Dakle, do sad sam bio u bonbonu kojim nisam bio zadovoljan, i dolaskom total plus tarifa, odlučio sam preći u Total+ S. U T-Centru su mi rekli kako nije moguć direktan prijelaz ni prijenos na pretplatu (iako imaju bonbon brojeve u simpa bazi, računalo im ne dopušta takav prijelaz), pa sam predao zahtjev za prijenosa u T-Mobile prepaid, te kanio odmah na dan završetka prijenosa uzeti pretplatu u Total+ S tarifi.

No, tu su počeli problemi...
Termin prijenosa broja je bio 6.6. 8-11 sati, međutim u tom periodu se ništa nije dogodilo. Nešto prije sam dobio poruku da će moj broj biti prenesen iz T-Mobilea u bonbon (dakle obratno), što sam pripisao standardnoj bonbon praksi da šalju poruke bez imalo smisla i logike, no dobro. Prošlo je jedanaest sati, pa malo više i u 19 sati su mi ugasili bonbon karticu, te sam zadovoljan odmah stavio onu T-Mobileovu jer je broj očito bio prenesen. Međutim, pisalo mi je da je SIM neaktivan. Bez obzira na bjesomučno resetiranje, ništa se nije mijenjalo, pa sam otišao u T-Centar, gdje mi je rečeno da je riječ o tehničkom problemu koji će uskoro biti riješen.

No, danas je već peti dan kako mi je broj nedostupan. Osim što mi je uskraćeno korištenje usluga, da stvar bude neugodnija, svi koji me zovu ili šalju poruke dobiju obavijest kako se broj ne koristi/ne može primati SMS poruke.

Drugi dan sam napravio prigovor u T-Centru, poslao sam mail szk (na koji nisam dobio odgovor), pitao szk na facebooku (koji su mi prije 4 dana rekli da će mi javiti čim nešto saznaju), te zvao telefonsku službu za korisnike (s drugog Simpa broja koji sam kupio da ih mogu nazvati), gdje su mi rekli da pokušam pitati u T-Centru i da je zakonski rok za odgovaranje na prigovor 30 dana (no oni to obično rješavaju kroz nekoliko tjedana (!!)).

Naravno da ne krivim ljude u szk i vjerujem da mi je svatko pomogao koliko je mogao i znao, no dobio sam dojam da sam jednake rezultate mogao dobiti pozivom na besplatni telefon PIK Vrbovca ("Molimo za strpljenje, vjerujemo da će vam problem ubrzo biti otklonjen."). Problem je što sam se našao u izuzetno neugodnoj situaciji (to mi je jedini broj koji koristim, ili sam barem do sada koristio), a nemam nikakav pristup informaciji o vrsti problema i roku rješavanja istog. Što je najgore, moja želja da prijeđem na pretplatu do sada je rezultirala isključivo štetom.
Sumnjam da će mi šteta biti nadoknađena, no još više mi smeta što sam sada svakako 3 mjeseca "osuđen" na T-mobile, iako ne mogu koristiti svoj broj.

Uglavnom, da ne duljim, kukam i naričem, je li se netko možda nekada našao u sličnoj situaciji? Postoji li još nešto što mogu napraviti? Hvala