Ja bih podjelio korisnike u dvije skupine (bez obzira je li to T-Mobile ili VIPnet), a prema onome što si napisao ne znam gdje bih svrstao tvoju tvrtku i djelatnike. Pročitaj i pokušaj pronaći odgovor što tebi odgovara.
a) skupina "žele što jeftiniji telefon"
ako vam je komunikacijsko rješenje nokija c1-01 ili slični modeli do 350 kn (nokia 2220, HUAWEI G5500, ZTE R221, Vodafone 455, Samsung E2230, LG A200 ili krem de la krem: EMPORIA TALKcomfort ili ZTE s202) onda vam se ne isplati plaćati pretplatu već vam je jeftinije preći na bonove. to isto vrijedi ako od svojih djelatnika očekujete da si sami kupuju uređaje, a tvrtka im ponudi samo besplatno komuniciranje. recimo, 100 kn/mj po radniku bilo bi vam dovoljno da pređete na bonove. Samo mi nemojte napisati da je bolje pretplata od bonova zbog preplaćenog PDV-a (70% od stope PDV-a koja iznosi 25%) i umanjenja porezne osnovice te zbog toga plaćanje manje poreza na dohodak ili dobit. Uštede koje ćete po tim stavka ostvariti neće biti tolike ukoliko uzmete najbolju tarifu na bonove koja je jeftinija od pretplate i nakon umanjenja za porezno priznate izdatke.
b) skupina "žele pametni telefoni"
ako vam je komunikacijsko rješenje iPhone ili android top smartphonei (HTC Sensation, Samsung Galaxy, Sony Xperia, LG Optimus ...) onda vam se isplati plaćati pretplatu u T-Mobileu ili VIPnetu ovisno o tome koje uređaje želite i za koliko ih može dobiti. Ako imate VPN komunikacijsko rješenje i telekom operater vam dodjeli osobnog savjetnika (kao što je to omogućeno meni) onda top uređeje dobivate još niže od službene cijene. U tom slučaju vam je svejedno je li pretplata 153-200 kn/mj kad dobivate popust po uređaju od nekoliko tisuća kuna (i do 5.000 kn po uređaju). Meni je T-Mobile povoljniji od VIPneta jer ima mogućnost migracije single tarifa (na kojima sam dobio 5.000 kn popusta po uređaju) u grupne tarife nakon par plaćenih računa, a nakon toga se više ne plaćaju pretplate za single tarife već samo za jednu - grupnu tarifu.

Odgovori uz citat
Bookmarks