Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 146
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2012
    Bodovi
    91
    Nivo
    1
    Bodovi: 91, Nivo: 1
    Ukupna aktivnost: 31,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav,

U procesu sam kupnje Xperie S (T-mobile) i zanima me da li je bootloader moguce otkljucati na njihovom modelu. Kako provjeriti?
    "Nazvati" broj *#*#7378423#*#* ili *#*#service#*#* - pojavit ce se servisni meni, potom Service info > Configuration > Rooting Status. Stavka Bootloader unlock allowed bi trebalo biti postavljeno na Yes. Uspio sam pogledati na Xperiji U koja je izlozena i tamo stoji No pa me strah da cu kupiti totalno zakljucani mob i biti osudjen na update od Sony-a

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    LG G4
    Operater
    vip
    Bodovi
    8.945
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.945, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ak je NO, onda nemreš otključat bootloader, pretpostavljam zato kaj si ga kupil u T mobile-u, tj zaključan na njihovu mrežu..

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2012
    Bodovi
    91
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo i odgovora - svi 2012 modeli Xperia S/P/U kupljeni preko nekog operatora su zakljucani na bootloaderu i SIM-locku

@zvone_ - Zato sam i pitao moze li netko provjeriti.

Ali postoji nada, lik koji se odaziva na Jinx13 radi daljinsko otkljucavanje za starije modele. Za sada ne postoji javno objavljena metoda za najnovije modele, prosudite sami:

Now comparison to other model's is irrelevant as they are different chipsets and the exploits take different timescales
    afaik there is an exploit however it hasn't been released.
    ...

...
    There is apparently an underground solution so might not be long but we will have to wait it out and see what happens.
    I understand there is many people waiting and I can only hope something comes up soon
    However on that note there is no guarantee that bootloader/fastboot will be included.
    Jinx13
    Pretpostavljam da se ceka update na ICS a nakon toga pocinje krkacina

Edit: Ne znam je li netko vec napisao, Sony ima deal sa box.com i svaki korisnik Xperie ima pravo na 50GB prostora. Akcija traje do kraja 2012. (ili do isteka zaliha )
    Zadnji uredio z_t : 10-06-2012 u 12:31

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    LG G4
    Operater
    vip
    Bodovi
    8.945
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čuj možeš ga ovak otključat, dat 200-300 kn, onda bu ti i bootloader bil na YES, al riskiraš garanciju, ak ti se nekaj zmrda u mobu..
    Veliki se stvara hype oko ICS, al čitajući komentare ostalih ljudi kaj imaju smartfon, da baš i nije nekaj, tj da je GB bolji, e sad, bumo vidli kak bu Sony posel obavil oko ICS-a...

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zvone_ Pregledaj post
    Čuj možeš ga ovak otključat, dat 200-300 kn, onda bu ti i bootloader bil na YES, al riskiraš garanciju, ak ti se nekaj zmrda u mobu..
    Bootloader nema nikakve veze s sim lockom.

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2012
    Bodovi
    91
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Poslije komplikacija u t-komi (prijenos # i sl.), mob sam uzeo u VIP-u. BL je zakljucan kao i na T aparatu.

@zvone_
    Otkljucani bootloader me zanima zbog modificiranih ROM-ova koji ce se pojaviti vrlo skoro (vec ima nekoliko) i root ovlasti koje mi trebaju za neke aplikacije. Ne pada mi na pamet biti na milosti i nemilosti operatera i cekati kad ce se udostojiti i izdati zadnji update. Ionako svaki put naprave bljuzgu od operativnog i nikad ne radi kako treba.
    Tako je bilo i sa HTC Hero kojeg sam imao do sada, nakon tjedan dana koristenja presao sam na modaco pa dalje na CM i slicne.

ICS ima u sebi dosta optimizacija, medju ostalima je i poboljsano upravljanje potrosnjom u stand-by rezimu sto automatski produzava trajanje baterije. To ti nece puno pomoci ako stalno visis na telefonu, ali ako je vecinu vremena u dzepu ili na stolu onda tu donosi znacajne ustede.

