Malo je offtopic ovdje, ali da ne otvaram novu temu.
Može li se na Nexus 7 nekako spojiti tipkovnica (i miš bi dobro došao, ali nije nužan)? Ako može to bi bilo genijalno![]()
Malo je offtopic ovdje, ali da ne otvaram novu temu.
Može li se na Nexus 7 nekako spojiti tipkovnica (i miš bi dobro došao, ali nije nužan)? Ako može to bi bilo genijalno![]()
Pa nisam vidio konkretan primjer, ali ne vidim razlog zašto nebi moglo. Postoji puno univerzalnih tipkovnica za bluetooth i nisu nešto skupe.
http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl...ovnica+android
Naravno da može, samo ti treba rootČak štoviše, možeš spojiti usb hub i tada počinje zabava http://www.youtube.com/watch?v=sOqn62m49S0
BT miševi i tipkovnice bi trebale biti podržane po defaultu. Usb host službeno nije podržan kao kod recimo Galaxy serije, ali dovoljan je root i jedan app da se omogući.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Našao sam na netu gdje se može naručiti nexus 7:
http://www.ebuyer.com/388913-asus-go...0ok0mi1100550u
Cijena je 199£ sa poštarinom kako piše, tako da nije ni loše.
Sada me zanima nešto.. Da bi izbjegao carinu, to mogu naručiti u neku drugu državu na poštu i tamo skupiti? Ili čekati EU..![]()
Ako je isporuka iz neke EU zemlje onda ćeš slanjem u bilo koji EU zemlju izbjeći carinu. Ako šalje iz Amerike onda ćeš plaćati davanja shodno zakonima zemlje u koju ti stiže pošiljka.
U novom Vidiju se spominje da će u Hrvatskoj biti dostupan samo Nexus 7 16GB za 2200kn. Distributer je navodno sâm Asus, a ne piše kada ni gdje će biti dostupan.
Koja prokleta pljačka. Toplo se nadam da je ovo samo preprodaja, a ne i "ovlašteni dealer" šema. Strah me i pomisliti koliko će koštati 32GB model jednom kada izađe. Ili ovaj od 99$ kojeg najavljuju kao konkurenciju Kindle-u.
Pa dobro, cijena je visoka, ali vjerojatno će na njuškalu pasti, ako bude nešto prihvatljivo ću uzeti
Jesi ti dobio svoj iz amerike?
Samo ovo stoji u cijeloj priči. Oni koji ga žele preprodati sada će pohitati i srušiti cijene. Problem je što njihovi uređaji možda nemaju ovlaštenu garanciju i lako moguće da će cijene pasti za neki bolji postotak. Da je netko prognozirao ovakav scenarij 80% bi ga i ja uzeo kod nas na njuškalu s garancijom po nešto višoj cijeni od Googleove.
Moj će stići tek krajem mjeseca. Već sam i zaboravio da ga imam
Pitanje za vlasnike: neki pričaju o internacionalnoj garanciji - koji je to vrag i je li to ostvarivo kod nas? Znam da to u većini slučajeva ništa ne znači, ali eto pitam samo.
Danas dobio jesenski katalog od HG Spota u kojem stoji da sredinom listopada dolazi u njihovu ponudu po cijeni od 2099 kn(8GB model)
Došao je u više trgovina, ali je cijena ista otprilike.. Skužio sam da je najbolji način otići u austriju, postoje agencije koje voze putnike samo za shopping, meni iz varaždina bi bila 100kn povratna karta, što je stvarno jeftino. Tako da ću vjerojatno tako nabaviti.
Samo još moram naći gdje sve mogu kupiti u austriji to, da se nebi vratio bez tableta![]()
Dobio jutros jednog na korištenje par dana, ukoliko netko ima kakvih pitanja, na raspolaganju sam VamTrenutno ga "slažem" s aplikacijama, hd filmovima i ostalim...dalje ćemo vidjeti...premda me nekako unazad dan-dva više Nexus 10 privlači...
![]()
Zadnji uredio TomZG : 02-11-2012 u 13:15
slobodno tu napises svoj utisak na uredzaj! mene full zanima! obo jel ila lag, kak je batt, touch screen, punjenje, kolko i kakvih app opce ima za taj uredzaj...i to![]()
Second place is the first loser!!
Pa evo za početak, jedino što me nije oduševilo je ekran,prikaz crne boje je podosta loš (gledajući glavni launcher u kojem uglavno prevladava crna boja) te slika nije baš jako oštra,premda kada gledam HD film/igricu, slika je stvarno odlična i nekako se to toliko ne kuži. Sve radi brzo i trenutno (kao na GNexusu sa 4.1), touch također. Dodao bi kako neke igrice tipa Fifa 12 i NFS: Most wanted imaju totalno drugi doživljaj u igranju (razumljivo zbog veličin ekrana) i stvarno rade fenomenalno,usudio bi se reći da čak i bolje nego na mome S3..
Bateriju, njeno trajanje te punjenje ću ostaviti za neki drugi dan jer sada ne bi mogao dati točnu informaciju.
Kvaliteta izrade je stvarno odlična, stražnja strana je super, koja je od neke gume/plastike. 7" je stvarno dosta za nekakvo korištenje "za po vani", možda doživljaj smanjuju debeli rubovi pa ekran izgleda manje.Inače, tablet sam uredno stavio u džep svoje zimske jakne, bez da mi je uopće smetao prilikom normalnog kretanja po gradu, sjedenja po birtijama ili sl... Za tablete kao što znate, postoji chameolon launcher koji uređaj podiže na jednu višu razinu što se tiče sučelja-stvarno izgleda odlično i impresivno, no još nije dovršen što je velika šteta, pa sam ga maknuo (premda bi ga vrlo rado koristio)...
