Dugo nisam razmisljao o ovoj temi, ali evo odgovora od Vipove SZK.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o elektronickim komunikacijama stupio je na snagu 10. kolovoza 2011. i Vipnet ce u cijelosti postivati odredbe novog regulatornog okvira o cemu cete biti i obavijesteni i putem novih Opcih uvjeta poslovanja koje cemo objaviti u najkracem mogucem roku, a temeljem kojih ce korisnici imati pravo na prijevremeni raskid ugovora uz obvezu placanja naknade u iznosu svih dobivenih popusta na usluge i proizvode ili preostalih mjesecnih rata.
Sto se tice novog zakona operateri imaju rok od 90 dana u kojem trebaju poceti primjenjivati nove uvjete i on jos nije istekao tako da nemamo informaciju koji ce biti uvjeti.
PS: Odgovori kao da su pisani od nekog robota, a ne covjeka. Takodjer je itneresantno kako mi se na svaki mail javljao drugi agent..

Kako su mi ovi u SZKu rekli, ako se odlucim sada raskinuti ugovor (tarifa Bez limita 200, 10 mj prije kraja ugovora), "penali" bi iznosili 200 kn, tj. sveukupno 2000 kn.
No, onda sam malo razmisljao i izracunao da ako bi se prebacio u nizi tarifni razred (npr. Bez limita 50), naknada za prebacivanje bi iznosila 400 kn (199kn po razredu), a "penali" 50 kn, tj. 900 kn kada bi se sve zbrojilo.
I sad mi nije jasno dali je ovo izvedivo?