U lipnju dolazi u Vip. Na Twitteru objavljeno
http://twitter.com/#!/vipnethrv
U lipnju dolazi u Vip. Na Twitteru objavljeno
http://twitter.com/#!/vipnethrv
gde skinuti igo apk fail za instalaciju navigacije na samsung s3,ja imam od htc sensationsa apk fail ali kada je instaliram dodje na cetvrt ekrana pa molim dobre ljude dobre volje da postave neki link za apk fail rezolucije 1280x760 zahvalan unapred
Nego, ekipa, dajte mi recite kako vi stojite sa softwareom-jel vrtite S3 na stock firmwareu ili imate neki ROM. Pitam jer vrtim neko vrijeme stock TRA ROM skinut sa Sammobilea i nisam bas nesto zadovoljan fluidnoscu. Smatram da bi trebalo to ici brze s obzirom na cetverojezgrasa. Zanima me ima li na XDA koji dobar ROM, ali da je bar ko stock battery friendly, a u isto vrijeme fluidan? Inace sam fan cistog Androida i zadnji telefon ni je bio Galaxy Nexus koji je cisti Android vrtio jako dobro. Koje ROMove koristite i koji biste preporucili? I da, je li ovaj neofficialni 4.2 ROM brzi od 4.1? Hvala
najfluidniji ROM sa najpristojnijom potrosnjom baterije i da je AOSP (ilitiga čisti android compiled from the source) je defintivno SlimBean i to sa temasek kernelom... redovno sam imao između 3,5 i 5 sati on-screen timea, (ova donja granica je bila kad sam vrtio zahtjevnije stvari tipa GTA)
slimbean: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2106471
temasek kernel(pod MISC u prvom postu): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1797109
Oduvijek sam vodio rat s baterijom. Isprobao 4-5 ROM-ova, jednako toliko kernela i na kraju bi se bilo kakva razlika svela u okvire statističke pogreške.
Kada bih uređaj ostavio preko noći, ovo su bili rezultati:
WiFi ON - oko 2%/h - jako loš rezultat, ali očekivan - signal je u prostoriji gdje spavam nešto lošiji od ostatka stana
Klasični sistem dual WCDMA/GSM - 1-1,5%/h - ako bi neki servis imao "svoj strenutak" (katana.facebook.umetniPOželji je sisač), znalo bi to biti i zakucano na 1,5%
I da ne pričam da čak i vrlo lagano korištenje mobitela mi ne bi isti natjeralo na više od 3h screen time i 24h korištenja. U principu, dosta loše. Nije katastrofalno, ali je loše. I bukvalno da bi svaki moj pregled i korištenje ekrana, makar i da sat pogledam, srušio bateriju za jedan postotak
I kada bih pogledao battery stats nakon 6-7h idla - noć (onaj ugrađen graf, odnosno listu) Android OS zakucan prvi, a System Idle daleko ispod...
Onda sam, nakon 6 mjeseci, probao i ovo: prebacio sustav na čisti GSM. To znači da je max brzina neta ograničena na EDGE - oko 250 kb/s
Rezultat?
Preko noći: 0,3%/h. NAKON 6h spavanja, on je još uvijek na 99%. I misleći da je bug, tako par noći za redom. Preporodio sam se.
Bez problema na 4.5h+ ekrana sa overclockanim procom na 1.6Ghz i mogu uhvatiti puna 2 dana bez problema. I sada je System Idle prvi, a Android OS na DNU. I čak se i ostali servisi ne uključuju nekontrolirano (tipa, taj servis facebook aplikacije bi unutar 6h imao 20ak min nečega; sada ima 20-30 sekundi)
Tako da nije do uređaja, nije do loše baterije... cuclač pravde je loša 3G pokrivenost našeg rozog providera.
Ako je sistem "pikčrs or it didn't happen", sutra stavim SS potrošnje iz BBS-a.
Tko pod drugim jamu kopa od mača i pogiba
To ja radim sa mobitelima zadnje 3 godine. 3G je uvijek isključen, na edge-u je dovoljno za mail/watsapp/gtalk i sl. Ako želim surfat 2-3 klika i vrtim se na H+.