Garancija je Sonyjeva (24mj.) a ne VIP ili T, po onome sto sam do sada procitao po forumima (xda) Sony je do sada uvazavao opravdane garancije bez obzira sto je BL otkljucan i nesluzbeni ROM instaliran na aparatu.

@yager
    Tako je, to su dva odvojena locka i fizicki i funkcionalno.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    LG G4
    Operater
    vip
    Bodovi
    8.945
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaj ima ko od vas mob, a da je kupljen kod operatera, da je bootloader otključan?

Kolko čitam za ICS, dost ih veli da je GB bolji, al bumo vidli kak bu to na xperiji delalo..

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2012
    Bodovi
    91
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zvone_ Pregledaj post
    Kaj ima ko od vas mob, a da je kupljen kod operatera, da je bootloader otključan?
    Upravo sam zvao vipov 7111 (podrška za smartphone) i čovjek kaže da ga se može otkljucati u bilo kojem vip centru za 480kn ako je kupljen na pretplatu. Bez čekanja, platiš i za pet minuta imaš otkljucati mob.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Bodovi
    6.491
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.491, Nivo: 19
    Bodovi: 6.491, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 33,0%
    Ukupna aktivnost: 33,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izašao ICS za xperiu S.

3 months registered500 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Bodovi
    641
    Nivo
    5
    Bodovi: 641, Nivo: 5
    Bodovi: 641, Nivo: 5
    Ukupna aktivnost: 16,3%
    Ukupna aktivnost: 16,3%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima nacin za sim unlock+unlock bootloadera OFFICIALI, znaci preko sony csca dongla.
    Zadnji uredio MASVA : 24-06-2012 u 19:22

Forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    3.117
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.117, Nivo: 13
    Bodovi: 3.117, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Moja iskustva s Xperiom S

Pozdrav, ekipi da se uključim malo u raspravu sa svojim iskustvima. Kad sam od Sony-a dobio Xperiu S na test bila je na Gingerbreadu i moram priznati a uopće nisam bio nešto fasciniran njenim radom. Sve je bilo nekako trzavo i ne baš glatko. nakon nekih sedam dana korištenja pojavila se nadogradnja na ICS, koji je učinio čuda. Posve drugi telefon. Sve radi brzo i glatko. Inače glavni aduti su naravno kamera i zaslon, a i dizajn uređaja je super. Sva moja zapažanja i recenziju sa hrpom fotki i videom možete pročitati i pogledati ovdje

12. 'Hvala' kažu:

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2012
    Bodovi
    91
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo novosti za one koji imaju problema sa žutim ekranom.

Nakon što mi je XS dobila žuticu dao sam ju na servis (direktno u agram). Nakon dva i pol tjedna status na njihovoj stranici kaže "servis završen". Ukratko, dobio sam novi telefon sa ICS, datum 12W17 i otključanim BL )
    Dakle ekipa, ako netko ima telefon zaražen žuticom i vollio bi ga otkljucati evo šanse. Ne znam je li igralo što sam telefon nosio direktno u servis a ne preko VIPa, ali ja se ne bunim - ispalo je super.

