Digitizer je potpuno nov - odmotao celofan s njega. Zanimljivo je kako ovaj stari touch panel (koji je pao na vruči grub asfalt drito licem) sa sto crta na sebi radio bez problema - odnosno reagirao - samo je mobitel zbilja bilo ružno vidjeti sa onim 'cvjetovima' od napuklina pa sam si naručio novi s interneta (pošto u ovlaštenom alo alo servisu nemaju zamjenski trenutno).

I ja sam mislio da jako pritiskanje nema veze s reagiranjem na touch jer sam odmah to skužio (nikad nisam razmišljao o tome kako to reagira) pošto ima trakica koja ima na vrhu čip koja se jednostavno prikači na matičnu i to je to. Prirodno je da sam stiskao jače kad neće da reagira, to je nekako mehanička reakcija na nereagiranje ekrana ali zbilja kad jače stisne ili povučem reagira na nekim područjima.

Malo je frustrirajuće što ne mogu ući u izbornik i što tipke svjetleće ne reagiraju.

Imao sam s raspuknutim touchom ispravan rad a sad s novim za kojeg sam dao 200kn ekran ne reagira. :O Nisam htio slati serviseru nekom da stavi touch kad sam uz njega dobio i potrebne stvarčice - poput malog šarafcigera i neke stvarčice sa skidanje i micanje plastike - a i još dodatno da čekam i budem bez mobitela.

Ovo s noktom ne pali. Mislim da touch reagira na toplinski dodir ili dodir općenito.