Danas sam malo pogledao ponudu mobitela u prepaidu i to je živi užas. Nikada manje mobitela, nikada manji izbor. Što se događa s njima!?
Ma očajno... em manje simpa ponude em preskupi i precijenjeni modeli na pretplati! xperia ray npr. 1598 kn u total +s a isti uređaj u njemačkoj u dućanu 1400 kn. To jedino naš narod prihvača pod normalno ove cijene.
Prošle godine sam uzeo na produženje omnia 7 za 1 kn i neću se žaliti ali je tjedan dana prije toga bila 1498 kn. Znaći mogli su i spustiti i tada za kunu. Ja ove cijene ne podržavam a kod nas je malo specijalan sistem trošenja bezvezno samo da se ima... Sjećam se iphone kad je prvi došao, ljudi za na pretplatu 500 kn mjesečno čekali na kiši da bi ga isplatili 12000 kn a sinoć mi dođe lik i da mu taj iphone ne snima video jer ga niti nema. Em što narod plati šminku još mora i skupe tarife plačati.
Hebo ja ove izračune 50% manje pa lovit rođaka koji ima manje od 28 godina, pa obitelj kemijat pa ovo pa ono...
Daj ti meni ko u europi dobru tarifu i ponudu mobitela onda sam zadovoljan!
A ne bude li dobre jeftine ponude mobitela naravno da se skidam s pretplate pogotovo ako ovu frekvenciju još ne ukinu!
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
ja i mnogi koje znam kupili smo ray za 8 kn. plus moramo platiti pretplatu (6 mj x 50,81 kn) + (24 mj x 10 kn) = 553,88 kn. ima li toga u njemačkoj?
dakako, ray smo prodali tipovima koji mobitele kupuju putem njuškala. dobivena cijena od 1600 kn znači da smo po svakom rayu zaradili 1046 kn.
zahvaljujući tebi i tebi sličnima koji ne čitaju i ne znaju specifikacije tarifnih modela i uvjete promotivnih ponuda ja živim ko bubreg u loju. nakupovao se iPhonea i prodao ih putem njuškala. zarada po iPhoneu je 1.000-2.000 kn (ovisno o promociji). Uživaj u uvjerenju da se u T-Mobileu pretplata od 500 kn plaća svih 24 mj (=12.000 kn). Dioničarima T-Mobilea želim da imaju mnogo korisnika poput tebe i osoba koje plaćaju punu pretplatu 24 mj. predlažem ti bar jedan sličan post dnevno, na ovom i ostalim forumima. time ćeš mi poslati bar jednog kupca dnevno na njuškalo. eto meni zarada, a tebi zadovoljstvo što si postao novi telekom guru u potpokavanju pretplata
Zadnji uredio ispravljach : 05-07-2012 u 12:13
eeee...ali dok kod nas plate porez i raznorazne namete na cijene koje su u njemackoj. probaj taj telefon kupiti tamo pa ga prijaviti na carini
salim se naravno, ajd' za telefone jos i razumijem...za manje trziste narucuju manji broj telefona, samim tim ih dobivaju po vecim cijenama, pa onda jos zbilja treba platiti poreze koji su kod nas gori nego u cijeloj europi.
ali za cijene poziva, tj tarife ne razumijem nikako...da je u njemackoj sa onim standardom jeftinije nego kod nas. a opremu ne kupuju novu, nego polovnu prebacuju iz njemacke kod nas...znaci,troskovi su manji, e to je strasno
A joj @ispravljach jesi se mene uhvatiopeace brother! Ja općenito napadam t-mobile tu u zadnje vrijeme iako sam prije bio zadovoljan korisnik jer sve sam mobitele dobivao za jednu kunu na pretplati (12 ili 24 mj.) tipa total S +bodovi, redom: SE t630, SE Z300, SE k800, C510, nokia 5230, omnia 7... i sve ih opet uspješno prodao tako da sam imao računicu! Sve pet!
Ali da su se pogoršali sada jesu. Makli su mi iz tarife favorite brojeve prema inozemstvu, smanjili vrijednost bodova sa 400 kn na 200 pri popustu uređaja, uveli 200kn još više ko nije preko trajnog naloga, povisili cijene mobitela...itd. Svaka čast na xperiji ray za 8 kn... meni nije bila istekla pretplata pa nisam bio sreće uzet ga. Al zašto i dalje ta cijena za već stariji model nebi bila ista? Po meni to što oni stave kao akciju je realna cijena za 24 mjeseci jer ga i sa 8 kn ponude isplate bar na tarifi +M!
Da su još uvijek jeftiniji u ponudi mobitela od npr. tele2 gdje punu cijenu moraš uređaja platit - jesu! Ali očekujem i dalje bolje ako mislim ostat njihov pretplatnik...
