Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: 1MP ili 5MP?

Threaded View

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @tbenosic Kad slikam već unaprijed odlučim za šta će mi trebati slika i odmah odlučim da li će to biti standardna fotografija ili veća pa se tako odlučim i za broj MP.

@ svi Što se tiče trika marketinga malo surfajte po internetu pa će te vidjeti da se može raspravljati o tome i da je do u nekim slučajevima istina. posjetite stranice kao što su: DigiFot.com olympus a pogotovo ovu stranicu: Telfon.net te nekako probajte potražiti naslov-Nabava fotoaparata i općenite stvari o digitaliji- te u njemu podnaslov -Kvaliteta slike-. Ne vjerujte svemu što pišu tvrtke, jer pišu u svoju korist.

@ cook22 Da, memorijske kartice nisu više tako skupe, ali moraš gledati i na to da neki ljudi puno fotografiraju:npr. odu na planinarenje snime neki mali filmić od 10 min, te malo fotografira krajolik, prijatelje ili već što hoće, te kad mu nestane memorije zažali što je fotografirao na najvećoj rezoluciji, a dobro bi mu došlo da još može uraditi par fotografija. zna da je uzalud potrošio velike piksele a zna da će izrađivati standardne slike. Ima i onih koji će izrađivati samo velike, a to je sada njihova stvar kako će raspodjeliti piksele.
    ja kad slikam slikam na manjoj rezoluciji, a kad mi padne na pamet da bi neka slika mogla biti dobra i da bi je mogao izraditi u velikom formatu slikam u najvećoj rezoluciji, i dalje nastavljam kao inače. Svatko ima svoj način. Ljudi koji tek kupe skupi fotić, nemaju uvijek odmah za veću memoriju a fotić im treba, te zato štede piksele.

---što se tiče tablica to su okviri, jer svaki je fotoaparat drugačiji pa je uzeta neka minimalna sredina za sve da bi se dobio neki rezultat koji bi pokazivao vrijednost digitalnog svijeta, naravno da nije točna za sve fotoaparate,ali je otprilike približna.
    Zadnji uredio Bimbi : 13-07-2005 u 14:40

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove