nek razgovara 5 minuta dnevno potrošit će 52,5 kn (0,35 kn x 5 min x 30 dana).
to je prvih mjesec dana. nakon toga mu se minuta razgovora diže na bezobrazno skupih 0,95 kn.
onda je bolja Prejaka opcija gdje za 50 kn dobije:
200+800 minuta, neograničen sms i 1000 mb prometa
inače nema bolje od VIPme Non stop+
(0 kn/min unutar Vip mreže, 100 minuta prema drugim mrežama, neograničen sms i 2000 mb).
službeno košta 69 kn.
trenutno je promocija pa je nude za 34,5 kn prvih godinu dana.
a ako se iskombinira sa promocijom prijenos broja dobije se 100 osnovnih kuna za svaku nadoplatu bonom od 50 kn.
što znači da se VIPme Non stop+ dobije za 17,25 kn/mj, a to je trećina onog što plaćaju korisnici Prejake
rezime:
VIPme Non stop+ = mjesečna nadoplata bonom od 50 kn = 100 kn na računu s kojeg se oduzima 34,5 kn za reaktivaciju tarife. Pretpostavimo da korisnik potroši 15,5 kn na uspostave poziva (0,29 kn x 53 poziva) na računu mu ostane 50 kn koje može trošiti na parking, roaming, pozive/sms prema inoz... ali i ponovnu reaktivaciju tarife.
Prejaka od Simpe = mjesečna nadoplata bonom od 50 kn = 50 kn na osnovnom i 50 kn na bonus računu. s osnovnog se oduzima 50 kn za za reaktivaciju opcije. Pretpostavimo da korisnik potroši 15,5 kn na uspostave poziva (0,29 kn x 53 poziva) na bonus računu mu ostane 34,5 kn koje ne može trošiti na parking, roaming, pozive/sms prema inoz... niti na ponovnu reaktivaciju opcije.
Zadnji uredio ispravljach : 22-01-2014 u 18:41
Kod VIPme-a se na 50kn dobije 50 bonus kuna koje se u NONSTOP tarifi mogu trošiti isključivo za NzUP prema VIP mreži.
Iz prve ruke znam...
Tako da mi cca pola od 50kn bonusa propadne, a znam vrlo često odbiti pozive s VIP brojeva, pa ih zovnem nazad.
Pa mi se parking i NzUP prema ostalim mrežama naplaćuju od onih 15,5kn što mi ostane nakon reaktivacije tarife.
EDIT: Sad sam vidio da kod prijenosa broja vrijedi ovo:
"4. Dodatnih 50kn koje će korisnik mjesečno dobivati, ukoliko obnovi svoj Vipme račun minimalnim mjesečnim iznosom od 50kn, korisnik može potrošiti na bilo koje destinacije unutar i van Hrvatske."
Zadnji uredio Vivaldi : 23-01-2014 u 22:21
Izračun optimalne tarife: http://www.tarife.si/hr/unos-mjesecne-potrosnje.html
Ja imam 30 vipme brojeva. Svaki mjesec ih nadoplatim bonom od 50 kn (30x50kn=1500 kn). Svaki mjesec dobijem nagradnih 1500 kn koje trošim u roamingu, za pozive/SMS prema inoz., parking i ovog tjedna iskljucivo na njuskalo racun gdje za 100 potrošenih kuna (iz mog novcanika) dobijem 300 kn na njuskalo računu.
...Pa pretpostavlja se da je korisnik na Simpa tarifi čim je dobio dupli bonus i ima prejaku opciju. Obje usluge vrijede samo na Simpa tarifi. I @ECHO je rekao da su mu kune na bonus računu višak i da ih nema na što potrošiti jer nije veliki potrošač, a ni Prejaku opciju ne iskoristi ni 30% od uključenih opcija.
Čini mi se da nisi čitao prethodne postove nego samo uletio
Sa Ispravljachem se slažem. Vip bi mu onda bio najisplativije rješenje![]()
Na parking?
Nije ovo za mene ...
Parking se moze platiti samo kunama s osnovnog računa, ali ne i kunama s bonus računa.
VIPnet nagrađuje korisnike kunama na osnovni racun, a Tomato, T-Mobile (uključujući simpa tarifu) i Tele2 na bonus racun, nekoc su i oni na osnovni racun. Nije mi poznato da bonbon i multiplus nagrađuju svoje korisnike dodatnim kunama.
Neka, ostat ću ja na prejakoj opcijijer na Vip neidem ni u ludilu i nedam njima više ni lipe, a kamoli kune te da se mene pita zatvorio bi im vrata omah
Hvala svima na savijetima![]()
I na parking?
Nije ovo za mene ...
23.1.2013.
24.1.2013.
jel ti nešto nije jasno?
moji VIPme brojevi sudjeluju u promociji (prijenos broja) i dobivaju nagradne kune na osnovni račun, a koje trošim i na SMS parking
to je samo u VIPnetu, koristim ja pogodnosti i kod ostalih operatera. ali shvati to ovako: ne možeš zaraditi tisuće kune svaki mjesec ako istovremeno ne okrećeš desetke tisuća kuna
Zadnji uredio ispravljach : 24-01-2014 u 18:10
Bookmarks