Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: 1MP ili 5MP?

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Nokia Lumia 710
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    16.521
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.521, Nivo: 31
    Bodovi: 16.521, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvarno je glup izraz 1MP. Koliko je to ustvari? Na mom Sony-u to je 1280*960, neki za smatraju 1024*768, a ustvari nijedno nije točno 1.3MP i 0.8MP bilo bi točnije ovo bi bilo bliže 1152*864 ali tu rez. ne koristi ni jedan fotoaparat.
    Slike od 1MP čisto su dovoljne, ali ne i za 10*15cm za to bi bilo min 3MP ili bolje 4.
    Samo ako već imaš veliku karticu najbolje ti je staviti na najvecu rez. i najbolju kvalitetu. Tko zna šta češ poslije raditi sa slikama.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1MP, 3MP, 5MP sve su to manje vise opicne kategorije, da se otprilike zna rezolucija koju moze navedeni aparat podrzati! Naravno da niti jedan ne ostvaruje tako deklariranu rezoluciju! Razolucija fotografije uvijek odudara sto zbog razlike izmedju korisne i max rezolucije CCD a, sto zbog odabira zeljene rezolucije u izborniku aparata (proizvodjaci se trude standardizirati ponudjene rez. iako to po meni nece biti moguce u potpunosti)! Zapis 1MP, 3MP... je takav kakav jest i stoji kao takav dijelom zbog lakse promidzbe, dijelom da se barem malo prevari neinformiranoga korisnika, a i vjarojatno zato jer je lakse napisati 3MP nego 3987345 pixela!

Sto se rezolucije tice, a koja bi se trebala koristiti pri slikanju, pristasa sam da ako imate mem karticu zadovoljavajucih proporcija, treba uvijek koristiti max rezoluciju i max kvalitetu koju vam aparat pruza, jer kao sto tbenosic rece, ne znate za sto bi vam fotke, danas sutra mogle zatrebati (obrada, razvijan je na vece formate, rezanj i uvecanje dijela fotke...), a i CD ovi danas barem nisu skupi! Naravno ovo treba uzeti sa rezervom, npr. nasao sam se u situacijama da sam isao na dulja putovanja, vise drzava i gradova, tada npr. ako znate da ce vam prst biti cesto "na okidacu" valja malo kalkulirati, s obzirom na to koliko kartice ili kartica imate! (Ja osobno uvijek volim uzeti jos i klasiku, jer film uvijek mogu kupiti bilo gdje)!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    lakse napisati 3MP nego 3987345 pixela!
    obično u takvom slučaju napišu da se radi o 4MP...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    obično u takvom slučaju napišu da se radi o 4MP...

Ova mi je dobra!!! Brzo sam pisao post, pa sam zabrijao! Sorry ljudi "Lapsus calami!"! WB je naravno u pravu!!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove