Evo kako se može riješiti problem što su slike pridružene kontaktima i sinkronizirane s gmailom onako sitne i pikselizirane...čak i ako se stavi slika veće kvalitete, nakon sinkronizacije gmail opet smanji sliku. Dakle, jednostavno rješenje za veliku sliku pozivatelja je odličan program Big! caller ID: https://play.google.com/store/apps/d...WVuY2FsbGVyIl0.
U njemu se podesi slika preko cijelog ekrana - a za vraćanje na osnovni ekran, radi tipkovnice i sl. ima tipka koja onda zatvori tu veliku sliku.
A što se tiče malih pikseliziranih slika čak i na novijim androidima - rješenje je prebaciti kontakte u memoriju telefona. Znači, evo na primjeru jednoga kontakta ću objasniti:
Marko Marković, kontakt koji je u gmailu sa svojih 2 kontakt broja, rođendanom i mailom je sinkroniziran s Gmailom. Ukoliko želim sliku veće kvalitete moram izbrisati taj jedan primarni broj na koji se čujem s tim kontaktom - sinkronizirati gmail. Sada mogu napraviti novi kontakt pod nazivom "MARKO" i unesem samo taj primarni broj koji sam obrisao tamo... Na ovaj način to su dva zasebna kontakta i gmail ih neće povezati. Sada na tom kontaktu u telefonu mogu staviti sliku veće kvalitete koju novi android prikazuje kako je već kod njega standardno - meni npr. na xperia Ray bude gornja polovica ekrana, a dolje onda se zacrni pomalo. U imeniku je također gore preko cijelog kontakta slika - nekoliko puta veća od one gmail pikselizirane!!!
Kontakt sam stavio velikim slovima "MARKO" eto čisto da znam da su mi to kontakti na telefonu - da ih prepoznajem. Obično sam ih nazvao nadimkom kako već osobu zovem, a u gmailu su puno ime prezime i ostali podaci koje taj kontakt sadržava.
Na memoriju telefona sam stavio samo kontakte koje često kontaktiram - obitelj i prijatelji koje stvarno češće čujem...Za te kontakte stvarno mi nije potrebna sinkronizacija. Kontakti koji su pak ostali sinkronizirani pod moj gmail acc su svi ostali, pa i novi koje ću dodavati...oni mi ionako nemaju sliku - tj. ako i imaju to može biti i mala pikselizirana...nije bitno jer ne koristim ih često.
Ukoliko ne želite uopće sinkronizirati kontakte - onda možete sve prebaciti na memoriju telefona i uređivati slike koje budu integrirane u sam kontakt (možete ih obrisati s memorijske kartice). Backup se može raditi npr. s MyBackupPro online ili na memorijsku karticu (radi backup svega pa i slika u kontaktu). Ukoliko ne želite kupiti MyBackup (dobije se 100mb online) možete staviti da jednom tjedno/mjesečno se napravi backup konatakata na microsd karticu. Folder rerware u kojem se nalazi taj backup možete staviti da bude sinkroniziran na dropbox (FolderSync, DropSync).
Ja sam sam izdvojio samo češće kontaktirane na memoriju telefona a ostale zadržao na gmailu - jer je jednostavna sinkronizacija i ne moram misliti. A i zgodno je kalendar imati sinkroniziran u kojem su prikazani i iskaču rođendani (od kontakata). Naravno, kao što sam rekao, nisam posve prebacio kontakte na memoriju telefona nego samo primarni broj telefona - mail, rođendan, ostali brojevi su ostali sinkronizirani na gmailu...
A povrh ovoga svega, kako sam rekao na početku, odlična stvar je Big! Caller ID - jer je slika preko cijeloga ekrana maksimalne kvalitete (pa i za ostale kontakte koji su sinkronizirani s gmailom - podesi se za svaku osobu, ili generalna slika za kontakte, ili generalna slika za unknown brojeve...)
Imati sliku kontakta (makar i pikseliziranu) je dobro radi sms poruka, brzog biranja...Odlazni poziv je bolje kada je veće kvalitete a ne pikselizirana (stavio sam da mi big caller id ne prikazuje svoj ekran pri odlaznim pozivima).
--> još postoji FullScreen Caller ID aplikacija pa i Video Caller - vjerujem da su i one dobre, iako se meni BigCaller id pokazala bolja...a i imam ju kupljenu. Moj dojam je da je bigcaller id bolja (tj. lakša). Fullscreen caller mi je znao raditi delay pa sa zakašnjenjem se pokrene kad me netko zove...

Odgovori uz citat

Bookmarks