Join Today
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 62

Threaded View

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Autonavigacija Mio NAVMAN F45(0)

Autonavigacija Mio NAVMAN F45[0]
    Vrezija EU i Adriatic

1 in 1

Pojavili su se na našem tržištu PNA uređaji pod nazivom Navman F45 /Navman F450 .
    Po onome što sam zaključio daje u biti to potpuno isti uređaj , navodno da je F45 EU Model s 44 države ,a F450 sa Adriatic Regionom .

Nisam baš siguran jer sam imao pri sebi i jednog i drugog koji su imali i po 44 ili 8-10 Adriatic karta (MAPs) .

Postoji verzija s Softwareom Don't Panic ili Mio Spirit 2009 ili Navman Spirit 2009 . Sve u svemu netko je namjerno napravio "zbrku" oko svega toga .
    U tome je imao "udjela" T-Com koji je davao za produženje ugovora . Navman F45 sa Adriatic podrškom , dok su neki naši računalni "trgovci" prodavali jednog i drugog ...

Ja imam Navman F450 , piše na naljepnici ispod uređaja , ali je kutija od Navman F45 , tako da mi sve zajedno nije jasno .

Morao sam ovo napisati radi toga da "zbunim" još nekog , a ne da samo da ja imam "confuzije" u glavi .

Na pisanje ovog teksta , ponukalo me je to što na nekim od ovih dva ista , a sa različitim imenom uređaja instaliran je Don't Panic Software napravljen od našeg jako dobrog Kartografa MIREO sa sjedištem u Zagrebu .

Mireo je napravio "BUM" na mobilnim telefonima poput iPhone i Android telefonima , u međuvremenu se je "popravio" na PDA uređajima od verzije Don'Panic 4.2 /4.4 ...

Problem je u tome što neki od ovih uređaja imaju samo Adriatic karte , i Navigacija F45 ili F450 , nema mogućnosti da Vas odveze na neko odredište u Europi .
    Vjerujem da većina rijetko ide prema istočnim krajevima , a idete li na Istok ne pomaže baš navigacijski uređaj jer njihovi lokalni kartografi nisu baš ažurni ,da bi dopunili ove Mireo karte ... recimo to da ne brinu mnogo o sebi ...

Uređaji sa kartama (MAPs) EU (Zapadne Europe) nisu loši jer se kartografi na "zapadnoj strani"
    brinu za svoje vozače i sigurnost na cestama ...

Probao sam taj Mireo Don't Panic i radi korektno , malo su karte u zaostaku na malo starijim uređajima . U slučaju da Vam se desi neka "nezgoda" s kartama (MAPs) , imate mogućnost vratiti Software , odnosno napraviti reinstalaciju . Nije to sve kad Vam sve lijepo proradi dobit ćete poruku u obliku : " ... mape nisu registrirane " , i onda više nemate ništa ... (navigacija ne služi ničemu ... ).
    Pokušaj uspostavljanja veze preko Interneta sa "kartografom" je nemoguć , ili Vam se ponude da karte (MAPs) koje već imate , morate kupiti ...
    Same ove nove karte koji nudi Mireo u u Don't Panicu , nisu bog na što iako tvrde da su dobre , ne vjerujem u to jer "nova" karta ima nekih 15Mb , dok "stara" (isto nova) ima preko 40Mb ...
    Izvlače se na tehnologiju izrade , što baš i ne drži "vodu" ...

Da nebi gubili živce , našao sam rješenje bez nekog posebnog "Unlocka" na Mio Navman F45(0) , možete staviti nekolko drugih Navigacijskih programa ...

Pripremio sam : Mireo BE3.1 (Ginius Deluxe Truck) , Amigo My Way (Airis) , iGO83.4x , Primo2 Cruise

Procedura instalacije zamjenskih programa na Vaš Navman F45(0) :
    ____________( jednostavno i bez nekih posebnih zahvata )

01. Spojiti Navman F45(0) USB priloženim USB kabelom na računalo.
    02. Napraviti Backup uređaja . (kopirati sve što se vidi na uređaju u neku Mapu na računalu )
    03. Skinuti iz priloženih Linkova Navigaciju po želji ...
    04. Privremeno raspakirati negdje na HDD "paket"koji ste izabrali ...
    05. Pobrisati direktorij "Dontpanic" na Navigaciji (F45) .
    06. Kopirati onaj "Dontpanic" iz paketa na Navigaciju , odnosno na isto mjesto onog pobrisanog .
    07. Isključiti Navigaciju od računala (Sigurno ukloni Mass Storage Device , desni kut kod datuma na alatnoj traci)
    08. Prebaciti dugmić gore na vrhu u sredini uređaja full desno - Reset .
    09. Izvući kabel iz Navigacije ...
    10. Ukopčati Navigaciju i probati kako radi ...

U slučaju da Vam neka od ovih ne odgovara , probajte drugu ili vratite Backup.

Linkovi za Navigacije:

1. Navigacija Mireo Be3.1 Ginius Truck
    Klikni ovdje

2. Navigacija Amigo MyWay Airis
    Klikni ovdje

3. Navigacija iGO 8.34
    Klikni ovdje

4. Navigacija Primo2 Cruise
    Klikni ovdje

Rar Password:
    walter66

Zaključak: Navigacija će korektno radit pod nazivom "Don't Panic" , ali imat će
    drugi Software za kojeg imate najnovije karte na internetu ili linkove koji su tamo postavljeni ...

Karte za Navedene Navigacije imate na ovom Forumu u djelu za Mape

Karte (MAPs) za iGO i njegove "podvrste"
    Karte (MAPs) za Mireo

NAPOMENA:Ne odgovaram za bilo kakvu "nepogodnost" koja Vam se može dogoditi pri instalaciji , sve radite na Vlastitu odgovornost .

...
    Zadnji uredio walter66 : 19-10-2012 u 08:35 Razlog: Postavljeni Linkovi - Tnx Moderators Sljaka
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

2. 'Hvala' kažu:

Slične teme

1. Mio A501,Mio A702
    By Hotplate in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 07-07-2007, 12:23
  2. Tomtom vs Garmin vs Navman
    By Rockatansky in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 24-05-2007, 08:24
  3. Navman pda
    By rage99 in forum Pocket PC/PDA