Ako se uopće bude uspio probiti pored već etaboliranih i jakih igrača na tržištu.
Mozilla radi na "novom" operacijskom sustavu za mobilne telefone, nazvanom Firefox OS. Sam projekt startao je kao Boot 2 Gecko, čiji je cilj bio izraditi potpuno otvoreni operacijski sustav za mobilne uređaje, temeljen na Web tehnologijama, tj. HTML5 standardu.
Prve uređaji na Mozillinom OS-u možemo očekivati tijekom 2013. godine?
zgodan članak
...sve skupa mi se čini podosta interesantnim. Štoviše vjerujem, da će mi bolje sjesti od Androida?
HC4L
Ako se uopće bude uspio probiti pored već etaboliranih i jakih igrača na tržištu.
Mali troškovi, hrpa onih koji rade na tome i većina čak i besplatno, zainteresirani mobilni operatori....meni je to idealno za mobitele za 1 kn uz dvogodišnji ugovor.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Prve uređaje na Firefox OS platformi trebali bi predstaviti Alcatel i ZTE. Kako se pisalo, iste prvo možemo očekivati 2013. na Brazilskom tržištu. Operateri koji su dali podršku uključuji: Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica and Telenor
btw. tko želi može isprobati sam OS na svom kompu.
HC4L
Evo video uratka rada samog OS-a na mobitelu. Moram priznati nije mi nešto. Vjerujem da je debela beta, barem što se tiče fluidnosti.
...ako se to ispegla, to će već biti druga nota. I onda čekamo sljedeču godinu i prve uređaje?
HC4L
Bravo Majstore odlična prezentacija !?
Samo imam jedno pitanje u u vezi "navodnog" Firefox OS - novi mobilni OS , nije li to opet neka Linux_ova inačica , ili izvedenica poput Android_a !?![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
tako gledano i je, pošto koristi Linux-ov kernel. Ali to je OS sam za sebe. I još iskopah da se oslanja na Mozillin Gecko HTML engine. Mada meni to ništa ne govori, ne baratam s time.
HC4L
Bookmarks