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
nista osobno.
ali su uveli besplatne minute prema svima. recimo, ja konkretno, ne potrošim sve uključene min prema svima pa ih pošaljem kao kune na tomato račun i onda mogu besplatno zvati inozemstvo. ako i napravim koji razgovor s inozemstvom putem pretplate poništim taj trošak bodovima, a imam ih više od 100.000 zahvaljujući HT Amex kartici
ali su znatno snizili cijene uređaja. vidi:
http://cafe.mobil.hr/threads/62883-t...=1#post1025685
nekoć sam zarađivao nekoliko stotina kuna po uređaju, a sada do 2.000 kuna. dakle, sada su cijene po uređaju znatno niže. ako ti ponuđeni odgovor ne odgovara kupi putem njuškala. ja ću isti mobitel kupiti putem pretplate i na razlici prihoda i rashoda zaraditi bar 1.000 kn na smartphoneu
tko ima HT Amex karticu (poput mene) ionako ima trajni nalog već 8 godina, a čitavo vrijeme dobiva dvostruke bodove.
mogao si prenijeti prepaid broj iz druge mreže ili simpa broj i ostvario bi tu cijenu pa broj uklopio u obiteljsku tarifu. plaćao bi jednu pretplatu, a dobio 3 mobitela.
a zašto se pališ na mobitel koji je predstavljen prije godinu dana? što te briga što za njega traže pologu zlata. kupi si boljeg, novijeg i onog kojeg ćeš platiti manje (s pretplatom) od cijene koju bi platio putem njuškala
Zadnji uredio ispravljach : 06-07-2012 u 11:55
@ispravljach - na tarifi total s (stara tarifa) s popustom 50% za mlade...Postoji li opcija da se više ne plaća 50-60kn/mj ...pitam zato jer vidim da gore piše 6mj x 50kn i onda 24mj x 10kn...Jel to kada se uklopi broj u obiteljsku tarifu?
raskid![]()
Penali na Extra Total S koštaju 40ak kn mjesečno, a ukoliko broj ne preneseš u drugu mrežu, gasi se broj. Raskid je isplativ jedino na Extra Priča XS tarifi, gdje su penali oko 5kn/mj
Što se ovo događa,otkad su došle nove web stranice simpa ponuda paketa se svela n a10 mobitela.nemaju u ponudi ni huawei g5500 i galaxy nini ni iphone,ma nista ja nevjerujem kakve su im to sada gluposti
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Usporedjivao sam i na www.simpa.hr imaju 11 modela a na hrvatskitelekom.hr imaju 10 modela (Emporia Talk je 11. model)!
Ma oni su totalno promasili sa tim novim site-om, recimo pod internet opcijama vise nemas Internet M (200Mb=20kn) dok ga na simpa.hr ima,...
Sigurno ima jos sto sitnica koje fale ili se ne poklapaju!
Lumia 610 jefitnija samo 100 kuna od 710 uz total+ s (600 i 700 kuna). Nekako sam se nadao da će cijene windows phona više padati s obzirom na budućnost platforme. Vjerojatno i padaju, ali ne kod nas.
Ima li itko kakav info o dolasku novih modela ili bar nizim cijenama ovih sad iz ponude?
Već zamišljam babu gataru kako gleda u staklenu kuglu i govori:
Vidim vidim da će cijena trojke i četvorke pasti kad dodje sestica, a petica (4s) će neznatno pojeftiniti. Bit će to krajem studenoga.
Vidim da dolazi novi galakticni mobitel-tablet i kad dodje pojeftinit će dosadašnji note
Vidim osmu seriju prozora čijim dolaskom će pojeftiniti sedma (7.8) serija
A možda vidim da će t-mobile ukinuti bodove pa će mobitele poskupjeti za 600 kn. Možda primjeni politiku tele 2 pa ih nudi po nabavnoj cijeni. možda nakon Applea i google postane globalni telekom operater pa ht završi u stecaju
Zadnji uredio ispravljach : 17-07-2012 u 23:35
Wooow ispravljac... kraljuuuuu!
Tocno to me zanimalo.
dobra![]()
LG G3, HTC Droid Incredible 2 Android 4.0.4 Deceased :(
Ovu politiku Hrvatskog telekoma ne razumjem:
nejednaka ponuda uređaja ovisno o tome gleda li se kao registrirani korisnik mog telekoma portala ili kao neregistrirani korisnik mog telekoma portala.
Ako gledam kao neregistrirani nema u ponudi: LG Optimus 3D P920.
Nije da me zanima kupiti ga, ali možda nekog drugog zanima i ako pregleda popis uređaja bez registracija (ako je korisnik druge mreže) onda ne može znati da je u ponudi taj uređaj.
Druga stvar koja nije jasna je cijena tog uređaja. Inače, su cijene niže za ponudu putem web shopa od one u t-centrima, a za ovaj mob je cijena putem weba skuplja i do 1590 kn! Te se putem weba nudi po cijenama većim od Galaxy S3.
26.7.
od danas:
Ako gledam kao neregistriraninemaima u ponudi: LG Optimus 3D P920.
Zadnji uredio ispravljach : 26-07-2012 u 13:52
Nisam vjerovao da ću to doživjeti, no čak i VIP ima bolju ponudu prepaid mobitela. Nije mi jasno kako se najveći opetrater može dovesti u situaciju da u prepaid-u nudi 8 basic telefona i 4 slabašna smartphone-a. Ne vidim svrhu takve politike.
Planira li ovaj t-mobile uvrstiti koji novi mobitel u ponudu?jer ovo je strasno,simpa paketi su strasni,na bonove nemaju ni 10ak mobitela
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Bookmarks