Na svojoj xpgo sam preskocio ICS i otiso ravno na JB 4.1.2.
Čisto stock je lagano usporeniji od GB ali je to zato jer JB očito nezna upravljat procesorom pa sam ga rootao (upute ovdje) i stavio aplikaciju CPU Tuner.
Nakon toga nisam vidio nijedan android tih specifikacija da radi brže/glađe.
Mislim da nema koristi da ga opet šaljem u servis iako još imam godinu dana jamstva. Pokušat ću odraditi ovo po tvojim uputama pa il' pukovnik il' pokojnik.
Nađi Gingerbread i flešaj ga sam. Nije teško. ICS im je katastrofa i to je to.
Što sad, da ga rootam i napravim ovo što vodokotlic savjetuje ili da ga flešam na GB?
Na svojem telefonu sam napravio factory reset na GB, priključio ga na komp i napravio službeni update softvera na JB pomoću PC companiona
Prije svega sam to napravio zato jer su mi trebale aplikacije koje traže 4.0+ android a čuo sam da je ICS koma.
Root sam radio doslovno po koracima navedenim u uputama u linku koji sam dao u threadu (DooMLoRD Easy Rooting Toolkit s XDA). Uzmi si vremena, pročitaj postupak par puta, i kad sve imaš spremno, kreni.
Nakon rootanja je potrebna još samo CPU Tuner aplikacija koja se podesi da ispravno upravlja procesorom (da se minimizira usporavanje/štekanje). Besplatna za skinut na play storeu. Na kraju sam još u settings->apps stavio disable na hrpu predinstaliranih timescape/facebook/twitter/google+/xperia aplikacija za kojima nemam nikakve potrebe ili koristi, a da slučajno nebi došle u napast trčati u pozadini po ramu.
Na kraju, ovdje je opcija kako vratiti 2.3.7 GB pomoću flashtoola. Nisam to radio, niti imam ikakvu potrebu, s obzirom da mi telefon sad bolje nego ikad, ali eto postoji mogućnost.
Na žalost rootanje i instalacija CPU Tunera nije donijelo nikakve pozitivne pomake pa sam se na kraju odlučio za downgrade na 2.3.7 Ginger Bread. Skidanje flashtoola sa češke stranice nije moguće pa sam ga potražio na Googleu. Tu su opet nastali problemi jer nakon downloada Flashtoola treba aktivirati account a ja već danima čekam da mi "netko" konačno aktivira račun ako bih mogao flešati aparat.
Aktivira račun? oO
Koliko se sjećam nije bilo nikakve aktivacije niti ičega s flashtoolom oO
Uspio sam instalirati nešto što se zove Emma ali to također traži aktivaciju koja nikako da stigne. Probao sam na 5-6 različitih mail adresa. Svaki put registracija uspije ali aktivacijski kod ne dođe na navedenu adresu. Iscrpio sam sve adrese i sve user name pa mi jedino preostaje da ovaj prokleti mobitel flešam što većim čekićem.![]()
Ima lii netko znanja i volje da mi da nekakav tutorijal kako flešati Xperiu Go. Imam flashtool ali nisam posve siguran kako to napraviti a da ne napravim još gore.
Please!!!
Mi6 Black
Bookmarks