Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy LG P350, mrtav nakon flashanja?

prvo pozdrav svima na forumu, novi sam ovdje, inace sam samo na stranim forumima no potrebna mi je mala pomoć, a nigdje nemogu nac nista konkretno.

Pa da krenem, radi se o mobitelu LG P350 sa Android softwerom.
    Problem je u tome sto sto smo ga uredno flashali sa nekoliko razlicitih verzija androida i mobitel je radio bez problema, samo sto nije imao hr izbornik. Da bi odjednom preko nekog programa koji se moze skinut sa android marketa, nesto tipa kdz updater probali staviti drugi rom, koji je na vecini foruma predviden za ovaj model moba i odredenu verziju androida, jednostavno obavio se proces promjene rom-a i krenuo se uredno sam restartat nakon zavrsenog procesa te nakon toga vise uopce ne reagira na nista. Mrtav je totalno, racunalo ga uopce ne prepoznaje, nemoze se upaliti cak ni u emergency nacinu rada, nista se en dogada, znaci kompletno je mrtav.

Zna li netko kako bi ga mogao dobiti da bar dodje do emergency nacina rada da abrem uspijem flashat ispocetka? Bilo sto, sam da pokaze neke znakove zivota? Neki test point ili nesto?

Pokuso sam nac nesto o tome svugdje po forumima, no nitko ustvari ne cita ono sto je postavljeno u pitanju, covjek uredno napise da mobitel ne reagira na nista, mrtav totalno, a odgovore dobiva kao ''pokusaj u emergency modu'',, ''pokusaj preko boot moda'' itd. pa bih vas zamolio ako itko zna ikakvo rjesenje ako moze pomoc, bit cu mu jako zahvalan.

Mozda ima rjesenje, ako se moze flashat putem box-a servis ce me oderat za vrijednost mobitela sto mi se nikako neisplati.
    Zadnji uredio gogi21 : 21-02-2012 u 13:24 Razlog: Promjena opisa, krivi program sam naveo.

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne bi bilo loše da kažeš što si točno flešao prije nego je umro, neki link, info, bilo šta. Mrtav mob jako malo govori o samom problemu, a ako si ga stvarno uspio ubiti, onda mora da je neko teže sr* u pitanju.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.453, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako niti jedan rom nije imao hrvatski jezik?
    Evo ovaj ima, i ovaj, i ovaj...imaju valjda i drugi, ali ove sam isprobao.

Obzirom da nije isti slučaj koji je imao Rodney ovdje sigurno ti neće pomoći ali pogledaj.

Edit: aha, ti si stavljao službene verzije romova, a ne custom. Samim tim nisi ni imao custom recovery, zato si koliko vidim iz rom managera instalirao nešto.
    Ako imaš garanciju, odnesi ga u servis.
    Every man is a genius until he opens his mouth.

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam link na kompu ovom, imam na laptopu koji trenutno nije kod mene.

No koliko se sjecam mjenjali smo kdz zbog hr izbornika, tako mi je bar receno da sa odredenim kdz-om mogu srediti hr izbornik (nije mi hr bio potreban, al reko ajde kad se vec moze zasto ne).
    Cini mi se da je kriva verzija kdz, tj. sad sam naso temu gdje se spominje fastboot. Sto mi se cini da sam krivi kdz stavio i shebo fastboot.

Tutorijal koji sam pratio za ovaj mob:

1. Make sure that your computer or laptop disconnected from Internet ( Offline)
    2. Extract KDZ Updater, install msxml.msi first ( follow the instructions)
    3. Install LG USB Mobile Driver
    4. Detached microUSB and activate OME by pressing Volume Up + Volume Down + Power button, hold until your screen appear “Emergency Mode”
    5. Connect your cable data to OME. Windows will recognize new hardware and install driver. Make sure that those 3 drivers installed well (check Device Manager)
    6. Run KDZ Updater, choose 3GQCT on “Type” and DIAG on “PhoneMode”.
    7. Browse the Original ROM (V10x_00.kdz — x = ROM version)
    8. Click Software Update
    9. If you failed to update, detached the battery and tide again. ( Remember : USB still connected to PC)
    10. Finish and Enjoy new ROM for your LG Optimus P350

LINK za tutorijal

verzije v10x , x oznacava razlicite verzije a,b,c,d,itd. Nisam siguran sad tocno koji je koji (proslo je vise od 2 mjeseca od kako je mob umro).

