Instalirao i prvi dojmovi su oprečni. Ako ostavim MetroUI onda će tu trebati određena doza privikavanja, a ako ga izbacim onda je to sedmica malo drukčije zapakirana. Vrijeme boota je drastično brže nego kod sedmice čak i na prosječnoj kanti poput moje, ali zna se dogoditi da nakon restarta ne radi tipkovnica. S obzirom da je to DP nisu takve stvari ni čudne.
Jedino ne znam i nisam nigdje našao kako ugasiti pokrenuti program bez korištenja Task managera. Tko zna!?
Sam Metro sam po sebi kao ideja nije loš, ali za sada ima prilična ograničenja. Pločice idu u grupama po dvije velike ili četiri male u redu i zatim razmak. U visinu ih ide pet. Nema šanse da grupirate npr tri male pločice ili da ih u visinu iako ima mjesta dodate šest. Promjena pozadine ili nije moguća ili je negdje duboko skrivena.
Instalacija novih programa ide bez problema, podržava čak i 16-bitne aplikacije bez dodatnih bravura kao kod Sedmice.
Povlačenjem strelice uz lijevi rub omogućava izmjenu programa poput Alt+Tab kombinacije s tom razlikom da Alt+Tab izmjenjuje i otvorene mape, a ne samo programe.
Hrpu nepotrebnih stvari iz MetroUI jednostavno možete desnim klikom ili maknuti ili deinstalirati. Dodavanje je jednostavno. Počnete pisat naziv programa, automatski se otvara Serach sa rezultatima, desni klik i pin.
Vjerojatno ima još sitnica koje čovjeka vesele, ali meni je i ovih par za sada dosta (treba to zapamtit)
EDIT: sa Ctrl+Esc program se suspendira, a nakon nekog vremena zbog neaktivnosti se sam gasi.
Windows explorer je dobio ribbon baš kao i MS office. Meni se osobno to dopada, a moguće ga je i privremeno ili trajno isključiti
Moguće je dodavati i vlastite prečace na MetroUI.
Pojavili su se i programi za prebacivanje između WIN7 i WIN8 start menia.
Kao i programi za onemogućavanje svih ili samo nekih novih funkcija

)

Bookmarks