Mislio sam napisati NEURAČUNAVAJU!
Pozivi prema fiksnim mrezama i prema 098/099 su neograniceni. Pozivi prema ostalim mrezama su oni brojevi u tablici. A i pise na stranici:
Broj minuta unutar T-Mobile HR mreže i prema fiksnim mrežama - neograničeno za 0 kn/min
iPhone 5s 16 GB
Znam da piše, ali prateći vlastitu potrošnju to mi se čini kao laž. Namjerno sam zvao samo one prema T-mobileu, i kad pošaljem Stanje na 0110 svaki put mi ostaje sve manje besplatnih minuta.
To se i meni dogodilo u 4. mjesecu kad sam presao na ove nove extra tarife. Isto su bile besplatni razgovori prema 098 i imao sam 250 min. I to sam sprasio za 4-5 dana i pocelo mi se naplacivati 1kn/min. Natukao 200 kn (izvan tarife) i onda sam ih zvao kojih 15 puta dok to nisu rijesili. Zovi ih neka provjere, a i na mojtelekom portal pogledaj ispis poziva i izracunaj koliko si minuta zvao prema drugim mrezama i onda pogledaj razliku
iPhone 5s 16 GB
Evo jedna obavijest za one koji su aktivirali flat opciju, ona ustvari nije flat sudeći po njenim uvjetima korištenja:
3. T-Mobile Pretplatnik koji aktivira opciju Flat stječe pravo na besplatne SMS poruke prema svim mrežama te
5000 minuta prema drugim mobilnim mrežama (od 01.07.2012. godine 1000 minuta prema 092 brojevima i
4000 minuta prema drugim mobilnim mrežama) na području Republike Hrvatske uz plaćanje iznosa
mjesečne naknade određenog Cjenikom Hrvatskog Telekoma d.d. za usluge u pokretnoj elektroničkoj
komunikacijskoj mreži (T-Mobile usluge) (u daljnjem tekstu:T-Mobile cjenik).
4. Nakon što T-Mobile Pretplatnik iskoristi besplatni broj minuta uključenih u mjesečnu naknadu sukladno
prethodnoj točki ovih Uvjeta korištenja, dodatni pozivi naplaćuju se po cijenama utvrđenim službenim T-
Mobile cjenikom. Nakon što T-Mobile Pretplatnik iskoristi razgovore iz točke 3. ovih Uvjeta korištenja, bit će o
tome obaviješten u najkraćem mogućem roku.
Dakle ako aktivirate flat opciju ne možete biti sigurni da vam je račun fiksiran na iznos tarife+naknada za flat opciju. Za razliku od tele2 koji isključuju korisnike koji pretjerano troše, t-mobile će uredno naplaćivati minute ukoliko se prijeđu gore spomenute granice.
Jedna nedoumica: Očito T-mobile ne razlikuje vip/tomato brojeve pa su stavili uvjet "1000 minuta prema 092 brojevima" nadajući se da je većina brojeva s aktiviranim tarifama "Na tuđi račun" s predbrojem 092. Ukoliko netko ima 095 broj u tomato mreži, on ima na raspolaganju 4000 min za prebacivanje kuna. Jesam li dobro shvatio?
Ako se prebacujem sa Extra Total+ na Extra Obitelj+, da li je nužno odmah imati dva člana,
ili prebačeni pretplatnik može biti solo nositelj, a članovi da se prebacuju naknadno?
Pozdrav,
trenutno sam na Mrak tarifi (jos uvijek), i gledam sad da bi mogao prec na ovu Extra total+ S za mlade. Zanimaju me jedino dvije stvari:
1. Da li moram sklopit ugovor da ju aktiviram? Vidio sam da je bilo rasprave vec o tome, ali ne mogu sad pronaci sprecifikaciju te akcije na njihovim stranicama. Da li se to moze obaviti i samo preko Moj Telekom Portala?
2. Naknada za uspostavu poziva se ne naplacuje za pozive prema nacionalnim mrezama. Da li su to samo fiksne ili (fiksne+mobilne)?
Hvala
edit:
3. Da li mogu iskoristit jos neki popust ili jeftiniji mobitel kad budem prelazio s Mrak na spomenutu?
Zadnji uredio matiska : 20-07-2012 u 21:57
Za akciju za mlade možeš popust dobiti bez obaveznog trajanja ugovora (OTPO). Mislim da ćeš morati u T-centar jer ne možeš popust aktivirati preko weba.
Naknade za uspostavu poziva nema ni za mobilne ni za fiksne mreže
Ako hoćeš popust pri kupnji mobitela, onda moraš potpisati OTPO. Imaš li +club bodova?
Hvala.
Imam 5750.
Da provjerim još jednom prije nego brat napravi zahtjev za promjenom:
1. Jel moguć prijelaz s Extra total S (s 50% popusta za mlade) na tarifu Extra total+ (da ostane 50% popusta za mlade)? Na koriskičkim stranicama moj.hrvatski.telekom daje opciju prijelaza na Extra total+, ali ostaje li popust?
