mislis da krepa tvojom nekrivicom? Pa iskreno, nigdje ne pise koliko u danima iznosi taj rok (mislim bar), ali u pravilu se ide do 8 dana, i naravno s novom garancijom. No, imam svoja dva slucaja:
  • Nokia E65: 21.12.2009. kupljena u tele2 u Av. Mallu. Konstantni kvarovi, 5 puta na servisu kroz par mjeseci. Nakon natezanja sa MESC-om, Tele2 centrom, inspekoratom pozvao sam se (na savjet insp i drustva za zastitu potrosaca) na čl.5 Zakona o zastiti potrosaca i 26.5. dobio SE G705 i vratili su mi 150kn u razlici. Naravno, garancija je pocela teci od 26.5. (i to na jako negodovanje trgovca)
  • Iphone 3GS: 5 mjeseci star, kvar i tvrde da je vlaga. dva mjeseca na servisu, par molbi odbijene i onda je frend mene pozvo. Preporuceno pismo s povratnicom, dva dana kasnije novi ajfon sa novom garancijom i najdubljom isprikom T-centra u velikoj gorici

VAŽNO: za drugi slucaj sam saznao jednu korisnu info: U slucaju recimo takvog kvara (oksidacija i slicno, a da nema ostecenja na mobu) TRGOVAC je duzan dokazati da je uredjaj prije prodaje drzao u za to povoljnim uvjetima. To je i jedna od tocaka pisma T-centru VG bila. Oni to naravno nisu uspjeli dokazat