Na S3 sam imao 4-5h screenOn, osvjetljenje na 60-70% konstantno...i wifi uvijek ON. Pogotovo sam gasio 3G kada sam na granici 3G/EDGE signal.
Sada sa i5 isto to radim...tim više jer 4G nije još niti razvijen, screen time mi je uredno oko 6h, znao je doći i do 9h, ovisi koliko i na kojoj mreži što radim...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Ajde da oživim temu. Imam S3 i kad ga rootam pojavi se mali problem. Kad stisnem i zadržim home tipku kako bi ugasio sve app pojavi se crni ekran na par sekundi..Probao sam rootat na razne načine i uvijek se to pojavi.Ostalo je OK...
Samo 1.razred !
1'st class only !
Jučer sam držao u ruci i igrao se sa HTC Sensation XL, lijepo je to i sve super, ekran 4.7", po dimenzijama je tu negdje kao SIII, ali preveliko mi je to. Neznam čemu toliki ekrani na mobitelima? Tjeraju te da hodaš okolo sa 5 rezervnih baterija jer drugačije nebi izdržao "žešće" korištenje u jednom danu.
Mislim da je i sa smartphoneima doslo vrijeme da je svaki dovoljno brz i da ce se drugi featurei gledati puno vise, kao sto se to dogodilo i s prijenosnim racunalima.
Zato mi je MacBook Pro od 13 inca najbolji, iako mozda neki drugi nude i nesto brze za manju cijenu, ali dodatni featurei na MacBooku su presudili. Plus sto i danas nakon 3 godine od izlaska, taj macbook jos radi sve sto trebam, uz nekih $200 nadogradnji.
Tako mislim da ce i ovaj S3 biti zapravo nedovoljni korak naprijed da bi potaknuo ljude s godinu dana starim uređajima na upgrade. A sumnjam da ce i za godinu dana doci nesto toliko revolucionarno da bi nekome tko ima dual core mobitel iz 2011 s 1 GB rama bilo zanimljivo prijeci na nesto novije.
Da, no uvijek imaš one koji "moraju" imati zadnji krik tehnike u džepu![]()
Neznam za ostale.. ali ja sam tek jutros primijetio REVOLUCIJU... i led notification...
Odmah mi s3 postao podnošljiviji... hehe
U VIP-u počele predbilježbe...
http://www.vipnet.hr/samsung-galaxy-3
nezna se cijena? ako se ja predbiljezim, da li ga moram uzet ili mogu odustat kada stigne?
A kako bi te tocno natjerali da ga uzmes ako odlucis da neces?
hm...batinama? a mislio sam da posto sam pod ugovornom obvezom i sl. da me na neki nacin mogu prisilit kupnju.![]()
Nemože te nitko prisliti na kupnju.
Ja pretpostavljam da će cijene biti slične ili iste kao One x (ako pričamo o VIPovoj ponudi).... naravno da možeš odustati bez ikakvih penala,prisiljavanja ili sl...
ako je vani 700 eura, znaci da ce kod nas biti 5999 kn, na pretplati u VIPu vjerojatno u razini Galaxy Note-a.
Da li se netko od članova predbilježio na VIP-ovoj stranici za mobitel te je li kojim slučajem kontaktiran od strane operatera po tom pitanju?
ja sam se predbiljezio neki dan al me jos nitko nije kontaktirao...ni nece skoro kad stize tek sredinom mjeseca.
vidim da su dostupni i prvi testovi s3 na youtube. prema videnom, uredaj je savrsen. pa cak i izgledom nije toliko los koliko mi se cinilo na prvu - barem plavi. bijeli izgleda jeftino i plasticno. brz, odlican ekran, dobra baterija, i puno novih rjesenja. al ce cijena vjerojatno biti paprena. 699 eura je u njemackoj 16gb verzija...
Zadnji uredio mdgrgic : 29-05-2012 u 17:48
Mislim da će prvo kod T-mobile, a onda u Vip, uglavnom kroz 15 dana će biti u HR![]()
nadam se da ce prvo u t-mobile jer se kod njih namjeravam prebacit, iako sam se u vipu predbiljezio.sad sve ovisi gdje ce bit jeftiniji. tj. kakva ce mu uopce cijena bit.
Bookmarks