2. Također, još je ostalo 15 mjeseci do isteka ugovorne obaveze - ima li to veze s prijelazom na noviju (istu) tarifu?
3. Što se točno gubi prijelazom, odnosno dobiva? - pretpostavljam da je dobro što nema uspostave poziva, neograničene minute prema t-mobile korisnicima i t-com? Neznam jel to po defaultu neograničene minute prema t-mobile ili treba aktivirati (i platiti) dodatno?
4. Cijena bi se povećala sa 60kn na 72kn/mj - jel tako? Ostalo ostaje isto (internet, sms, minute prema ostalima)!? Računi su otprilike stizali na 150ak kn (vjerujem na uspostavama se nakupi, kao i na minutama izvan paketa...
Zvao sam službu za korisnike i tako sam otprilike shvatio da stvari stoje, ali ne vjerujem im baš na riječ - treba provjeriti ipak kod ljudi koji znaju sigurno!Dakle, jednostavno me zanima jel moguć taj prijelaz i što se njime gubi tj. dobiva!? Ova nova tarifa+ je koliko vidim bolja? Ali neznam što je promjenjeno u uvjetima korištenja tarife - da ne bi neka sitna slova došla glave...!?
Popust za mlade ostaje, ne znam što se ima misliti s obzirom da je račun platio 150kn. Sve ostaje isto samo se ne naplaćuje naknada za uspostavu poziva, tako da ukoliko obavi više od 50 poziva mjesečno isplati se. Dakle ništa ne gubi.
Ok. Znači bolja je tarifa i to je to! Hvala!
Jedno pitanje vezano za tarifu Extra Obitelj+ M:
Ukoliko unutar obitelji postoji nositelj i član(bez otpo), jel moguće ubaciti u ovakvu obitelj neki broj s Total+ tarife po plaćenom 6. računu? Znači jednostavna zamjena brojeva(in-out) bez rasformiranja obitelji i pravljenja nove, je u tom slučaju svi eventualni popusti nestaju.
Ili je to moguće samo kod L,XL,XXL tarifa?
Trenutno sam na extra total s, ali bih se prebacio na extra total s+, zanima me sljedeće: Znači na total s+ imam neograničeno razgovora sa tmobile i fiksnim mrezama (ili fiksnom mrezom od tcom-a?), a 150 minuta prema ostalim mrezama (dali se na tih 150minuta plaća uspostava?)
Koliko ja znam uspostave nema, a neograničeno je prema t-mobile i t-com mreži!
Evo i ja danas potpisao ugovor totalS+ za mlade i kupio xperia Ray za 8kn...![]()
Bio početkom mjeseca kada je na webu pisalo 8kn - pa reko da vidim možda je opet ona akcija...ali je bila greška valjda pa sam uložio prigovor i odobrili su kupnju po cijeni od 8kn...Kao pošto je greška bila, a ja nisam kriv...pa tako nešto...i onda kupcu u korist! Evo, nije loše - dobar telefon, i tarifa se da lijepo iskoristiti... Svaka čast T-mobile, nisam mislio da će mi odobriti - ali evo su me ugodno iznenadili!
Još samo brat da prebaci svoju na s total na total+. To do kraja mjeseca pa onda za naredni bude aktivno!
Za sada, iz tehničkih razloga (valjda sustav ne prepoznaje koji je broj u kojoj mreži), je neograničeno prema svim fiksnim mrežama.
pitanje..
ovaj mjesec platil 6. racun u tarifi extra total L (50% popusta) pa mi je racun 150kn + uspostave, sto je prosjecno 180 kn
sad mene zanima
mogu li se ja nakon 6 placenih racuna prebaciti u extra total M (total+ M) ?
na moj telekom portalu imam ponuđen prijelaz na total+ L (300kn-50% = 150 kn sto mi je opet jeftinije od ovoga)
u specifikaciji 13. točka govori o tome da mogu, ali na netu nemam ponuđeno..
da li da osobno odem u t-centar i podnesem zahtjev ?
hvala
zovi szk, nesto kod tebe ne stima, imam identicnu situaciju kao ti (total L na total+ M), 5 placenih racuna i jucer sam na moj.t-com.hr aktivirao Total+ M koji ce mi startat 01.08.
joj, moj bed, 5. racun sam tek platio :/
jel mogu onda za 8. mjesec se prebaciti na total+ L, pa za 9. na total+ M
i dal ostaje 50% ?
Zadnji uredio Cwet : 26-07-2012 u 21:25
1.da li ovo znaći da su u total +s tarifi besplatni pozivi prema svim fiksnim mrežama (znaći i h1 i sl.) ili samo t com fiksnoj mreži?
2.imam broj na pretplatu (bez ug.obv) i broj na bon,trebam savjet za najjeftiniju opciju i za kupovinu dva mobitela,znaći interesira me kombinacija tarifa total s i obitelj M
Bookmarks