Btw...vjerujem da bi kroz 15-20 dana (nakon što Nexus 4 krene u prodaju) za njega mogao doći 4.2. update što će dodatno upotpuniti doživljaj
Uglavnom, dojmovi su vrlo pozitivni, ipak ovdje pričamo o tabletu od 200injak dolara- low budget,tako da za ovo što nudi je stvarno puno i odlično..Nastavak kroz par dana...![]()
Zadnji uredio TomZG : 03-11-2012 u 11:55
Stigao i moj primjerak. Napokon, ako smijem dodati
Budem pričekao s dojmovima dok sve podesim, ali na prvu loptu moram reći kako sam kao i Tom razočaran ekranom i prikazom crne. Moj problem je što sam 3-4 godine gledao samo u AMOLED ekrane i kleo LCD-ove... Jbga, to je nešto što ću morati prihvatiti i što ne smeta u radu jer filmovi i igre izgledaju odlično. Crne pozadine npr. ne. A tko mi kriv kada sam ljubitelj crnog
S druge strane, 7" je za mene zakon format! Update na 4.1.2 donosi landscape mod u launcheru. Zasad nisam istraživao hackove dok se malo ne ufuram. Prvo da steknem neko mišljenje o stock romu pa ćemo ga staviti pod nož!
Zadnji uredio xlr : 07-11-2012 u 00:47
Pošto ću najvjerojatnije dobiti svoj primjerak kroz sljedeći tjedan, zanima me dali netko ima iskustva sa zaštitnim torbicama sa tipkovnicom?
Mislim na ovako nešto: http://www.ebay.com/itm/Mini-USB-Key...item4ab8b9e74f
Dosta je jeftino, štiti tablet i ima tipkovnicu i olovku. A i koristi kao stalak
Najviše me zanima koliko to bateriju troši?
Meni se otpočetka sviđala ista šema, ali s BT tipkovnicom (jednog dana i BT miš lako uđe u kombinaciju)... Što ga više koristim to mi više ona ne treba jer se vrlo lako tipka s dvije ruke u portraitu s palcima, ili u landscapeu ali bez držanja tableta. Osobno razmišljam samo o caseu koji mi neće pokvariti korištenje u portrait modu.
ps. ta tipkovnica s linka piše da ima mini usb konektor, a sa slika ne mogu skužiti je li riječ o tipfeleru ili je fakat mini pa provjeri prije kupnje.
Zadnji uredio xlr : 11-11-2012 u 15:51
Imaš više slika kad scrollaš malo, vidi se da je mini usb.
Imam trenutno kod sebe galaxy tab, isto 7", i stvarno je lako tipkati u portrait mode, ali mislio sam ako bi na faks nosio umjesto laptopa, malo mi je glupo da tipkam po ekranu, a i vjerojatno bi bio precizniji na pravoj tipkovnici..
N7 i svi noviji telefoni imaju micro usb, zato kažemMeni na toj slici izgleda kao mini ili micro, ne mogu prosuditi
edit:
Imho, puno elegantnije rješenje, malo skuplje od tvog:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-H259-W...item416e01aa0c
Tipkovnica kao case i dock u jednome. Kada ne tipkaš tablet poklopiš preko tipkovnice i to se valjda nekako "zaključa". Iskreno, razmislit ću o ovom rješenju. Planirao sam za po doma nabaviti Logitech K400 i jedan dock i sve to skupa smjestiti na stol. Za vani bi imao obični case, ali sad mi je ova tipkovnica koju sam ti linkao pomrsila račune
edit2:
Evo par dojmova o toj tipkuši:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1943275
http://forum.xda-developers.com/show...9#post33387279
Najveća mana - premale tipke. Imaš čak i usporedbu s onom tvojom kožnom tipkovnicom
Zadnji uredio xlr : 11-11-2012 u 22:56
Da pročitao sam.. Neznam, nisam baš malen, vjerojatno bi i smješno izgledao sa tim tipkicama
Možda onda i odustanem od tipkovnice, to je više za 10" tablete..
Jesi probao kakav joystick spojiti na njega za igre? Vidim da dobro rade..
Nisam tip za igre
Anyway, rješih da uzmem Logitech K700 tipkovnicu za po doma (ebay) i primitivni dock (možda bude diy) ili jedan ovakav case koji bi služio i za vani. Tu se nećkam, htio bih flip case...
E to mi se sviđa, taj case.. Ma onda ću vjerojatno samo to uzeti, za tipkanje ću još viditi, ne žurim nigdje![]()
imate i original caseove za nexus 7 http://www.androidcentral.com/nexus-...l-cover-review
Ja svog morao vratiti, jednostavno ga nisam imao u zadnjih par dana kada koristiti, ali definitivno ima moju preporuku
EDIT: taman ga vratim i vidim danas krenuo 4.2![]()
Zadnji uredio TomZG : 13-11-2012 u 11:41
Nisam zadovoljan komentarima :\
- The ugly fonts for the clock on lock page
- Need to input secret code to enable developer options
- Changing the DPI from 213 to 160 will no longer give u the same Tablet feel as 4.1.2. The softkeys will remain the the middle, clock and notifications will be at the top
Kažu i da prilikom podešenja drugog usera tablet počne štekati/laggati
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1967795
Bookmarks