negdje sam pročitao da se pretpostavlja da će biti omap unutra. e sad... dobro je što će bit kompatibilan sa starim atrix lapdockom. glupost što su izbacili fingerprint. stvarno je fora.
4.3" qHD ekran
8 mpx kamera + led
8 GB ROM + 1 GB RAM
o procesoru se još nezna...al trebao bi biti bolji od originalnog atrixa...
negdje sam pročitao da se pretpostavlja da će biti omap unutra. e sad... dobro je što će bit kompatibilan sa starim atrix lapdockom. glupost što su izbacili fingerprint. stvarno je fora.
evo official specifikacija...
http://www.gsmarena.com/motorola_atr...-news-3179.php
obratite pozornost da dobivamo novi dock, sa malo manjim ekranom, ali zato je sposoban podržavati sve webtop ready telefone od motorole. Ok, nadam se da neće na sljedećim telefonima napraviti opet drugačiji položaj konektora, tako da se opet bude morao novi dock kupovat. Ali ovo je sada već prihvatljivo. Nadam se da će i cijena docka biti manja.
Veći ekran, bolja kamera ali manja baterija i manje interne memorije.
memoriju ne bi gledao kao neku manu, manja baterija jer je bolje optimizirana potrošnja. a što se tiče ekrana, više neće biti pentile kao na atrixu, što je dobra stvar. ono što je činjenica jest da ovaj atrix ne donosi baš ništa novo niti revolucionarno. čekati na njega pored atrixa koji je već vani baš i nema smisla.
Obzirom da je uređaj fizički veći i teži, očekivao bih barem jednaku ili veću bateriju. Koliko može biti bolje optimizirana potrošnja uz veći ekran i isti chipset?
vjerovao ili ne, veći ekran (minimalno veći, 0.3 incha) ne mora značiti da će potrošiti više, sve ovisi koji je tip ekrana. također, procesor i gpu nisu jedine stavke koje troše bateriju.
Inače, složio bih se, razlike su doista minimalne, čak i atrix 2 ima manju memoriju, ali nije mi jasno što žele sa tim uređajem postići. stvarno. atrix je bio bum kad je izašao, svi su oči uperili u motorolu, a sada sa ovim... ne znam, možda će se ipak više bazirati na izdavanje lapdock-a. volio bih da ozbiljnije krenu u izradu boljeg webtop sučelja, da što više nagnu na tu stranu.
Znam da o tehnologiji ekrana ovisi potrošnja, no najčešće veći ekran nosi i veću potrošnju. Ako je chipset isti, u istom proizvodnom procesu onda troši jednako. Najveći potrošači su ekran, chipset (cpu/gpu) i naravno radio dio.
Slažem se s tobom da je upitno što žele postići s ovim uređajem. U nekim segmentima je bolji, nekima isti a u nekima lošiji.
Malo mi uživo izgleda prevelik ovaj ekran, meni je dosta 4", ili nije, a mozda samo ovaj John ima male ruke.
Zadnji uredio user911 : 13-10-2011 u 19:23
Bookmarks