Ljudi, kako na Xperiji S isključiti samo 70 simbola po jednom SMS-u? Meni je na HR, a i jezik pisanja samo nema opcije GSM abeceda ili Unicode.
Prijatelj kupio taj mobitel. Jako mi se sviđa. Ali je užasno skup. Tj.kvalitetan je pa je zato i skup ali to je preko love koju bi ja dao za mobitel. Uglavnom pitanje je: Kako isključiti T9 unos? Našo par čak i video tutorijala na netu ali su bili za neke druge xperie i na ovoj to ne radi. Hvala u ime prijatelja!
Ljudi, kako na Xperiji S isključiti samo 70 simbola po jednom SMS-u? Meni je na HR, a i jezik pisanja samo nema opcije GSM abeceda ili Unicode.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Kako se moze provjeriti da li je telefon mozda prototip jer ne mogu kao u starijih sony ericsson telefona pogledati ispod baterije (ovde se baterija ne vadi) i ima li kod Sony andrioda neka fora kao kod sony ericssona kad uneses onaj kod → * ← ← * ← * pa da vidis neke spec (jer znam da su to imali i neki smartfoni).
Service menu?
open the Dialer and enter
* # * # 4636 # * # *
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Hvala bratac, a moze li se tu vidjetii da li je prototip ili ne?
Prototipi ili testni primjerci imaju negdje na masci ugraviran vidljivu oznaku (broj ili tekst) i eventualno natpis "not for sale". Takve stvari ne pišu u menijima, barem to nisam vidio na Androidima. Ako ti mob izvana izgleda ok, ima IMEI i FCC brojeve onda uživaj.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
dap, bila bi na njemu ili naljepnica ili gravura
http://androidheadlines.com/wp-conte...totype-fcc.jpg
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Ljudi, tražim pouzdanu informaciju o bootloaderu.
U service menu mi stoji da se bootloader ne može otključati. Jasno mi je da to znači da ga ne mogu ja otključati službenim kanalima.
Zvao sam jedan "servis" u Osijeku, kažu da ne mogu ni oni, ne postoji način. Samo sim unlock, koji mi u biti ne treba.
Malo mi je teško to povjerovati, da baš nitko ne može otključati bootloader?
Inače, Xperia S LT16i kupljena je u T-Mobile na ugovor.
BTW. imate li preporuku za neki ROM kojeg bih mogao staviti bez otključavanja bootloadera? Čini mi se da mogu MIUI staviti, ali taj mi nije baš zanimljiv. Jesam li dobro shvatio da se može staviti ROM koji koristi tvornički kernel, bez otključavanja bootloadera?
U međuvremenu zbog ograničenja zaključanog bootloadera bio sam prisiljen staviti ROM koji koristi stock kernel. Isprobao sam ih nekoliko, a najbolji mi se pokazao:
HybridROM v2
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1989468
Telefon leti, sve je mnogo brže i fluidnije nego sa stock ROM-om. Baziran je na najnovijem firmware-u za xperiu S, a to je 6.1.A.2.55.
Zaista mogu preporučiti ovaj ROM, samo pripazite jer su neke Sony aplikacije izbačene (pogledati opis na xda).
Od modova koristim ovo:
Xperia T Tab 'n' Grid SystemUI v3 | 20 Toggles | Puzzle Options
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2051009
Zgodan notification panel sa MIUI-style tabom za notification toggles. Jako jako korisno.
Camera Mod 4.7.2 Cyber-shot™ With HDR
http://forum.xda-developers.com/show...945470&page=36
Poboljšana kamera sa HDR funkcijom, razlika je i više nego očita.
PAŽNJA - imam poteškoća s korištenjem kamere unutar nekih drugih aplikacija, npr. OneNote i ostale aplikacije za bilješke. Dakle kad iz druge aplikacije pokrenem kameru koja treba vratiti fotografiju, ekran ostane crn i aplikacija zablokira. Meni ne smeta previše.