Datum registracije
    Jul 2012
    Mobitel
    LG G4
    Operater
    098
    Bodovi
    2.934
    Nivo
    12
    Bodovi: 2.934, Nivo: 12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro večer svima,na forumu nadam se da ću postaviti pitanje na pravo mjesto,ako ne zamolio bi da mi admini ne zamjere dok se još malo ne prilagodim ovdje,jer sam se maloprije registrirao i sve vas lijepo pozdravljam ovim putem,pa bih zamolio za savjet,imam Sony Xperia s već dva mjeseca,radi mi dobro hvala bogu,nema nikakvih problema,i evo prije nekih 10-ak min mi se pojavilo ovo:update center
    6.1.A.0.452,dostupno je ažuriranje,najnovija nadogradnja za vaš Sony uključujući i najnoviji Android softver,pretpostavljam da je to ICS novi,ima 196.2 mb,sad sam doma pa se za internet povezujem preko Wlan-a od rutera normalno,e sad me zanima dali da to preuzmem ili ne,čitao sam gore od kolege mosec da njemu radi sve ok,a neko opet veli da nije dobro,pa bih vas zamolio za savjet,puno hvala i pozdrav.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Potraži još po netu recenzija što ljudi pričaju kako se ponaša, u smislu jel većina kaže da je smeće ili da nema nikakvih problema...ali ovako generalno, gingerbred je sasvim ok, nema ICS nekih dramatičnih poboljšanja...Gingerbred je stabilan, siguran izbor - ICS uglavnom je bugovit...tako da dobro prouči na svom mobitelu kako diše ICS...jer vraćanje na gingerbred mislim da treba raditi servis - možeš i sam, ali gubiš garanciju... Ja sam na xperia Ray i gingerbred 2.3.4 - stabilan je i radi odlično. Za ICS ljudi kažu da je katastrofa na Ray-u u 90% slučajeva, tipa ne radi led obavijesti, restarti, wifi i bt problemi...uglavnom, da skratim priču: čemu popravljati nešto što nije pokidano!?

16. 'Hvala' kaže:

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao z_t Pregledaj post
    Evo novosti za one koji imaju problema sa žutim ekranom.

Nakon što mi je XS dobila žuticu dao sam ju na servis (direktno u agram). Nakon dva i pol tjedna status na njihovoj stranici kaže "servis završen". Ukratko, dobio sam novi telefon sa ICS, datum 12W17 i otključanim BL )
    Dakle ekipa, ako netko ima telefon zaražen žuticom i vollio bi ga otkljucati evo šanse. Ne znam je li igralo što sam telefon nosio direktno u servis a ne preko VIPa, ali ja se ne bunim - ispalo je super.
    ja imam zuckastu fleku na donjem dijelu zaslona, jel to to? jeli to softwerske ili mehanicke prirode? servis? tele2 sam, kome se obratim? garancija pokriva?
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Datum registracije
    Jul 2012
    Mobitel
    LG G4
    Operater
    098
    Bodovi
    2.934
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala kolega,mlesic odlučio sam da neću ništa dirati što se tiče nadogradnje na ICS,radi mi i GB 2.3.7 dobro,tako da sam odlučio nek ostane ovako.
    Zadnji uredio garo 222 : 28-07-2012 u 16:25

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A evo, nije isključeno ni kod mene da nadogradim - ali prvo da čujem da je perfektna nadogradnja i bolja od ovoga što imam - dokle god ima glupih bugova nema šanse... Ne popravljam dok se ne pokida!

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neki dan mobitel je pao sa stola na beton, udario je sa donjim lijevim kutom i napukla je plastika u kutu. good news: u svojoj recenziji sam rekao kako mi je taj donji 'priljepljenji' dio sumnjiv i da skripi kad ga se mrda, istina, ali eto kod pada nije se odvalio i jos je cvrsto fixiran. bad news: pao je s visine jedva pola metra i plastika pukla. pitanje: moze li se zamijeniti taj donji dio i koliko bi kostalo? da li mi sada vise ne vrijedi garancija u vezi zute fleke na displayu?

EDIT nasao sam na ebayu taj donji plasticni poklopac, to je kao cep koji se samo natakne na unutarnji dio. samo se nadam da je taj sebaya bar koliko toliko kvalitetan.
    Zadnji uredio flOoKi : 07-08-2012 u 20:21

Pravi forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2010
    Mobitel
    SE Xperia X10
    Bodovi
    1.979
    Nivo
    10
    Bodovi: 1.979, Nivo: 10
    Bodovi: 1.979, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na ebay-u su vrlo niske cijene djelova za mobitele, ali moras racunat na to da su malo slabijeg kvaliteta.
    To ne mora da znaci nista strasno, ali je bolje da racunas na to kada kupujes.

