Mali review vezan za Galaxy Note
Izrada
Mobitel je napravljen od plastike kao i S2 no imam nekako dojam kako je plastika čvršća i kvalitetnija. Također, obrub koji je napravljen od metala (barem tako djeluje) je u mat boji za razliku od S2 koji ima taj dio u glossy boji. Poklopac baterije je tanak i krhki kao kod s2. Dimenzije uređaja su velike no s obzirom na veličinu zaslona i usporedbu s Dell Streakom mislim da nsu pretjerane te uređaj stane u džep. Ocjena 4/5.
Zaslon
Najveći plus za ovaj uređaj i zbilja je veliki gušt raditi na njemu bilo što - od surfanja, pisanja, igranja igrica itd. Rekao bih da je kvalitetniji nego kod S2 modela što potvrđuje i pixel density u specifikacijama. Osvjetljenje je također u redu. Kao zamjerku bih naveo povremeno blago titranje osvjetljenja kod surfanja ili drugih aplikacija koje koriste internet no nije ništa strašno što bi ometalo read ili smetalo očima. Ocjena 4.5/5
Hardware
Uređaj je brz kao i model S2, nisam ovdje skužio neke posebne razlike. Nema štekanja, trzanja ili bilo kakvog usporavanja uređaja tijekom rada. Količina RAM memorije je velika pa u principu nije potreban niti neki ooseban task killer. Ocjena 5/5
Kamera
Kamera je zadovoljavajuća no imam osjećaj da je blic slabiji nego kod S2. Također, još uvijek postoji problem pink spota kod slikanja bijelih objekata ili papira. Video je također za nijansu lošiji nego kod S2 modela. Ocjena 3.5/5
Aplikacije
Dostupna je većina aplikacija kao i za S2 no kod nekih postoji problem zbog neprilagođene rezolucije zaslona pa su prikazane na pola zaslona (npr. iGo). Ocjena 4.5/5
Baterija
S obzirom na veličinu zaslona, baterija je vrlo dobra. Uz cijelodnevno igranje s uređajem, stalno uključen WiFi, svjetlina na cca 80% baterija izdrži bez problema cijeli dan. Također, dok se na S2 baterija punila 3.5h, na ovom uređaju se napuni za 2h. Ocjena 4.5/5
Ukupni dojam
Vrlo kvalitetan uređaj koji je ispunio veliku većini mojih očekivanja. Mislim da ovakvi uređaji imaju budućnost jer su dovoljno kompaktni da stanu u džep ili torbicu, a opet dovoljno veliki da se na njima može raditi i duže vrijene bez zamora očiju. Ukupna ocjena 26/30.

Odgovori uz citat
Bookmarks