Spominje se na razlicitim forumima i stranicama fastboot kod flshanja rom-a kdz updejterom, izgleda da sam ga shebo, tj. krivu verziju da sam stavio.

nisam neki expert sto se toga tice, neznam bas detalje, no brzo skopcam sto, kako, zasto, itd. tako da bilo kakav pocetak ce pomoc da probat nesto skemijat

Ako treba jos bilo kakvih informacija, proguglat cu i postat ovdje sve sto moze pomoc, ili dovest do nekog pocetka rjesenja. Jer ako se ovako ne rjesi preostaje mi jedino pljunut lovu za flashanje box-om (koje ce me kostat koliko vrijedi mob) ili ga bacit, a steta mobitela jer nema nijednu ogrebotinu na sebi, kao nov je.

EDIT: Rom ako se sjecam bio je Pecamod (ili tako nesto nisam siguran, al budem proguglo i potrazio tocan rom koji je skinut i sve sta je radeno)

EDIT: Nakon ovog gore tutorijala koji je prosao do kraja i kdz updater je pokazao da je proces uspjesno zavrsen, mobitel se sam ugasio iz emergency moda, nakon sto se sam upalio dosao je do logo-a LG-a te se sam ugasio i vise ne reagira na nista.
    Zadnji uredio gogi21 : 21-02-2012 u 13:29

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo je bilo jos kako je taj model mob-a izaso u prodaju. Koristio sam ga flashanog nekih 2 mj. , nakon cega je dosla nova verzija rom-a sa hr-om koju sam htio staviti dok se nije ova greska dogodila. Posto je to bilo tek sto je izaso, nije postojao rom sa hr.

EDIT: Ne, ovo je nesto sasvim drugo (ovaj link gore koji si naveo od Rodney-a).

EDIT: Custom rom je bio, mislim da je pecamod.

EDIT: Hoce oni htjet to uopce uzet pod garanciju?

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ako je pod garancijom - ti reci da se samo ugasio. Heh.
    A oni neka dokažu da je nešto drugo.

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima garanciju jos mjesec-dva.

xD a dobro nemogu dokazat da sam ja drko po njemu jer je potpuno mrtav. Ako sam shebo fastboot onda nemogu uopce dokazat da sam ja, moze bit da je bug u rom-u

Onda da ipak odem na servis i da kazem da se sam ugasio? xD

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, svakako.
    Ako ti ga i ožive i vide da si nešto prčkao i ne žele ti sflashati drugi rom nego ti ga vrate takvog "probuđenog" - na konju si.
    Ništa te ne košta
    Veliš nešto tipa: ujutru sam ga našao ugašenog, ugasio se prilikom uspostave poziva...

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2012
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da evo prico sam sa nekim deckom iz ovlastenog servisa u zagrebu i reko sam da je baterija bila puna, te prilikom razgovora se mob sam ugasio i vise nije htio upaliti, cak ni kad je spojen na punjac ne prikazuje da se puni.
    To je sve sto sam mu reko.

A i kako kazes, ako ga samo probude i vrate mi ga takvog ''probudenog'' super. Jer dok je mrtav preko obicnog kabla nemogu nista ustvari napraviti, osim ako nema neki testpoint ili nesto slicno.
    Al posto ima garanciju za koju sam potpuno zaboravio, prvo sam mislio da ga nece htjet uopce primit pa nisam ni razmisljo o toj opciji i potpuno sam ju odbacio.
    Mobitel nema nijednu ogrebotinu, cak nijednu onu sitnu ogrebotinu sto znaju bit na staklu ekrana pa mi ga je steta baciti zbog toga. Inace da je zgreban nebi se ni trudio uopce oko njega.

Probat cu jos sad ako stignem odnjet ga u ZG, pa ako ista uspiju napraviti kroz koji dan, pa postam ovdje detalje sto/kako, ako ce ikome zatrebat.

Tnx, da nisi spomenuo garanciju nebi se ja ni sjetio da ima jos garanciju.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. par pitanja nakon flashanja L7
    By gLemon in forum Motorola
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 06-01-2007, 12:42
  2. Error nakon flashanja
    By DragonSoul in forum Motorola
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 17-09-2006, 17:56
  3. V3 mrtva nakon flashanja
    By dbogdanic in forum Motorola