opet hrpa gluposti... ja imam iphone već jako jako dugo i znam kako stvari funkcioniraju.
idemo ispočetka. to što je iphone kupljen u nekoj određenoj mreži nema veze s vezom.
najveću ulogu u ovoj priči igra tzv "Carrier Settings"
Dakle ovisno o ubačenoj SIM-ici, aktivira se određeni Carrier Settings koji je odredio operater.
A kad ubaciš VIP-ovu ili Tomatovu karticu, onda bi znao da APN možeš nariktavati direktno iz menija, Postavke, Općenito, Mreža, Mobilna podatkovna mreža i tamo se APN može jednostavno složiti. (na vip/tomatu je tako, a na bonbonu nije zato jer je t-mobile odlučio zabraniti korisnicima da namještaju apn sami)
Dakle, kao što sam rekao, na tomatu nije potrebno ništa posebno namještati, jer sve radi plug'n'play s vipovim postavkama. (apn mi je data.vip.hr i sve radi ko urica)
Bilo bi to sve super kad bi postojao taj meni "mobilna podatkovna mreža" od softwarea 5 (ili čak 4.3.3) su maknuli taj meni. Ali uglavnom sve ok, povući ću s unlockita VIPove postavke i to je to.
Taj meni postoji u svakom iOS-u. Sim kartica nekog operatera odlučuje hoćeš li vidjeti taj meni ili nećeš.
Dakle, po stoti put, kad ubaciš tomato karticu, taj će ti meni postat vidljiv. I pošto iPhone zna postavke nikakav unlockit.co.nz ne treba.
...nemamo nikakvih problema sa mrežom, ni vip ni tomato...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
...evo brutalna tarifa jučer uključena, poslao zahtjev putem poruke, nije prošla ni minuta a tarifa je bila aktivirana (provjerio putem kodova za provjeru stanja sms i minuta) ...jedino su malo kasnili sa porukama da je aktivacija napravljenaali nema veze ...
da, tako je i meni bilo...
takoder, kada je tarifa aktivirana, i minute i poruke su pisale 1000, a jedino mb 0... potrebno je prvo spajanje da bi se prebacilo na 1000... ako se nekom to isto dogodi da zna![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
tako je, ali to nije do operatera, nego do hrvatske agencije za telekomunikacije, koja je propisala da prepaid korisnici mogu preci samo kao prepaid,a postpaid kao postpaid. ( i grupe korisnika, samo grupno, ili da se prvo broj izdvoji).
a sad, da li netko nekome izadje u susret....ne znam bas, jer nisu ni kazne bas naivne za operatere
Tako je bilo prije, odnedavno možeš prelaziti kako hoćeš.
meni je potpuno glupo da su stavili 55kn kao naknadu za tarifu umjesto 50kn ili sl. okrugle cifre....
onda se treba uplatiti 70kn minimum... ostane 15kn na računu , to je za 51 uspostavi poziva.....
da barem nema uspostave poziva , a umjesto toga neznam smanje na manju minutaža free razgovora itd...
Tomatu je poanta da uzme 100kn korisniku. 155 poziva za preostalih 45kn se cini puno poziva, ali finalno ce oni to dobiti. Zvat ce se vise, ali barem vise necete dirati fiksne telefone starcima, a i njima cete dati da zovu s vaseg mobitela da im ustedite kao dobra djeca.
Ne ocekuj da ce dati pola paketa za recimo 2/3 cijene, tjeraju te zoves i iskoristis paket i malo pomalo "grizu" lipe na uspostave.
U Austriji je paket isti za 10 eura, ali bez uspostave, tj. ekvivalent kod Brutalne imas za istu lovu 70 poziva. I ne mislim da ce u ovoj godini ikoji operater za 10 eura dati slicnu ponudu i sa minutama i sa MB-ima, poruke vise manje nisu toliko interesantne, ali neka i njih stotinjak.
Zadnji uredio Vivaldi : 15-03-2012 u 18:40
Po meni je ova tarifa skroz fer. Za manje od 10 eura dobijem prakticki neogranicen broj smsova (tko uspije poslat vise od 1000 smsova mjesecno nije bas sav svoj), poprilican broj megabajta da ne moram razmisljat koliko surfam plus 60ak poziva za koje isto tako ne moram razmisljat koliko dugo traju niti koju mrezu zovem. Ja prezadovoljan
![]()
Možeš li nas povezati s austrijskom stranicom?
...meni to ne predstavlja nikakav problem,sasvim je dovoljan bon od 70kn (bar meni) za sve pozive koje obavljam...nekome ne paše, ali što ćeš, zato postoji izbor...
Ja bi uzeo ovu tarifu ,ali imam jedan problem pa ako netko zna...
Imam na vipu broj,komplet tarifu i evo začas ističe pa me zanima dal mogu prebaciti broj? I,da još jedna stvar ,broj nije na mene nego na staru. Pomagajte ljudi![]()
a eto, meni odgovara da potrosim do 100-120kn mjesecno, na tmobileu su mi racuni dolazili oko 200-250kn, pa tako s ovom tarifom mjesecno ustedim i preko 100kn, ja zadovoljnauspostava me toliko ne brine, jer ne vjerujem da cu potrosit vise od 45kn na nju, ako ce mi i trebati, lako dokupim bon od 20kn...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
https://www.yesss.at/diskont-handyfo...e353891b6ae577
Mala ispravka:
2000 jedinica 10€
1 min =1 SMS =1 MB =1 jedinica
1 Einheit = 1 Min., 1 SMS, oder 1 MB (individuell kombinierbar)
Pa možeš kombinirati, npr. 1300min, 500MB, 200 SMS-ova
A imaju ovu varijantu sa dvije reklame dnevno koje primaš, ta je 9€.
https://www.yesss.at/diskont-handyfo...e353891b6ae577
---------------------------------------------------------------------------------
Konkurencija im je blizu, recimo nude za 10€ 1000min i 1000 SMSova ali bez MB, pa za 4€ kupis 1GB.
http://www.bob.at/bobwertkarte
Mit bob vielwertkarte sprichst du mit voller Kostenkontrolle 1.000 Minuten und sendest 1.000 SMS in alle Netze österreichweit um nur 10 Euro für 30 Tage.
