1min razgovora preko skypa bez videa potroši cca 3-5 MB. Ukoliko imaš i smartfon s prednjom kamerom (ima i takvih čuo sam) onda je to vjerujem i više MB po minuti. Danas sam napravio update box app i to je nekih 6-7 MB. Slao sam slike neke na dropbox bratu (mms je zastario). Da ne oftopičarim puno, hoću reći da prosječnom korisniku je malo 500MB ako ima smartfon. Eventualno ako ima kući wlan možda bi bilo dosta 500MB - a i to brzo pukne ako si na putu i sl. A "prosječan korisnik" koji ima smartfon samo eto jer je to moderno njemu je onda i previše 500mb jer nema ni jednu aplikaciju instaliranu (osim predinstalirane od operatera) i mob mu služi samo za pozive i poruke (kao što je koristio i dummy phone)...možda nema ni postavke za mms i internet...
"Prosječnom korisniku" po mom shvaćanju je potrebno 3-5 GB na mobitelu (minimalno) pa da može komotno otvoriti i youtube ako želi, pa iskoristiti tethering ponekad, pa možda i dropbox, pa skype video poziv s rodbinom u australiji...![]()
Džaba LTE tehnologije i mobitela koji podržavaju tu tehnologiju kad mi računamo promet još uvijek u megabajtima a ne gigabajtima...a kamoli da govorimo o LTE brzinama - to je spejs šatl za "prosječnog korisnika"...![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks