Točno A-GPS samo podpomaže bržem dostupu lokacije preko interneta isključih ga i koristiš ugrađeni GPS normalno ako imaš tu mogućnost onda dolazi do tih kašnjenja i "laganja" prije skretanja i pokazivanja tabela i znakova kad si prošao određeno skretanje ili izlaz s neke veće ceste . Sreća da još uvjek postoje putokazi . A-GPS je dobar za Google navigaciju ili kako se to već ne zove , od koje nemaš baš neke velike koristi . Moja kuća na tom Google-u napravljena je još prije 6 godina i kad pogledaš to iz zraka vidiš da još uvjek kopaju temelje , to bi značilo da nisu bas ažurni sa satelitskim snimkama ... Vjerovatno to ovisi i od lokalnih kartografa.
Sami mobiteli su sve jači i jači (Mhz) , a povećanje frekquencije procesora nosi i određeno grijanje , grije se on i bez nekog većeg opterećenja , a kod "navigiranja" processor mu radi pod full opterećenjem , opterećenja je i grafika , tako da temperature prelaze 50 i više stupnjeva , zagrijava se i onaj veliki ekran , pogotovo ovi novi Gorilla ili AmoLed Display-i . "Šlag na tortu" je i nosač i "okačen" mobitel na staklo ...
Svemu tome pridonosi ona temperatura koju proizvodi Processor , Monitor , i sunce koje tuče s vanjske strane i može doći do "štekanja" Softwarea pa makar se zvao iGO MyWay , Navigon , Sigic ili neki drugi ...
Ja imam HTC HD2 i na njemu sve korektno radi jer ima klasični GPS , na ovom drugom HTC 7 Trophy nisam stavio nikakvu Navigaciju , u ostalom žao mi je i jednog i drugog vidjeti okačenog na "šajbu" auta , mislim da nije svejedno uređaju na toplini koju sam proizvodi Processorom od 1Ghz i kao što ima HD2 ekran od 4.3" ili ovaj drugi "Tropač" s ekranom od 3.82 .
Danas smo došli u povoljnu situaciju da za jedan dobar mobitel možeš kupiti (po cijeni) nekoliko vrhunskh klasičnih Navigacija veličine 5" i više i bez brige si ako je i okačena na staklo da neće lagati ili kasniti pred raskršćima ili Speed Camerama ... Policajci imaju jako dobre "lasere" za te stvari , pa najebo si ako te navigacija ne obavjesti na vrijeme ...

Bookmarks