Anryl rom mi nije baš sjeo. Uz onih prvih bugova oko google play storea, pojavili su se još neki, a krucijalan je restartanje mobitela samog od sebe. Inače sve radi fluidno i brzo tako da mi je žao zbog tih nekih bugova koji su se pojavili kod mene.
Htio bih podjeliti iskustvo vezano uz MIUI rom kojeg sam isprobao (naveo sam link i verziju u prošlom postu). MIUI sam najviše vremena koristio na prošlom mobitelu (Desire) i bio izuzetno zadovoljan, a mislim da će i ovdje biti tako te ću njega jedinog i koristiti. Iako je još u beta verziji (nema ga official za skinuti), uz neke sitne bugove radi iznenađujuće dobro.
Neke od prednosti:
-mogućnosti i opcije roma: cijeli rom je u biti po meni jedan tweaks te u izbornicima i opcijama ima mnogo dodatnih mogućnosti za podešavanje u detalje. Oni koji us već koritili MIUI na ostalim uređajima, znaju o čemu pričam;
-nema bespotrebnih aplikacija koje dolaze sa romom: to se vidi i po veličini instalacijske datoteke (260MB u odnosu na ostale koji su preko 500MB);
-jačina mrežnog signala (3G) je odlična u odnosu na ostale ICS romove kod kojih u zatvorenim prostorima mi je signal znao skroz pasti i/ili prebaciti na edge;
-iako ne volim baš uspoređivati romove benchmarkom, testirao sam ga i u rangu je sa zadnjim mwakiousom (koji mi radio super):
-nije baš neka prednost sad ono, ali u status baru ima prikaz mrežnog operatera (znam da je netko i uz mene to tražio)
-naravno, kamera i 3D radi OK, nisam previše isprobavao;
- isprobao sam neke od aplikacija koje inače koristim i nisam primjetio da koja ne bi radila.
Nedostaci/bugovi:
-pojavili su se jedno par FC u nekim sistemskim aplikacijama, ali se nisu ponavljali, tako da nakon 2h korišenja mobitela se sve stabiliziralo;
-problem s wlanom: ljudi kažu da se nekima ne može spojiti na wlan. Kod mene radio super. Ali, naravno, nisam pročitao da se ne preporuča staviti anryl kernel jer se pojavljuje greška prilikom instalacije te da nakon toga wlan neće raditi. Tako dok sam lijepo posložio mobitel s aplikacijama, sam sjebo wlanMoj zajeb.
Eto, da si nisam sjebo wlan sigurno bih ostao koji dan na tom romu jer je stvarno super i kada će izaći official verzija, najvjerojatnije ću ostati na tom romu, kao što sam i na Desireu.
Na slikama se vidi kako izgleda miui. Launcher je default, mada sam isprobao i GO Launcher i radi OK.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Moj zajeb.

Odgovori uz citat
Bookmarks