oxy prenasa na pretplatu tek par kuna koje ima na simpa racunu, a DŠ... na forumu uglavnom hvali tele2, ali ne zna sve cake u t-mobileu.
stoga, ova poruka njima nece mnogo koristiti. zato je pisem za ostale, odnosno...

DŠ... netocno je sto si napisao: "Nije točno da 100 kuna na Simpi u pretplati postaju 123 kune"
ISPRAVLJACH ISPRAVLJA: tocno je sto sam ja napisao: simpa kune pretvaraju po tecaju 1:1,23. to znaci ako si prenio 100 kn na preplati da ce ti se to knjiziti kao 100 + PDV = 123 kn.

JEDNOSTAVAN PRIMJER KOJI ĆE SVATKO RAZUMJETI:
pretpostavimo da imam simpa broj sa 100 kn na racunu i da ga sutra prebacim na pretplatu kao clana grupne tarife (flex team, tarifa za obitelj...). do kraja mjeseca na usluge potrosim 123 kn. u listopadu cu dobiti racun koji zbog tih 123 kn troska nece biti uvecan ni za lipu, a potrosene 123 kune ce mi knjižiti na racunu ovako: "Povrat iznosa preostalog na Simpa racunu... _ (Količina)... -100,00 (Iznos u kn)". Dakle, tko je pretplatnik (poslovni ili privatni) zna da se na racunu pojedini nazivi usluga kvantificiraju u neto iznosu (bez PDV-a), a tek se na prvoj stranici navede bruto iznos (s PDV-om).

ISTO PRAVILO VRIJEDI I KOD ZAMJENE T-CLUB BODOVA:
bodovi se mogu koristiti za nadoplatu simpa racuna bonom od 25 kn (800 bodova) ili umanjenje potrosnje po pretplatnickom racunu u tekućem mjesecu za 30,75 kn (800 bodova). odnosno, na pretplatnickom racunu pise 25 kn (umanjenje), ali tih 25 kn umanjuju ucinjenu potrosnju prije uvecanja za PDV. To knjize na racunu ovako: "T-Club pogodnosti zamjene bodova... 1 (Količina)... -25,00 (Iznos u kn)"

ISPRAVLJACH # STJEPKO181
Začudilo me kada sam pročitao "Molio bih osobu koja se skriva iza nadimaka Ispravljach i Stjepko181...". Istražio sam što je DŠ... našao isto. Jedina poveznica je 1 post. Meni (ispravljach) je to zaista bio prvi post na ovom i bilo kojem forumu uopce. za Stjepka181 ne znam, ali zaintrigirala me info Stjepka181 u vezi simpa tarife Častilica. Provjerio u T-Mobilieu i potvrdjeno mi je da to nije moguce. No, moguće da je sustav T-Mobilea nakratko zakazao i da mu je to netko rucno promijenio (tarifu) čime je zadržao kune akumulirane na Častilici. Da sustav zna zakazati i da se onda moze svasta učiniti uvjerio sam se prije nekoliko godina kada su mi u VIPnetu prebacili tisuce kuna na jedan VIPme racun iako su u medjuvremenu uveli restrikcije u prijenosu novca medju prepaid brojevima. Tom prilikom su mi ucinili dodatnu pogodnost - zanemarili su ogranicenje od 1.600 kn po VIPme broju pa sam mogao kune (koje mi je VIPnet besplatno darovao u raznim promocija) akumulirane na više brojeva preknjižiti na jedan VIPme broj.

do iduceg ispravka netocnog navoda