje svog problema na njihovom službenom support forumu ili poslati upit kako bi ti njihov support team pomogao (barem su meni izašli u susret kad sam imao problem sa xperijom p) http://talk.sonymobile.com/community...rt/xperia_t_tx ..... kako ćeš i sam vidjeti, nisi jedini sa tim problemom, a što je još najbolje ima problema koliko hoćeš (mene osobno je to odvuklo od kupovine pa sam na kraju uzeo HTC 8x)
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Konkretno, koristim Windows clock 2 s Google Playa i to mi je vizualno stvarno najbolja pozadina! Vjerojatno zbog nje se čitav mob zablesira pa kada iz Pretraživača stisnem home tipku, potrebno je i do 2 sekunde da pokaže sve ikone i widgetse na glavnom ekranu.
Nažalost, Xperiju T su na jednome forumu proglasili "nasljednicom Xperia S modela", što je valjda više nego dovoljno za one koji poznaju stanje stvari.
Ićo, razmisli dobro. Ne znam kakva će biti na JB, kod T-Mobile brendiranih mobitela svaka nadogradnja kasni barem 14 dana tako da još ništa. Kamera je jako loša-veliki problemi s autofokusom, odn. "fiksiranjem autofokusa", kod videa je još izraženije. S nadogradnjom može biti bolje, ali i ne mora ako je hardver u pitanju tako da bih na tvome mjestu zbilja pričekao bar još mjesec dana.
@Hoc-hvala na savjetu. Izgleda da će mi to jedino preostati.
U Mobisu!
Ako je to live wallpaper nemoj se čuditi što sve šteka. Live wallpaperi (oni pokretni) su rak rana valjda svih telefona. Možda je na JB situacija nešto pozitivnija.
Evo, nakon što sam prije Badnjaka napravio Repair, jučer sam napravio Factory reset. NIŠTA! Plejer i dalje prekine i vrati na prvu pjesmu koju sam slušao taj dan!
U pozadini je nemoguće da rade veliki procesi jer je resetiran i nisam postavljao račune osim za FB i GMail.
Jedini problem koji bi mogao biti je da je ta kartica bila prije u Nokiji N8 i bez formatiranja sam je ubacio u Xperiju. Samo, Mp3 player ne bi trebao brigu brinuti, to su ipak samo mp3 pjesme.
Da, nakon reseta, nisam radio backup izgubio sam sve fotke, neke su mi bile jako drage... Za popi*diti! I onda netko kaže da je Android brz, da Symbian ne vrijedi ništa! Svašta!
Eto, ljudi, imao sam do sada dva Androida-Galaxy mini2 koji je imao svojih mušica ali je "letio", i ova glupa Xperia T. Možda sam glup ali uistinu ne vidim tu svjetsku popularnost Androida kao OS-a!
Xperia T ogromno razočaranje!
U Mobisu!
Stvarno mi je žao, zbog izgubljenih slika i zbog nezadovoljstva...
Pored 2 HTC-a i Samsung Galaxy mini koje sam koristio , te nekoliko drugih Androida koje sam imao priliku koristiti na po par dana, nisam poželio preći na neki drugi OS (bilo iOS, bilo se vratiti na Symbian, bilo WP).
Možda je samo stvar sreće, na kakav mobitel "naletiš"... Osobno sa HTC-ima nisam imao nikakvih problema po pitanju stabilnosti.
A znam još nekoliko ljudi sa Androidom (i sa Sony(Ericsson) modelima), koji su zadovoljni sa svojim proizvodima...
Neznam, možda jedino da probaš neki drugi mobitel baziran na Androidu...
Ono što mi pada na pamet, bilo bi vratiti sve na mobitelu na tvorničke postavke, vidjeti da li ima kakav update, te formatirati memorijsku karticu i ponovno prebaciti pjesme na nju. A na mobitelu maknuti "živu" pozadinu i postaviti statičku
ili sa xda skinuti neki custom ROM i onda njega instalirati i probati. (možda sa njima budeš imao više sreće)
Xperiu T imam par dana i zeza me utor za micro sim. Prvi put sam morao par puta gurati da se sim zaglavi, a juće sam probao drugu Sim karticu ali neće ostati već ju opruga gura van. Uspijem sa poklopcem utora zadržati karticu i mobitel prepoznaje sim, ali poklopac ne nalježe do kraja zbog sim kartice. Karticu sam izrezao po shemi i možda nije idealno pod pravim kutem rub kartice koji ulazi u slot. Dali bi to mogao biti uzrok ili je utoru greška?
Definitivno je stvar u rezanju sim kartice.
Odi do svog operatera i zatrazi da ti zamijeni Sim karticu za micro Sim. Ako se nevaram, besplatno je. A neces imati problema sa vratascima i stavljanjem kartice
I meni se svidja to rijesenje za SIM i microSD karticu, samo, moglo je biti postavljeno na drugu stranu mobitela, pa su tipke mogle biti malo vislje postavljene...
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk
Slažem se da su tipke za pojačavanje/smanjivanje glasnoće slušalice postavljene bedasto. Smeta i prilikom zumiranja. Tipka za unlock mi je na dobrome mjestu. Nije visoko kao na Galaxyjima (IMO), a niti potpuno "out" kao na Xperiji S ili iPhoneu. Po meni ta je tipka pogođena i stvarno mi odgovara. Možda jer sam dešnjakpa je palac sam pronađe.
U Mobisu!
Popravio sam sim karticu. Kad sam juće poravnavao donji rub kartice, istovremeno sam time smanjio veličinu odrezanog kuta na simu. Sad sam malo porašpao kut i sjeda u utor bz problema. Probao sam desetak puta i svaki put uhvati karticu. Već sam polako pi***o, tako skup i dobar mobitel a takav banalan kvar na početku.
Pozdrav
Sad znam da je bila moja greška kod rezanja kartice, odnosno kod popravljanja izrezane kartice. Prvi put je dobro sjela, ali nakon što sam je htio fino obradit, nastao je problem. Normalno sam pomislio da je kvar u utoru jer nisam mogao znati da nema tolerancije u širini kartice i kutu rezanja od 0,5mm. Sad to znam i makar sad kartica sjeda dobro, sutra je mijenjam za drugu u Vip-u. Imao sam prije Xperiu S i tamo nije bilo problema. Gurneš ispod lima i sve ok. Izrezao sam već nekoliko kartica i doma i frendovima bez ikakvih problema, ako režeš pažljivo po shemi. Ovo je prvi mobitel sa vanjskim utorom za Sim kojeg imam, osim utori za SD karticu izvana koji nikad nisu stvarali probleme. Bitno da je sad sređeno
Ponosni vlasnici xperie T (kako tko) imam jedno pitanje?
Da li se kod vaših uređaja javlja problem koji se spominju na njihovom službenom support forum (http://talk.sonymobile.com/community...rt/xperia_t_tx) problem sa "Coating of the back peeling off" ili sa lošom kvalitetom izrade jer kruže glasine na tom forumu da je problem u jednoj seriji (prvoj) a i sam support team kaže "The problem has been identified and a fix is in place. I suggest that you contact your local support team to have your phone fixed at an repair center. This will be covered within your warranty as long as you are within your warranty period and if no mechanical abuse is present."
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Bookmarks