Da, to se često desi kad se srlja u nepoznato bez potrebnih mjera opreza. Nadam se da te ovo naučilo nečemu.
Jesi li bar pokušao googlati malo o tome?
Da, to se često desi kad se srlja u nepoznato bez potrebnih mjera opreza. Nadam se da te ovo naučilo nečemu.
Jesi li bar pokušao googlati malo o tome?
Nažalost efs particija se ne restora samo tako, pogotovo ne preko OTA ili Kies-a. Kies mu vjerojatno neće ništa napraviti jer mu je serial obrisan. Ta particija se zapravo uopće ne dira od strane sustava jer je najosjetljiviji dio odmah nakon bootloadera i sadrži jedinstvene podatke o mobu.
Neo, možeš točno reći što si radio da si zeznuo efs, u koracima? Ti radi wifi/bt? mob ti je vjerujem rootan, a šta imaš na njemu?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Meni ne izbacuje nikakav update na LG1...na vipu sam.... Jel bi mi spajanjem na Kies pokazalo što novo...trenutno nemogu do kompa...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Znaci ovakva je stvar, kupio sam mob od frenda koji ga je dofurao iz austrije, mob je bio unlockan sa unlock codom ( mi smo mislili da je tvornicki unlockan ) i nakon sto sam provjeravao update mob mi je izbacio da spojim na kies i napravim update, nakon update-a mob se ponovo zakljucao i tu sam ja poceo fantazirati sa sim unlock metodama :/ imao sam do sada 20 htc mobova, svih 20 sam sam radio + jos 2000 sto sam okolo napravio i stvarno mi je sve jasno sto sam napravio i da sam zesce usrao, ali mora postojati neki nacin... wifi radi bez ikakvih problema, stavio sam gore ARHD i normalno koristim mob, skidam aplikacije sa play store-a i winamp koristim, samo sto je imei genericki i to je najveci problem, decki spreman sam i platit ako postoji rijesenje...
Dakle:
a) ako je mob unlockan rootanjem, flashanjem, stavljanjem patcheva i spajanjem kojekakvih kablova...nakon upgradea i factory reseta on se nazad zaključava
b) ako je mob unlockan sa unlock kodom koji se može naručiti preko interneta onda se on nemože više u budućnosti zalockat.
Isprobao oba dvije metode ja sam na svom. A sad...jel netko zna odgovor na moje pitanje u vezi updatea na LH1...Da li će mi spajanjem Kies pokazat da postoji update makar OTA ne pokazuje?
tnx![]()
Ali koja je to unlock metoda?Ima ih više od nekoliko, siguran sam, ipak je to Samsung. Ti je mob rootan?
Ako ti nije problem platit, onda isto tako možeš platiti službenom/ovlaštenom Samsung servisu koji će mu najvjerojatnije ugraditi novi efs sa potpuno novim podacima (novi IMEI, novi serial, sve novo). To doduše naravno nakon provjere da mobitel nije ukraden (nemam pojma kako to mogu provjeriti bez IMEI-a, doduše).
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1715149
a niste nikad culi da imei pise iza baterije mobitela i na kutiji ? eto kako se moze provjeriti, po ovoj gore metodi sam radio... jeste ikada culi da je netko slao mob u samsung zbog ovoga? koliko bi kostalo ? ima neki drugi nacin ? ja sam prilicno siguran da sam kopirao efs folder prije uredivanja ali i kada ga vratim ista stvar je... imam .nv_data.bak i .nv_data.bak.md5 i za te fileove pise '' modified : 1. siječnja 2011., 1:00:00 '' i to me drzi na zivotu i mislim da me to moze spasiti ali ocito da ja ne radim to dobro... ovi novi .nv_data.bak i md5 su 23.kolovoz napravljeni... i mob je rootan
Tom metodom sam i ja unlockao SGS2, to je trajni unlock bez petljanja s kodovima i jedna od jednostavnijih metoda koje sam vidio.
Po mom mišljenju, nv_data.bak bi trebao biti backup file, ali s hex editorom provjeri je li 01 ili 00.
Moj postupak editiranja nv_data.bin fajla je išao ovako i strogo tako!
- backup fajlova na pc
- kopirao sam nv_data.bin na pc
- promijenio 01 u 00
- preko root explorera na mobu obrisao original nv_data.bin i nv_data.bin.md5
- kopirao editirani nv_data.bin
- podesio permissione da budu kao što su bili na starom fajlu
- izvadio bateriju i upalio mob. Ne znam što se desi ako standardno ugasiš mob...
Moguće da te zeza md5 fajl. U svakom slučaju, sve dok ti efs folder nije obrisan i imaš fajlove, vjerujem da ima spasa. Jesi probao vratiti na 01? Gle, ne mogu ti ništa točno savjetovati, nego ti iz svega navedenog vidi koje opcije još možeš ispucati. Meni na pamet pada (a) brisanje md5 fajla kao u mom slučaju uz zadržavanje modificiranog bin fajla, ili (b) vraćanje 00 u 01 (vraćanje na staro) i brisanje md5 fajla.
