Par ljudi mi je poslalo privatne poruke sa slicnim pitanjima. Evo copy/paste mojeg odgovora, cisto da i drugi ljudi saznaju neke stvari. Inace jako me zanimaju iskustva i drugih developera kojih sigurno ima na ovom forumu...
Cuj ukratko receno Symbian C++ programiranje je najgora stvar koju sam sreo do sada. Programirao sam u C-u, Javi, C++, C# na raznim platformama. Imam iskustva sa SQL-om, MFC-om, .NET-om ali Symbian C++ je nesto sto se ne da opisati kako je zeznuto. Za Javu ne znam, ali ako hoces koristiti C++ za Symbian, moras barem imati debelo iskustvo sa C++ inace ces imati sto muka i trebat ce ti mjesec dana da "Hello World" napises.
Postoje velike razlike i nove stvari, arhitektura aplikacije, aktivni objekti, cleanup stack, deskriptori, exception handling, da nabrojim samo neke.
Sve je to jos zacinjeno sa skoro nikakvom mogucnosti normalnog debugiranja na uredjaju i polovicnom dokumentacijom API-ja (tako da se ljudi vecinom snalaze po forumima i newsgrupama sto je dosta nezgodno).
Evo otprilike je takvo moje misljenje. Nadam se da te nisam demoralizirao, ali sve sto sam napisao je istina i samo ako imas iskustvo ili jaku volju kreni u to, inace ces se nazivcirati i napatiti i potrositi hrpu vremena da bilo sto napravis. Ako si za C++. Kazem, Javu nisam koristio za Symbian i mozda je to humanije, ali onda si ogranicen sa dosta stvari i nemas potpunu kontrolu.
Inace ja koristim Metrowerks CodeWarrrior IDE za Symbian OS, OEM verzija (www.metrowerks.com), sa Nokia Series 60 SDK 1.2, (www.forum.nokia.com). Sve to mozes downloadati besplatno, s time da je Codewarrior trial verzija od 15 dana.
Prvo sam koristio command-line toolove, zatim Visual Studio .NET, ali nikad ga nisam uspio natjerati da potpuno samostalno radi sa 1.2 SDK (radi sa 2.x navodno). Na kraju sam probao Codewarrior i mislim da se od njega necu micati.
Cheers

Odgovori uz citat
Bookmarks