Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Palm Pre 2

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Palm Pre 2

Stigao danas USPS-om. Prvi dojmovi su mi jako pozitivni, a pogotovo me iznenadilo da je zapravo jako malen dimenzijama - gotovo identične veličine kao i BB9700 (moj "kao" privatni mobitel). Napišem nekakve dojmove za vikend, a ako nekog nešto zanima, nek slobodno pita.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    od kuda si narucio i koliko te ispalo?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislio sam napisati dulji tekst, ali kako preko vikenda nije bilo vremena, evo sve skupa u jednoj kratkoj verziji.

1. Jedan od većih strahova koji se javio nakon što sam platio telefon, a prije nego mi je isti isporučen je problem carine i HAKOM-a. Za one koji nisu sigurni o čemu ovdje govorim, tema je „Izjava o sukladnosti“. Radi se o formalnosti koju svaki uvoznik nekog mobitela mora proći prvi put kada uvozi određeni model mobitela. Uvoznik tada treba HAKOM-u priložiti „Declaration of Conformity“ proizvođača, kojim proizvođač jamči da je taj uređaj u skladu s jednom (ne znam sad kojom) direktivom EU-a. Ako je mobitel prije toga bio uvezen u neku EU zemlju, pribavljanje takve izjave za velikog uvoznika nije neki problem, ako nije, problem postaje veći. E sad kad mobitel nikad „službeno“ nije uvezen u RH, privatnom korisniku ne preostaje ništa drugo nego uvoziti za osobnu uporabu. Opet treba pribaviti „Declaration of Conformity“, 200 kn taksi i ispunjen zahtjev, što ne djeluje jako komplicirano, ali je napor. I sad se vraćamo na moj početni strah, koji je nastao kad sam shvatio na stranicama HAKOM-a da ovaj mobitel nikad nije „službeno“ uvezen u RH. Srećom, problem je nestao, kad je telefon došao i kad sam shvatio da nije zaustavljen na carini, tako da jedan veliki thumbs up za našu carinu (i to ne onaj ironični, nego to stvarno mislim).

2. Mobitel je kupljen preko ebay-a i koštao je 135.00 $ + 40 $ poštarine što ga čini nešto jeftinijim od 1000 kn. Mislim da s obzirom na specifikacije to i nije puno za potpuno novi otključani uređaj. Istina, u SAD-u su se nedavno pojavile takozvane fire sale kojima HP prodaje svoje HP Veer, HP Pre 3 i Touchpad. Mislim da je cijena za koju je išao HP Pre 3 99 $ što je još jeftinije od cijene koju sam ja platio, ali problem je doći do takvog uređaja. Inače za istu cijenu ste mogli kupiti i Touchpad, ali opet, problem je doći do uređaja po toj cijeni. Ako netko ima neku ideju, neka se slobodno javi.

Ja bih sada još pisao, ali uskoro se treba spremiti za posao, tako da nastavak ove (hajdemo je tako nazvati) recenzije slijedi tokom ovog tjedna.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Palm z22
    By Hope in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 03-11-2006, 15:07
  2. palm
    By tina020 in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 12-10-2005, 23:15
  3. Palm app
    By dmi in forum Pocket PC/PDA