Na koliko drzis svjetlinu ekrana?
Nema toga, ne piše. Koliko sam vidio Media Scanner je program, ali ja ga nemam na svom mobitelu.
Prije nekoliko dana sam slučajno u Trgovini Play prilikom nekih aktualiziranja aplikacija stisnuo na automatski ažuriraj. Par dana su mi se neke aplikacije same ažurirale. Kasnije sam ugasio automatsko ažuriranje, ali sada znam dobiti do 2 puta dnevno one neke ponude da instaliram neke igrice (gore lijevo u status baru bude zeleni plus, ili crveni kružić)... dok mi se to prije nudilo samo kada upalim mobitel. Jel možda to kakav znak?
Što je sa MMS-om, sve je poštimano, ali nikako ga ne mogu preuzeti?
Edit: evo što i kako crpi bateriju.
http://postimg.org/image/qw15id9j3/
Zadnji uredio vedran_88 : 04-06-2013 u 21:02
Na koliko drzis svjetlinu ekrana?
Nego, ekipa, dajte mi recite kako vi stojite sa softwareom-jel vrtite S3 na stock firmwareu ili imate neki ROM. Pitam jer vrtim neko vrijeme stock TRA ROM skinut sa Sammobilea i nisam bas nesto zadovoljan fluidnoscu. Smatram da bi trebalo to ici brze s obzirom na cetverojezgrasa. Zanima me ima li na XDA koji dobar ROM, ali da je bar ko stock battery friendly, a u isto vrijeme fluidan? Inace sam fan cistog Androida i zadnji telefon ni je bio Galaxy Nexus koji je cisti Android vrtio jako dobro. Koje ROMove koristite i koji biste preporucili? I da, je li ovaj neofficialni 4.2 ROM brzi od 4.1? Hvala
najfluidniji ROM sa najpristojnijom potrosnjom baterije i da je AOSP (ilitiga čisti android compiled from the source) je defintivno SlimBean i to sa temasek kernelom... redovno sam imao između 3,5 i 5 sati on-screen timea, (ova donja granica je bila kad sam vrtio zahtjevnije stvari tipa GTA)
slimbean: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2106471
temasek kernel(pod MISC u prvom postu): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1797109
Oduvijek sam vodio rat s baterijom. Isprobao 4-5 ROM-ova, jednako toliko kernela i na kraju bi se bilo kakva razlika svela u okvire statističke pogreške.
Kada bih uređaj ostavio preko noći, ovo su bili rezultati:
WiFi ON - oko 2%/h - jako loš rezultat, ali očekivan - signal je u prostoriji gdje spavam nešto lošiji od ostatka stana
Klasični sistem dual WCDMA/GSM - 1-1,5%/h - ako bi neki servis imao "svoj strenutak" (katana.facebook.umetniPOželji je sisač), znalo bi to biti i zakucano na 1,5%
I da ne pričam da čak i vrlo lagano korištenje mobitela mi ne bi isti natjeralo na više od 3h screen time i 24h korištenja. U principu, dosta loše. Nije katastrofalno, ali je loše. I bukvalno da bi svaki moj pregled i korištenje ekrana, makar i da sat pogledam, srušio bateriju za jedan postotak
I kada bih pogledao battery stats nakon 6-7h idla - noć (onaj ugrađen graf, odnosno listu) Android OS zakucan prvi, a System Idle daleko ispod...
Onda sam, nakon 6 mjeseci, probao i ovo: prebacio sustav na čisti GSM. To znači da je max brzina neta ograničena na EDGE - oko 250 kb/s
Rezultat?
Preko noći: 0,3%/h. NAKON 6h spavanja, on je još uvijek na 99%. I misleći da je bug, tako par noći za redom. Preporodio sam se.
Bez problema na 4.5h+ ekrana sa overclockanim procom na 1.6Ghz i mogu uhvatiti puna 2 dana bez problema. I sada je System Idle prvi, a Android OS na DNU. I čak se i ostali servisi ne uključuju nekontrolirano (tipa, taj servis facebook aplikacije bi unutar 6h imao 20ak min nečega; sada ima 20-30 sekundi)
Tako da nije do uređaja, nije do loše baterije... cuclač pravde je loša 3G pokrivenost našeg rozog providera.
Ako je sistem "pikčrs or it didn't happen", sutra stavim SS potrošnje iz BBS-a.
Tko pod drugim jamu kopa od mača i pogiba
Ovisi, najčešće na oko 65-70%. Saznao sam u čemu je kvaka. Kako mi je bila krepala memorijska kartica, mobitel ju više nije prepoznavao. (dobio sam tu obavijest, kao da je kartica iskopčana..). A ja ju tih dana uopće nisam vadio misleći da će se kartica opet 'spojiti' ako restartam mob, ako je možda softver pobudalio ili šta ja znam. Međutim, to se nije dešavalo i mobitel je konstantno pokušavao onako u pozadini pristupiti kartici, te je to žderalo bateriju. Kada sam izvadio karticu, sve opet po starom. Propade mi kartica od 32 GB, sreća pa sam na njoj imao samo Navigona.