Ajde mala pomoc. Imam xperiu s i zanima me koji se program koristi za flash mobitela (Odin je za samsung). Drugo me zanima gdje naci listu orginal listu i download firmweara? Znam da je za Samsung Samobile. Bit cu jako zahvalan za informacije ili linkove.
Vam je došao službeni update na 6.1.A.2.55 firmware?
Ja sam na 6.1.A.2.45 i javlja mi da sam up to date, a čitao sam po nekim forumima da je nekima u Hrvatskoj novi update već stigao.
Ako vam je došao update, o kakvim se točno promjenama radi? Prilično sam zadovoljan sa ovom verzijom na kojoj sam sada, pa se pitam što su to još mogli ispraviti u toj novoj. Su možda omogućili bolje primanje wireless signala tj. iz veće udaljenosti? To mi je za sada možda jedini manjak ovog smartphonea, već nakon 5-6 metara udaljenosti od routera wireless signal mi prilično oslabi.
Danas crkla xperia s! :-( niti ju mogu upaliti niti ugasiti niti išta... nisam ništa radio na telefonu ni s telefonom. Što bi moglo biti, prije nego odnesem na servis?
probo vadit bateriju? Ak se neće palit, ne gine ti servis
Ma djubre proradilo nakon power key + volume up key. Sad radi. A baterija koliko znam ne moze se vaditi tj moze ( pretpostavljam) nakon igranja sa sarafcigerom sto ne dolazi u obzir... Neka on radi sad... Samo da ne mora u servis.
Usput mi se pomekad javlja ova poruka na ekranu:neovisno sto radio na mobitelu. O cemu se radi?
Zadnji uredio mario30 : 04-01-2013 u 17:55
Pozdrav ekipa,evo i ja sam postao vlasnik XS
Prvenstveno me zanima koje postavke za kameru koristite?
Ima li tko problema s zvukom. Naime, kad su slušalice uključene u mobitel, svi zvukovi normalno rade, no problem je kad izvadim slušalice, zvuk se više ne čuje na zvučniku. Fm radio (povremeno) mi radi i bez uključenih slušalica.
probaj ispirit kontakte u rupu za sluške ili na štapić za uho malo alkohola pa očistiti. možda imaš i kratak spoj pa će morat na servis ako se nešto tamo iskrivilo
Odnijeo ga na servis, pa ćemo vidjeti.
Evo vec tjedan dana na servisu. Danas zvao da pitam sto je, oni vele da cekaju odobrenje sony-a za novu maticnu plocu.... Malo mi je bad zbog toga....
--
Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:49
Xperia S mi je jedan od kandidata za novi mob pa ako možete reći na što pripaziti prilikom kupnje rabljenog XS?
Može li se rootati mob ali s mogućnosšću vraćanja na tvornički ROM (u slučaju ako će mi trebati garancija)
Postoji li kakav kvar koji je čest?
Thanks![]()
Na kraju promijenjeni konektori i slusni dijelovi (zvucnici). Zasto promjena odluke ne znam i nije mi bitno. Kuciste su relativno ocuvali... Mala ogrebotina na zastitnoj foliji te sitna ostecenja na onoj crnoj foliji ili cemu god vec, a koja se nalazi na zadnjoj strani mobitela iza poklopca baterije. Uglavnom sad radi, do kad ne znam. Izdrzat cu do Bozica, a onda na zamjenu. Prije sam imao Samsung S3, ali ovaj mi je prirastao srcu. Vjerojatno zbog multimedije koja miluje moje vizualne i slusne organe. Jedino VELIKO nezadovoljstvo je samo spori automatski kontinuirani fokus pri snimanju i ne tako cvrsti poklopac baterije koji ima malo lufta (citaj: ne sjedi bas cvrsto u lezistu). Kad je u pitanju zamjena mobitela, volio bi opet sony... nesto s kompaktnijim kucistem, brzim i fluidnijim generic softwear-om, uz poboljsan rad kamere (mislim na brzinu rada u nekim rezimima). Ne puno mpx, koliko kvalitetnog rada za uredjaj koji se zove mobitel. Nekakovu revoluciju kao sto je bio SE K750i.
Bookmarks