Kao i uvijek do sada, službene informacije će izaći kad za to dođe vrijeme. Eeeeeventualno dan prije. A ovdje je datum 1.10. Sve ostalo do tada su puke špekulacije.![]()
Kao i uvijek do sada, službene informacije će izaći kad za to dođe vrijeme. Eeeeeventualno dan prije. A ovdje je datum 1.10. Sve ostalo do tada su puke špekulacije.![]()
Firme donose odluke unaprijed, da se mogu pripremiti reklame, a 5 do 12 eventualno neki popravak kao odgovor na konkurenciju.
Kad je Tele2 izbacio Revoluciju šokirao je i Vip i t-mobile, pa su prvo neke ah hoc promocije izmišljali kao damage control dok nisu izbacili Savršenu i Flat.
Međutim, sve firme drže detalje tajnim do zadnjeg časa iz dva razloga:
a) wow/novelty faktor - da se kupce oduševi i natjera na instant kupovinu prije nego novina izblijedi (jer ljudi imaju pamćenje i pažnju zlatne ribice
b) da konkurencija ne može odmah odgovoriti
Pogledajte Windows 8 za telefone. Microsoft neda Nokiji i HTCu ni zucnut oko softvera, nego smiju samo welcom screen pokazat. A tek apple? Oni su kao gestapo (iako im se stalno "događaju" curenja, da malo zagolicaju interes.
A ovi iz službe ako nešto i znaju (a vjerojatno ne znaju jer se sve važne odluke drže unutar menadžmenta - biste vi vjerovali armiji na studentskim ugovorima u SZK??), ne smiju ni pisnut.
Najiskreniji odgovor koji ti neko iz SZK može dati je da oni eventualno doznaju o novitetima dan prije objave u javnosti. To su mi već brdo puta rekli u Vip SZK, a siguran sam da je tako i drugdje.
A ove "špekulacije" na bonbon fejsu i nisu neki problem. Bonbon se predstavlja kao "cool" mreža za mlade, pa je dio "cool-a" da se ponašaju šlampavo, odnosno da im "iscure" proturječne informacije. Očito je neko u PR odjelu nabavio neki "How to be cool for dummies" pa ga se drži kao pijan plota.
str. 265: "Napravi nešto 'šeprtljasto' barem dvaput u kvartalu i to ne u pravilnim vremenskim razmacima"
P.S. Nemam ništa protiv bonbon mreže i načina rada. Mislim da su dobrodošlo osvježenje i da dobro rade posao za svoje ciljano tržište. No, isto tako, ne mislim da ima išta autentično u njihovom nastupu. To je posao i korporacija, a ne udruga mladih "mobitel".
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Bookmarks