Tice se svih custom ROMova, ali GB su obicno OK...najrizicniji su zapravo ICS kerneli.
Tice se svih custom ROMova, ali GB su obicno OK...najrizicniji su zapravo ICS kerneli.
Vec sam slican tekst pisao u temu gdje diskutuju SGS2 ili Galaxy Nexus kupovina . . . Nekoliko pitanja koja me muce jer zbog njih se omisljam da li da kupim Nexus ili SGS2 .
Pa evo , i malo uvoda : Da li ste upoznati sa BrickBugom na i9100 koji je aktuelan na modelima telefona sa 0x19 revizijom eMMC chipa ? Ako jeste , pomagajte !!! Naime , dvoumim se izmedju kupovine i9100 koji ima navedenu reviziju i dakle , potencijalno ga mogu pretvoriti u ciglu .
Ako sam dobro shvatio problematiku , da bih svoj telefon pretvorio u ciglu , potrebno je da uradim factory reset ili format data i system foldera telefona ako posjedujem na telefonu kernel koji ima omogucenu "emmc_cap erase" funkciju koja pri formatu pokvari podatke eMMC chipa , zakljuca ga i samim tim ucini neupotrebljivim kompletan telefon . Posto vidim da vas vecina stavlja custom ROM-ove i na S2 a niko ne spominje da je imao probleme vezane za ovaj ovaj bug , zanima me da li je dovoljno prije formata ili fabrickog reseta flashovati neki kernel sa onemogucenom emmc_cap_erase funkcijom ( ICS ili GB kernel ) ? I ako je nacin da se izbjegne "brick" jednostavan , da li neko moze ukratko princip izbjegavanja istog problema da napise
Moje finalno pitanje je : da li se isplati rizikovati da kupujem telefon koji je potencijalna cigla ili nije velika steta uzeti Nexus umjesto njega i ne misliti o ovome ( ne bih da kupim Nexus umjesto SGS2 i da se razocaram ) ?
Bookmarks