Čime se vi bavite...
Čime se vi bavite...
ne znam ,aj mozda nisam u godinama kao vecina korisnika smartphonea,ali smatram se zaljubljenikom u tehniku i zbilja cesto koristim kojesta... na mom mobu je data aktivna 24/7, mailovi, social, skype, youtube...tako neke aplikacije rade non stop. jedino dropboxom kad palim idem na wifi... i svejedno nkada nisam presao 700MB. vecinom to bude 300-500MB a rekord mi je tih 700MB u mjesecu i to onaj mjesec kada sam kupio uredjaj, instalirao brdo stvari na njega, sto mi treba i sto ne....da se isproba.
tako da bi meni ovih 500MB bilo i vise nego dovoljno. no s obzirom na cijenu dodatnih MB, popuno mi je jasno zasto neki korisnici slicni meni, ipak smatraju da je ovo ogranicenje premalo.
sa curom ti pricaj koliko hoces, tada te nece iskljuciti,ali ako zoves tomato....onda se zna sta ti je cilj. pa jos ako zoves 10 brojeva, pa svaki poziv traje po sat vremena...e jbg. ako to nije zlouporaba, onda...
Ja gigabajt stucem do 15. u mjesecu. I to bez ijednog downloada, youtubea i streama, samo surfanje na laptopu kad nema wifija i na mobu. Srecom pa sam rijetko sam tamo gdje to koristim, a i drugi imaju po gigu prometa prije smanjenjenja brzine pa i njihovo potrosim.
Meni bi 3 GB bilo taman, ne bi se morao suzdrzavati. A s druge strane dosta mi je 5 poruka, jer ne znam vise nikog tko nema smartphone i neki messanger, i jedno 70-80 minuta poziva.
Tako je! Naravno da nude razgovore i sms u tarifi, pa šta drugo da ponude? -krompir? E ali internet na mobitelu je postao bitniji od smsa i mmsa..a čak jednako važan ako ne i važniji od razgovora na mobu jer gle čuda: preko interneta možeš isto pričat, slat poruke,video pozivi, video poruke...Ako imaš internet imaš sve, a 500mb je sića kad svi imaju smarthone.. 5gb je već nešto...
Pa ako nemas kuci flat internet razumjem da ti treba internet promet na mobitelu od nekoliko gigi. Evo ja na Simpi imam 5GB mjesecno ako nadoplatim 100kn (akcija od prosle godine za prijenos broja) i na kompu mi bude dovoljno, ali naravno da ne gledam klipove na youtbeu tj. pokusavam ne gledati ih jer bi promet otisao za 1 dan. Na samom mobu (ne racunajuci koristenje moba kao hotspot) mi je 1GB savim dovoljno za povremeno gledanje klipova, updateanje aplikacija, surfanje preko opere mini... itd...
1min razgovora preko skypa bez videa potroši cca 3-5 MB. Ukoliko imaš i smartfon s prednjom kamerom (ima i takvih čuo sam) onda je to vjerujem i više MB po minuti. Danas sam napravio update box app i to je nekih 6-7 MB. Slao sam slike neke na dropbox bratu (mms je zastario). Da ne oftopičarim puno, hoću reći da prosječnom korisniku je malo 500MB ako ima smartfon. Eventualno ako ima kući wlan možda bi bilo dosta 500MB - a i to brzo pukne ako si na putu i sl. A "prosječan korisnik" koji ima smartfon samo eto jer je to moderno njemu je onda i previše 500mb jer nema ni jednu aplikaciju instaliranu (osim predinstalirane od operatera) i mob mu služi samo za pozive i poruke (kao što je koristio i dummy phone)...možda nema ni postavke za mms i internet...
"Prosječnom korisniku" po mom shvaćanju je potrebno 3-5 GB na mobitelu (minimalno) pa da može komotno otvoriti i youtube ako želi, pa iskoristiti tethering ponekad, pa možda i dropbox, pa skype video poziv s rodbinom u australiji...![]()
Džaba LTE tehnologije i mobitela koji podržavaju tu tehnologiju kad mi računamo promet još uvijek u megabajtima a ne gigabajtima...a kamoli da govorimo o LTE brzinama - to je spejs šatl za "prosječnog korisnika"...![]()
Koliko sam ja čuo, Tele2 sprema neku tarfu za 95 kn mjesečno!
evo da se javim nakon mjesec dana. tomato sam napunio s 12000 kn. tendencija je još rastuća![]()
bezbrižne međunarodne pozive- u zemlji i izvan nje.
http://imageshack.us/f/228/img0013gs.jpg/
nije baš 12000 kako sam rekao, ali točno 11346,37
imam ja i primarni broj i na njemu je brutalna tarifa. ovaj drugi broj je sekundarni i već lijepo služi za međunarodne pozive u inozemstvu.
+1
ovo je donekle istinito, ali punjenje računa je, kao što je već puno puta rečeno, svrsishodno na neke druge načine
+1
glupo je kupovati takve kartice zato jer bi se moglo desiti da vip jednog dana ukine skupljeni iznos kao što je već jednom pokušao. ja osobno ovo punjenje koristim za sebe, bez namjere preprodaje broja.
btw ljudi jeste li skužili da je tele2, bez ikakve pompe i najave ukinuo postojeće načelo pravednosti i uveo novo koje je počelo vrijediti jučer, 02.06.?
smatram da im je takav potez u najmanju ruku glup. u novim načelima oni sebi pridržavaju isključiti svakoga za koga oni misle da zlorabi uslugu. tu bi moglo nastati dosta kolateralnih žrtava.
također su izbrisali limite. možda oni sad imaju neki interni limit koji im služi kao vodilja potencijalnog isključenja korisnika.
Raule, kupi naočale! Bon od 50 kn u usporedbi sa 12 tisuća kuna izgleda kao patuljak!
Džabe tebi nešto objašnjavati, Smoto. Ne možeš povezati dva i dva te napisati rečenicu bez pravopisnih pogrješaka. Dakle, čovjek je valjda pronašao računicu. I možda sreo prijatelja koji će mu za 12 tisuća kuna na računu osigurati 12 mjeseci besplatne Brutalke. Na to nisi pomislio?
Koliko znam da se bonus gubi pri promjeni tarife.
smoto, nisi shvatio bit posta od daruvar28
Pa zar takvo Nacelo pravednosti nema I VIP, tj. bez konkretnih brojki (min., sms, Mb)
ne znam ali meni je nekako draže da se prilikom potpisivanja ugovora igra s potpuno otvorenim kartama. ovako te mogu isključiti i nakon 500 minuta ako po diskrecijskoj odluci ocijene da se usluga zlouporabi.
Neshvatljivo mi je kako HAKOM dopušta tarifu na tuđi račun po uvjetima po kojim se pruža. VIP bi također trebao puniti Tomato račun, mogu shvatiti da Tomato ne puni Tomato, ali VIP...
po meni je potpuno logički da pozivi iz vipa ne pune tomato račun.
zašto? zato što onda nema naplate interkonekcije. kada t-mobileov korisnik zove tomato, vip prilikom toga zaradi 0,40 kn/min na interkonekciji. na tele2 zaradi nešto više, 0,50 kn/min. cijene interkonekcija propisuje hakom.
Bookmarks