Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    N93v, v360, 525@v600
    Operater
    Vip
    Godina
    49
    Bodovi
    13.277
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.277, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zamjena maske motorole v525

Evo ljudi i ja sam uspio zamjeniti masku na v525-ici i moram priznati da to nije postupak za svakoga, a opet i nije neki bad. Valja biti iznimno pažljiv i sve se napravi. Iako sam bio skeptičan masku sam kupio na našem tržišu i to full housing sa svime osim antene. Kada mi ju je čovjek pokazao , rekoh, to je to i pljunuo sam cijelih 40kn. Polako sam krenuo na posao sa pivom i kutijom cigara kraj sebe za smirenje živaca. Usput........nisam imao ništa od potrebnog alata (mislim na odvijač No 6 i plastični otvatač maske). Svoj najdraži šarafciger sam sa fleksericom prilagodio na veličinu rupice na šarafu i to je bilo to. Sve je teklo svojim tokom do trenutka kada sam trebao odvojiti poklopac od kučišta, a kroz sredinu prolazi gumena traka od vibra. Tu sam se patio pola sata jer nisam znao jel ga smijem nasilu izvaditi, a na kraju se ispostavilo da je to jedini način. Kako sam vadio djelove tako sam ih odmah premještao u novo kučište.
    Zaboravio sam reći da mi je cijanofiks ipak bio potreban i to kod sklapanja prednjeg dijela. Na originalu je to ona plastika plave boje. Na zamjenskoj maski je bila priložena dvostrana traka koja je slabo držala pa sam ja to fiksitao ljepilom. Sve u svemu jako sam zadovoljan, čak ni je ova maska ljepša od originala...........crno srebrna kombinacija. Još jedino moram naručiti onu cool zamjensku svjetleću antenu...BlueDevil javi ako budeš organizirao skupno naručivanje da se učipim (spominjao si to u nekom starom postu)
    .................................................. .................................................. ...
    Zato BlueDevil ako si iole pedantan nečeš imati problema sa izmjenom.
    .................................................. .................................................. ...
    KRUMPIRKO...................sa sigurnošću ti mogu reći da ona dva dijela (opruga i crni plastični dio) koja si uslikao nisu djelovi mobitela.
    Još nešto..............desilo mi se isto što i Krumpirku. Kada sam sve sastavio nisu radile one dvije bočne tipke (kamera i stilovi zvona) koje su na kraju same od sebe proradile. Da rade tek sam danas primjetio, nakon 5 dana od zamjene...svašta. Razlog - nepoznat!!!

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    v550
    Operater
    yu mobtel
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kako da otvorim da bi ocistio dispej(unutrasnji),jel moze neko opsirnije uputstvo

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    N93v, v360, 525@v600
    Operater
    Vip
    Godina
    49
    Bodovi
    13.277
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Skini one četiri okrugle gumice. Najbolje ti je uzeti bumbačicu i lagano zabosti sa strane između gume i plastike i izvali ih van.....ide lagano. Šarafi su sa zvjezdastom glavom. Ako imaš oriđiđi super, a ako ne prijagodi neki obični da lijepo sjeda i odšarafi ih. Nosač ti je unutarnji dio. Znači skidaš vanjski dio poklopca (onaj sivo plave boje na kojem je vanjski display). Kada odvrneš šarafe maska se neče odvojiti jer postoje još tri kopče (klika). Dvije su bočno točno po sredini unutarnjeg displeja a jedna je po sredini na samom vrhu. To moraš obaviti na silu, ali veoma pažljivo. Ja sam upotrijebio nokte. Probaj nekom zašiljenom plosnatom plastikom. Nemoj šarafcigerom jer ćeš oštetiti plastiku. Probaj prvo osloboditi kopču na vrhu. Kada skineš taj prednji poklopac vidjeti ćeš jedan limeni poklopac na koji je zaljepljena ona plastika od vanjskog displaja. Zaljepljena je sa dvostranom trakom (nešto kao selotejp koji ljepi sa obadvije strane). Ako nečeš nemoraš ga dirati. Ovaj limeni poklopac ti ima ja mislim 6 kopči, tri sa svake strane. Oslobodi ih sa šarafcigerom, to ide lagano. Ispod toga ti je "srce" moba sa svim sklopovima. Vidjeti ćeš tri gumene trake. Dvije sa lijeve strane i jedna gore desno. Ove dvije su jedna na drugoj. Jedna je od kamere, a druga ide dolje na mikrofon. Ova što ide na mikrofon ti je slobodna. Spaja se sa mikrofonom tako što se samo nasloni na onu bijelu gumu, a ova druga, od kamere (plosnata folija), nju ćeš osloboditi tako što ćeš podići onu malu klapnu, na samom konektoru, prema gore. To su ti kao mala vratašca, koja su na klik. Onu traku gore lijevo (od tipkovnice i svih onih pizdarija) oslobodi tako da ju izvučeš prema gore. Isto je na klik.Ona se ubada u svoje ležište. To ti je kao neki poklopac. Ide jednostavno van vidit ćeš. Poslije toga sve ide van. Cijela "matična ploča" sa unutarnjim displayem. Pazi na kamericu i vibro oni su ti dva zasebna dijela u gumenoj košuljici...........Mislim da je to to. Možda sam nešto zaboravio jer sve vadim iz glave, ali bitne stvari su tu.

I još nešta........budi jako pažljiv, pogotovo kod one tri gumene trakice.
    Zadnji uredio zrino : 20-12-2004 u 02:23

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Problem s pristupom VIP portalu preko V525
    By CyberLord in forum Motorola
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 17-10-2007, 10:34
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 15-04-2005, 18:07
  3. Razlika između Motorole v500 i v525?
    By whiteboy in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 3