Ohne Bindung, ohne Anmeldung.
bob breitband 1GB: Um nur 4 Euro pro angefangenem GB pro Monat surfst du mobil im Internet. Ohne Bindung und ohne Grundgebühr. Du zahlst nur das, was du auch wirklich verbrauchst. Das ist fair. Das ist bob.
---------------------------------------------------------------------------------
Ili varijanta od još jednog konkurenta, za 5€ 500min ali taj ima samo 100MB za 5€
http://www.telering.at/Content.Node2...ewertkarte.php
http://www.telering.at/Content.Node2...satzpakete.php
Još jedan virtualni operater nudi za 9,90€ 1000 min te 1000 SMS/MB skupa
http://wowww.at/preislisteWOWWW.pdf
Ovaj ima i pakete za inozemstvo, zgodan za auslandere.
Evo za promjenu i jedan na pretplatu što nudi:
http://www.drei.at/webshop/prepareSe...66&snId=C63422
1000 min unutar mreže + 1000 min van mreže + 100 SMSova + 100MB =10€
ili
1000 min unutar mreže + 1000 min van mreže + 1000 SMSova + Flat internet (1000MB, puna brzina, poslije 64 kbit/Sec) = 15€
Ima još par operatera/virtualnih operatera, ali mislim da sam dovoljno ukazao, da je 10-15€ dovoljno za nesmetan užitak razgovaranja, slanja poruka i surfanja.
![]()
Zadnji uredio Vivaldi : 16-03-2012 u 13:18
Nedavno u studentkom centru vidim kako se dijele Bonbon kartice i uzmem jednu. Prilikom pregledavanja i uspoređivanja ponuda svih mobilnih operatera uočim da Vip dodjeljuje za prijenos broja 1200kn u dvije godine, odnosno 50kn mjesečno uz uvjet da se mjesečno nadoplati još 50kn.
Pogledam tarife i također uočim tarifu da za 10 kn mjesečno dobiješ 250Mb prometa, neigraničene minute prema Vip-u (0.29kn uspostava poziva) i neograničene poruke unutar Vip mreže. Uz sve to si uključim tarifu 'Hoću sms' i dobijem da su mi poruke 0.19kn prema svim mrežama.
Što znači ukratko da 50kn mjesečnim obnavljanjem dobiješ dodatnih 50kn koje također možeš iskorištavati u ovoj tarifi (10kn mjesečno, uspostava poziva, pozivi-poruke na druge operatere).
Ovo može odgovarati onima koji imaju većinu prijatelja, obitelj, curu, dečka na Vip-u, a obnova od 50kn nije strašna s obzirom na Tomatovih 100kn. Doduše Brutalna tarifa je savršena za one koji imaju mogućnosti obnavljati svaki mjesec bon od 100kn.
Ponuda traje do 31.03. pa možda se nekom svidi![]()
Samo mala ispravka, to nije mjesecni paket nego tjedni paket (10kn/tjedno), koji ukljucuje neogranicene pozive i poruke prema vipu te 250MB prometa. Sto znaci da mjesecno placas 40kn http://www.vipnet.hr/vipme-korisnici...a-vipme-ponuda
...zavjesa - da, ali samo prema vipu, a što je s ostalim mrežama :/...
...meni je npr. brutalna tarifa odlična jer:
-nemam fiksnu liniju i zovem sve brojeve u hrv. za 29lp
-dobijem i 1gb interneta za što kod nekih dodatno plaćaš tih 50kn
-1000 sms - hm, moram li ponavljati ovo gore
-svakome nešto odgovara, tako meni ova tarifa, tebi vip, onome bonbon
-ne moram obnavljati sa 100kn, meni je dovoljno i 70kn![]()
Istina, svakom nešta odgovara, samo sam dao prijedlog. I da, isprika, 10kn je tjedno, odnosno 40kn mjesečno. No svejedno je ipak lakše za budžet obnoviti od 50kn nego od 100kn, sad ovisi koliko kome treba za pozive i prema kome![]()
Ako ćemo točnije 10,16kn je tjedni paket što na bazi od 30 dana ispadne 43,55kn.
Iako sam od prvog dana na VIPme-u, 28.8.1999., izgleda da će kombinaciju Hoću VIP+ sa Tomato Plus tarifom (ubacim SVAKI misec 50kn, dobijem dodatno i 50 minuta na sekundnoj bazi - meni za ostale mreže, te 50 SMSova, ne može se više aktivirati) zamijeniti Brutalna tarifa, 70-80kn, max 90kn po mojoj slobodnoj procjeni, a VIP broj ću obnavljat jednom u 150 + 270 = 420 dana sa 100kn, čisto da održim broj. Ipak mi je prvi broj, malo sam sentimentalan prema njemu![]()
Bookmarks