A što je sa MMS-om, nikako se neće preuzeti?
To ja radim sa mobitelima zadnje 3 godine. 3G je uvijek isključen, na edge-u je dovoljno za mail/watsapp/gtalk i sl. Ako želim surfat 2-3 klika i vrtim se na H+.
Na S3 sam imao 4-5h screenOn, osvjetljenje na 60-70% konstantno...i wifi uvijek ON. Pogotovo sam gasio 3G kada sam na granici 3G/EDGE signal.
Sada sa i5 isto to radim...tim više jer 4G nije još niti razvijen, screen time mi je uredno oko 6h, znao je doći i do 9h, ovisi koliko i na kojoj mreži što radim...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
E da, jel brzi net na H+ ili 3G? Stalno mi seta s jednog na drugi.
H+ bi trebao biti brži ali ima slabiju pokrivenost signala. Zato i šeta. Naravno da uređaj uvijek preferira bržu konekciju ako je dostupna.
Godinu dana imam s3, sad me vec kopka da li ici na full reset i instalaciju od 0.
Da li se može očekivati kakav benefit.?
Moje iskustvo sa custom ROM -ovima s XDA a vjerujte mi, probala ja gotovo sve toplo preporučujem temesek.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1797109
i to verziju od 16/06 sa boefla kernelom bez ABB podrške iako ima čari i u najnovijem 19/06 RC5.6 s ugrađenim " halo " iako je tek u povojima lijepo radi no kao sto rekoh moj savijet za stabilnost , protočnost , bateriju i funkcionalnost je temesek R5.4 . + boefla 16/06 ker.
P.S.
priča o kernelima i ROMovima uvijek je nezahvalna stvar !
5-6 h
Android 4.2.2 je blizu. u slijedećih 48 sati stiže nam test verzija.
Izvor: http://www.sammobile.com/2013/06/19/...agship-device/
Ako je još jedan 4.2.2 testni firmware to što su grandiozno najavljivali, I am disappoint :/
http://www.sammobile.com/2013/06/21/...-galaxy-s-iii/
Navodno tek za mjesec-dva ide the real deal.
Sorry ali ništa nenađem u vezi mog "problema"
prodo sam iphone 4 i sad bi probao malo s3, do sad imao samo iphone unazad 6 godina...
gledam sad te modele, 9300, 9305, ima i nekih dual core, kakve su to fore, ako ima netko da mi da link ili objasni glavnu razliku između modela, dali još neki "valja" ili da gledam isključivo 9300 i 9305?
i vidim da ih je 80% na vip-u, a meni treba t-mobile, postoji li metoda za otključavanje ili piši propalo ko sa iphone?
i u vezi hr meni-a, dali se može ubaciti u bilo koji ili ne?
sorry, znam da su početnička pitanja, al jbg, totalno mi ovo drugi svijet, a vrijeme je da i samsung malo probam, zadnji sam imo d900![]()
Zadnji uredio vwgolf3 : 30-06-2013 u 17:49
Ukratko i nadam se jasno , sve što pitaš ti je kod androida
(bez obzirai9300/i9305, razlika je u podrsci mrežnim brzinama 4/2 jezgre)
sve puno jednostavnije i dostupnije , pa tako bez problema možeš otključati i ili debrandati mob. čak i sam a što se jezika tiče situcija ti je još i jednostavnija utoliko što tvoj matični sim bez obzira na operatera uglavnom sam povuče jezične postavke tj. hrvatski .
9300 gledaj.
Evo nakon nekih 15 godina GSM-ovanja i promijenjenih min. 100 telefona, bilo je krajnje vrijeme da mi neki telefon ispadne i da pukne ekran! I desilo se to baš s ovim najskupljim
Je li netko mijenjao samo staklo na S3, ovim metodama s youTubea (fen, grijanje i slicno)?
LP
Forumaš godine :)
Imaš sreću što ti se nije dogodilo s npr. HTC One...
Da, slijedi metode dostupne na YT, korektne su.
Dali je tko stavio leak-ani 4.2.2 na mob? Dali ima kakvih bugova i dali kaj šteka u uporabi (fluidnost)
Pitanje za vlasnike s3. Gasi mi se radio i mp3 player. Aplikacije ostanu upaljene al kao da stisnem pauzu....probao sam pogasiti one sugestije al ne pomaze. Netko ima savjet?
Rijeseno sve nakon vracanja na tvornicke postavke.![]()
Bookmarks