Meni sestra ima Android a ja WP. Situacija je ta da je moj telefon osjetno brži ali ne i savršen. Ima sitnih bugova al ako gledamo cijelokupni dojam to je zanemarivo. WP je drugačiji pa zahtjeva za neke određeno privikavanje. Što se tiče aplikacija osnovne app kao viber, whatsapp, facebook itd. imaš a i sve veće app ali recimo nešto više od toga teško iako se store puni svaki dan s novim app. file explorer nema, tapatalk ima zamjenu iako se radi na tapatalku za WP. Generalno što se tiče app WP je zasad znatno oskudniji sa app od androida pogotvo što se tiče domaćih app. Jer svi čekaju da WP zauzme veći dio tržišta kako bi razvijali app. Zasada taj udio konstantno raste ...
Uglavnom ako si ovisan dosta o app na androidu moj savjet je da ne prelaziš. Dok ukoliko nisi i više koristiš mobitel za prosječne stvari (pozivi, poruke, mailovi, whatsapp, face itd.) onda se isplati jer je WP nešto novo i drugačije za razliku od androida i ios-a. Ja sam super zadovoljan sa WP i ne bi nikada prešao na Android iako ga nisam niti imao ali sam ga imao priliku koristiti u više navrata.
Sad na ljeto dolazi update koji bi trebao popravit određene bugove i "otključat" Radio u nekim modelima a na jesen dolazi još jedna nadogradnja ...

Odgovori uz citat
Bookmarks