Ako otvoriš taj md5 fajl na kompu u notepadu tamo ti treba pisati md5 hash od bin fajla. Sa nekim hash kalkulatorom možeš izračunati točan md5 modificiranog bin fajla koji neće biti isti kao originalni. Ako su te dvije vrijednosti različite - to je problem za OS, ali nije nerješiv! Tutorial to lijepo opisuje od koraka 12 nadalje.
edit: ako ćeš mogu probati večeras baciti oko malo na to jer ne vjerujem da je situacija nepovratna. Činjenica je da samom promjenom iz 00 u 01 ti zapravo vraćaš sve na staro. Isto to sam testirao na svom mobu i nikakvih problema. U slučaju garancije samo vraćam na 01 i miran sam. Ako nisi siguran radije pričekaj nego da srljaš.
edit2: sad vidim ovo: "Free SIM Unlock for SGS3 XXBLG1"
Siguran si da ovo pali za ostale verzije romova? Vidim ovih dana je izašao i one-click-to-unlock app za sve romove za SGS3: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1846451
Zadnji uredio xlr : 24-08-2012 u 12:36
ovog sam se i bojao, ti fajlovi nisu moji nego od bog zna koga jer sam taj efs folder bio skinio s neta i vec sam se i sam izgubio u svemu tome pa sam se ponadao da je moj ali sam evo sada shvatio da je to sa neta neciji efs... u mom folderu nema nist .bak :/
Budući da mi nitko ništa ne odgovara...probao sam preko Kiesa...0 bodova...kaže da je zadnja verzija LG3 (VIP) i da to i imam na mobitelu...niš od LH1Kak drugi sa VIPom imaju već?
Znaci uspio sam vratit svoj serial number i pod imei mi vise nije genericki nego mi pise unknown... na pola puta do uspjeha ili se samo nadam?
xlr je popunio svoj prostor za pohranu privatnih poruka i nije u mogućnosti privati nove poruke prije nego što obriše nešto od starih poruka.
kolega aj obrisi inbox![]()
Ili ga recimo nemoj gnjaviti na PM.
Forum je tu da se problemi rješavaju javno, tako da i drugi u sličnoj situaciji znaju što napraviti.
Slažem se za ovo gnjavljenje na PM, uf što to ne volem, ali ovaj put sam ja njega gnjavioOvdje bi bili previše offtopic i sumnjam da bi bili od koristi jer eto lakog rješenja zasad nema.
da li gasite mob preko noci?
Naravno zanima me sto dulje trajanje baterije?
Osobno ne gasim nikad, čak ga često ostavim spojenog na wifi. Doduše ja imam drugi telefon koji je poznat i priznat po iznimno dugom trajanju baterije.
Čuo sam i od drugih da je trajanje baterije na SGSIII čista smijurija i da se tu najvjerojatnije ne da puno napravit, da je najpametnije uzet ili rezervnu bateriju ili kupit aftermarket bateriju većeg kapaciteta.
Baterija preko noci (spojen na mobilnu mrezu) uz sinkronizaciju i sve ostale gluposti (viber,whatsup,fejsbuk i sl.) u stand byu trosi 1% za sat vremena.
Mob stoji upaljen uvijek, spojen na 3g ili wlan, zavisi kako kada... imao sam htc one x prije sgs3 i mogu reci da se htc moze posramiti ! dosta slusam muziku na mobitelu i baterija na samsungu kao da je duplo jaca ( sto se reproduciranja glazbe tice ) ... najmanji problem je ubaciti punjac u ruksak/dzep i pofurat ga sa sobom...
Meni osobno je bitno da meni mobitel preživi do spavanja...svaku noć ga stavim punit kao i svaki mob prije. Uključeni su mi i wifi i gps i 3g i ekran na 70% fiksno non stop. Kad dođe do 5%...bio je bez punjenja 20h a vrijeme upaljenog displaya (znači koliko sam ga stvarno koristio je uvijek iznad 4h. Uglavnom ga koristim između 3-4h dnevno, u to je uračunato baš bilo šta...tipkanje, zvanje, surfanje, igranje... WhatsApp..viber, facebook, gmail..sve je uzključeno...wheather ažuriranje također...
Po meni je to zadovoljavajuće...jer svi prije androidi nebi izdržali niti pola. Na vrhu trajanja baterije mi je iphone4/4S, taj mobitel nikad nije pao ispod 30% na kraju dana...koliko god visio na njemu...
Sve u svemu, zadovoljan sam baterijom na S3...
Takvog sam i ja razmisljanja. Da mi izdrzi od ujutro do navecer sta god radio na njemu. Ne vrijedi mi nista da baterija traje dan i pol ili malo manje od 2 dana kad ga ionako moram punit svaku noc da budem siguran za iduci dan. Mislim da je baterija uz stock rom, stock kernel i ukljucene sve opcije koje uredaj ima odlicna. Uz odredena odricanja, neki drugi rom ili kernel bila bi jos bolja al ne toliko da bi 2 dana izdrzao.
Jel ima tko informaciju da zna da netko ima ''octopus box'' ili ''spt box 2'' ? izasao je update da moze repair imei na s3 napraviti, pa me zanima dali itko u RH ima jedan od ta dva boksa ?
Ja neznam sto vi koristite al ja na svome S3 koristim:
a) stock-rom
b) viber
c) whatup
d) skype
e) hsdpa
f) sinkronizacija gmaila i exchangea
i trosi mi 10% baterije po satu... igrajuci igrice, ne trebam ni govoriti koliko trosi...
Sve u svemu, normalnim radom bez igranja igrice izdrzi mi 14h...
Bookmarks