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SE_HELP Pregledaj post
    Na ebay-u su vrlo niske cijene djelova za mobitele, ali moras racunat na to da su malo slabijeg kvaliteta.
    To ne mora da znaci nista strasno, ali je bolje da racunas na to kada kupujes.
    narucio sam sa ebaya, znam da su ti djelovi iz kine lose kvalitete, javim kakvo je kad stigne, platio 8 dolara. a gdje bi mogao naruciti originalni dio a da su cijene korektne?

a inace jos uvijek stoji moje pitanje u vezi zuckaste flekice na displayu, ako netko zna...

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stigao je naruceni dio, vizualno je identican originalu a i po kvaliteti plastike takodjer iako to tesko mogu suditi jer ga nisam pokusavao slomit

da li je netko napravio update na icecream sandwich i da ima nekakvih problema? npr meni sad kad se spojim na net stalno prikazuje obavijest da imam 20ak neprocitanih mejlova a koji u zbilji nisu neprocitani. i muci me sto je iz foldera medijski sadrzaja izostavljen album?

Datum registracije
    Jul 2012
    Mobitel
    LG G4
    Operater
    098
    Bodovi
    2.934
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav svima,ipak nisam izdržao i napravio sam update na Sony-u xperia s na ics 4.0.4,doma putem Wi-fi,za nekih 15-20 min je bilo sve gotovo,i nako tjedan dana sam vidio da sony radi puno bolje i brži je dosta u samom meniju telefona se pojavilo par dodataka kojjih prije nije bilo,npr filmovi,album,neo reader,mcafe security,bilješke ,walkman uglavnom sve je puno bolje,preglednije i brže,što se tiče rada baterije i to se promijenilo,sad mi izdrži skoro tri dana,uz nekakvo nazvaću srednje korištenje,nekoliko poziva na dan,10-15 sms poruka,malo surfanje navečer i probao na you tube jedno sat vremena sam bio,uglavnom skoro tri dana izdrži bez brige,a od sutra sam na godišnjem tako da ću imati više vremena za testiranje,u onih par postova gore kako je kolega @ Mosec opisao,sve radi kako treba,i kamera mu je odlična,nemam riječi,to su eto moja kratka iskustva nakon tjedan dana na ICS-U,tako da ko ima xperiu s,po meni slobodno može napraviti update na ics,neće požaliti stvarno je super,sad ću imati više vremena za zezati se sa njim,update sam napravio preko samog aparata,nisam išao putem pc companiona.Pozdrav.

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kod mene isto ics 4.0.4. i vidim da ima nekih problemcica npr kamera mi se ne pokrene svaki put (pokretanje dugim drzanjem tipke za kameru), ocekivao sam da ce telefon biti brzi no jos je sporiji nego prije bar kad je u pitanju kretanje kroz home screenove, zapinje npr na screenu gdje je kalendar widget.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.418, Nivo: 26
    Bodovi: 12.418, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam problem sa wi fi spajanjem,dali je netko imao sličan problem,sve sam opcije iskušao ali ne radi,ne pronalazi mrežu iako sam odmahuz ruter.

Diplomirani n00b Postignuća:
    VeteranTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Prestigio PAP5044 Duo, X8
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.410, Nivo: 44
    Bodovi: 33.410, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni se na X8 pojavljivao slicni problem, ali kada sam napravio update firmwarea sve je proradilo. Jednostavno je pokazivao da se povezuje, ali nije pokazivao niti jednu WiFi mrežu na popisu.
    "Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
    Philip B. Crosby

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Odgovora: 102
    Posljednji post: 11-06-2014, 06:16
  2. Odgovora: 494
    Posljednji post: 13-04-2014, 14:54
  3. Odgovora: 70
    Posljednji post: 08-03-2014, 01:01
  4. Odgovora: 60
    Posljednji post: 20-04-2013, 18:05
  5. [HTC HD2] rasprava, komentari, pitanja...
    By yager in forum Windows Mobile
    Odgovora: 1157
    Posljednji post: 16-02-2013, 12:50

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove