Nekuzim jer nisi procitao ovdje i na xda forumu, zapravo svugdje gdje se spominje rootanje i unrootanje mobitela da moras OBAVEZNO FLESHATI RUU ROM prije ikakve radnje ukljucivanja s-on. A pogotovo to raditi na custom romu....Zar to nisi vidjeo??
Eh... pošto je bilo očito teško pratiti sve upute, već si htio napraviti sve na svoju ruku i na brzinu, onda ti preporučam da odneseš nekome da ti proba oživjeti mobitel...
A malo si daš truda, pa naletiš na neku od ovih tema:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1214965
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1348979
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
pozz svima
imam htc sensation 4g otkljucan za sve kartice al je t-home ( sa amerike je donjen )
100 puta sam procitao temu oko s-off i sve ( valjda ) radim kako treba
iscitao sam s/n ubacio u recovery tool
beta key accepted ....
zerging root....
sending in caroline....
cleaning up....
rebooting to fastboot
dobijam na ekranu
pyramid pvt ship s-on rl
hboot 1.18.0000
emmc-boot
aug 2 2011.....
ima neko ideja sta moze da bude
hvala unapred
Lijep pozdrav.
Koristim HTC Sensation kupljen u Tele2 i htio bih vratiti originalni rom kako bih mogao mobitel odnijeti na servis .
Intersira me gdje mogu skinuti originalni rom i koja je ostala procedura koju moram obaviti (S-ON itd..) ?
Puno hvala![]()
Ak si napravio još prije nandorid backup, samo ga restoraš i to je to, a imaš i ovdje, post 6 i 7
Nego, vi koji ste mijenjali romove koji ste stavili, tamo na XDA ih ima mali milijon
Tamo sam malo gledao i dosta ljudi hvale ovaj ROM pa njega mislim stavit, no vidim da je potrebno i novi firmware stavit, no meni nije jasno kojeg točno morat stavit, dali bilo koji od navedenih
Firmware from 3.32.401.x & 3.32.401.10x RUU
--- MD5 checksum: 74A8E07D40A42DA1B4B56C224C42E692 *PG58IMG.zip ---
--- Only for 3.32.401.x & 3.32.401.10x based ROMs
Taj zadnji je najnoviji. Instaliraj si cid getter aplikaciju da provjeris koji ti je cidnum i onda si samo provjeri koji ide firmware za tvoj cidnum. Imas tu sve detaljno i fino objasnjeno:
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=21989107
Ja imam taj rom i to je najbolji rom i najupdejtiraniji rom ikad. Mike to radi izvrsno, i cesto updejta neke stvari
evo uspio sam, samo mi je mutavo to što kad sam stavio firmware, tražio me reboot i onda svaki put prije nego bi htio uć u recovery, automatski mi je opet ponudio dali oču updajtat firmware i tak stalno u krug, ak bi kliknuo "no" (da ne updajta) opet mi je smao ponudio da restartam mob, dok nisam stavio sd karticu u drugi mob i izbrisao firmware iz nje, vratio nazad i onda je dalje išlo normalno sve.
i onaj titanium mi je skroz mutav, napravim backup kontakata, poruka i onda kad sam išao restorat 0 bodova
Ovo sto pricas je potpuno normalno i ocekivano, cesto cak i pozeljno - dok god je firmware na kartici, pitat ce te jel ga zelis instalirati. Zato se firmware uvijek obrise nakon sto se instalira.
Ne znam zasto si trebao stavljati u drugi mob, jednostavno bootas normalno (nikakav recovery) i obrises bilo kojim file managerom. Ili stavis karticu u card reader, valjda bar to imas...
Ovo za Titanium ne znam, no znam da je on na glasu kao najbolji backup/restore program koji trenutno postoji, i uredno bez greske radi tisucama ljudi. Dakle nema druge nego da si nesto krivo napravio.
problem je bio u tome nakon što sam stavio taj novi firmware, meni se mob nije niti nikako htio bootat, tj prilikom boota bi se non stop restartao, vjerojatno zato što je na mobu bio original ROM i nije kompatibilan s ovim firmwarem, pretpostavljam da je to, no kakogod, dobro što sam prije svega napravio nandorid backup pa ću opet sve vratit na staro i probat ponovo napravit backup s tim titaniumom i valjda će sve šljakat![]()
Zadnji uredio DomagojX : 24-04-2012 u 11:56
da problem ti je kaj taj rom ne podrzava firmware koji si stavio, pa se resetira, trebao si prvo dici novi rom, pa firmware![]()
ehh, to je kad pratiš uputeFirmware package
--- It's necessary to flash new firmware package before flashing this ROM ---
EDIT
tj. sad vidim, nisam pratio uputsva koje mi je dao Zrmi, tamo lijepo piše
Option#2. If you can't have access to the sd card from a computer:
Remove the sd card from the phone
Hold volume-down + power to boot into bootloader.
Wait 10 seconds until the bootloader is fully loaded
Now your bootloader screen should read:
-Revolutionary-
PYRAMID PVT SHIP S-OFF RL
HBOOT-1.27.1100
RADIO-xx.xx.xxxx.xxx
Insert the sd card now
Navigate with the volume button and select recovery with the power button
Wait for the recovery to boot
You are good to go, now you can flash the ROM. Please follow post#2 in this thread.
Delete the PM58IMG.zip file from your sd card using your preferred file manager as soon as your phone has booted succesfully. You won't be able to boot into recovery normally until you delete this file. As a workaround use this method to enter into recovery mode.
Zadnji uredio DomagojX : 24-04-2012 u 12:06
postupak za root sensationa je isti kao sto je opisano u ovoj temi ako se na mobu nalazi ICS?
mozda je glupo pitanje ali zanima me dal je moguce staviti novi rom bez da mi se sve obriše od aplikacija,igrica,kontakata itd?
Tome sluze Titanium Backup i slicni.
Sensation - Vraćanje original roma zbog garancije
Vratio sam: RUU_Pyramid_HTC_Europe_1.27.401.3_Radio_10.42.9007 .00P_10.11.9007.15_M_release_192183_signed.exe
i napravio S-ON.
Mogu li sada odnejti mob na servis bez straha da ce mi ga vratiti ?
Radi se o Tele2
Zadnji uredio Time Less : 07-05-2012 u 12:50
Jesi li mjenjao cid number tj. jesi li supercid?
Mislim da jesam, CID mi je 11111111 .
Što bih trebao napraviti?
Nije toliko vazno ali ako znas originalni cid vrati ga istim postupkom kao sto si i radio super cid![]()
A ako ne znam ?
Staviti cu HTC__032, kažu na xda Europe unbranded.
To je nadam se sve?
Takodjer, trenutno mi je na mobu Android 2.3.3. i sense 3.0, a nisam primio nikakav OTA update. I jos mi kaze "your phone is up to date"?
Zadnji uredio Time Less : 08-05-2012 u 00:14
To je moj originalni, a promjenio sam ih 4 i svi su s tim cidom dolazili. Usput trebao ti je dati update na ICS. Na xda forumu sam citao da ako si super cid i vracas se na s-on, da ti ni nece davati update za taj rom. Zato mi je i cudno sto ti nedaje. Neka me netko ispravi ako grijesim, ali uvjeren sam da se ni supercid nemora raditi pri povratku na s-on. NIsam to radio, ali sam citao da neki jesu bez problema.
Krenuo sam mesarit po svom Senastionu i odmah sam zapeo.
U uputama S-OFF je rješava preko http://revolutionary.io/ , ali tamo nije podržan HBOOT 1.27.0000, a ja imam upravo taj, jer sam naravno napravio upgrade na ICS.
Postoji varijnata sa Juopunutbear-om, ali sama metoda je poprilično zayebana, treba brikat sa žicom, ali najveci problem je sto bootloader treba biti otključan preko HTCdev-a, sto u prevodu znači gubitak garancije. Ispravite me ako sam nesto krivo povezao.
Jel postoji neko bolje rjesenje za 1.27.000?
Nadalje, krenuo sam skinut ARHD rom, kliknem na download, izbaci mi 404 error??
Hvala i LP
Za sada ne postoji drugo rješenje,trebao si malo istražiti po netu prije update-a na ICS.Ali koliko sam vidio ima neka fora da se flešaju Custom Romovi dok si S-on,4EXT recovery ima neki Smart flash mod,nisam puno čitao jer imam S-off pa mi ne treba.
Sad sam probao download ARHD i radi.
EDIT:Evo ovdje o Smart flashu http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1377759
Zadnji uredio Veki-os : 06-06-2012 u 01:56
Bookmarks