Ostavio bi ja njemu. Sve funkcionira, ali nekako mi se čini da s brojem aplikaciju mu snaga malo kopni. Pito sam ga jel mu smeta android noviji gore, da sam kemijo po telefonu, reko je ak radi okej da ostavim taj novi.
Možda mu ipak to ostavim. Napravio sam taj backup po onim uputstvima. ali jednostavno ne znam kako da ga pokrenem. Sad mi je mačji kašalj stavit neki novi ROM ali rikverc je problem.
U tom backup folderu imam ko male iso filove - boot, cache, data, recovery i system. i još neki nepoznat file - nandroid.md5
Uopće ne znam kako da pokrenem iti jedan file od tih..
Da rebootam u recovery mode iz ROM managera? Mislim da sam to probo?
Da spojim tattoo na komp? Nemam pojma
http://forum.xda-developers.com/show...=591746&page=9
ovdje čitam, ali ni ovi ROM-ovi nisu aktivni, i na ovom topicu ljudi imaju frku također.
Možeš mi pomoć da vratim to nazad? Samo da vidim dal će uspjet pa dalje se ja lako igram. Thnx
Nandroid backup se NE POKRECE. Naravno da ne znas sto pokrenuti kad tu nema sto za pokrenuti.
Nandroid backup se vraca na isti (tj. slican) nacin kao sto si ga i napravio - iz recovery konzole.
Siguran sam da Google ima prilicno dobra objasnjenja sto su svi ti fajlovi i cemu tocno sluze.
Zadnji uredio ravilov : 16-03-2012 u 08:11
@pintu10 Kao što ti je Ravilov rekao, nema razlike između backupa i restore.
Kako si napravio backup, tako radiš i restore tog backupa.
Ako si to radio iz RomManagera onda radi od tamo. Iskreno nikada nisam ništa radio kroz rom manager pa ti neznam što reći, već sve kroz CWM jer od tamo imaš veće mogućnosti (čitaj sve koje su dostupne) pa je lakše i sigurnije to raditi.
Dakle uđeš u ClockworkMod Recovery, imaš stavku -Backup and restore, unutar nje imaš zasebnu -Restore. Odabereš koji (ako ih imaš više na sd kartici) od backupa želiš vratiti, potvrdiš, pričekaš da se proces završi , reboot i to je to.
Neznam što te zbunilo. Samo se iskreno nadam da nisi jedan od onaj fileova koje si nabrojio, a koji su vidljivi u backup folderu dirao jer oni iako imaju svaki svoju "sliku" određenog djela roma sa uređaja zapravi čine cjelinu.
Btw, svaki rom koji ćeš staviti na uređaj će biti sporiji kako ćeš ga puniti aplikacijama. To što mu sada brzina kopni možeš riješiti hard resetom, tako da nema potrebe vraćati nandroid ako stvarno sve uredno radi.
Ovo što sam ti sada pisao je objašnjeno valjda u svakoj temi na ovome forumu u Android PDF-u, tako da ti ne škodi malo prolistati i druge teme pa da usvojiš neko osnovno znanje o principu i radu androida.
Every man is a genius until he opens his mouth.
Niti jedan file u tom backup folderu nisam pipnuo. Probao sam već u clockwork recoveryju pod manage backup & restore, pa odaberem restore, onda me pita koji folder, odaberem svoj backup folder i mob se restarta i u recoveryju restore radi. Onda se restarta i umjesto da se fino upali samo se restarta i vraća u recovery konzolu. Iz nje sam opet probo otić na backup & restore pa odabrat backup folder s fileovima, no ista je priča.
Nema veze, budem ostavio ovaj 2.3 gore. Htio sam vratit 1.6 da si može koristit jamstvo koje ističe u sedmom mjesecu. Al nema veze, hvala na trudu
Onda ipak nešto nije u redu sa backup fileovima.
A za garanciju trebaš flashati službeni RUU rom.
Ostavi samo tako kako je, samo prije nego ćeš mu ga dati napravi hard reset.
Official RUU ROM HTC 1.65.405.1 WWE for HTC Tattoo
Link isprobano radi, no potrebna je registracija na forum.
Cek, ti to ozbiljno? Mislis instalirat EXE iz recoveryja?
To ti nece ponudit nikad pa ni onda.
EXE nema sta raditi na mobitelu, pogotovo ne na Androidu.![]()
I opet nećeš uspjet jer se RUU ne instalira preko moba(recoverya).
Pokreneš na kompu taj exe file i spojiš mob te pratiš korake.
Objašnjeno od strane HTCa (pdf; 310KB)
ovdje je baš fino objašnjeno, al kaj kad mi sync ne prepoznaje govno od telefona. jbg
Pa ces to rijesiti tako da kopiras EXE na mobitel?
Sretno.![]()
pa ne. Evo sad si mi reko da to neće funkcionirat pa sam odustao. Gle, nije mi potrebno da mi netko ovdje pametuje. Imam problem sa dosta lošim telefonom koji mi previše ne znači u životu i kojeg bi vjerojatno bacio u smeće da mi netko nije ponudio 400 kn.
Mobitel ima garanciju još 4 mjeseca i iako ništa nisam na njemu popravljo, htio bih da kupac ima aktivnu garanciju s originalnim ROM-om. Ovdje sam se javio za pomoć i ljudi koji imaju volje su napisali neke stvari koje su mi bile od velike koristi. Nešto sam novo naučio.
Znam guglat ali na masi foruma ima masa ljudi koji imaju masu različitih problema.
Poslao sam ovdje pitanje ako je problem jednostavan da mi netko pomogne i objasni, da ne čitam stranice i stranice postova ljudi koji referiraju svaki na neki drugi problem.
I sam ponekad pomognem nekom forumaši kad zapne u vezi računala a totalni je tudum pa ne razumije kad mu kažem da instalira Team Viewer da mu rješim problem.
Ne iživljavam se na manje iskusnijim forumašima i sigurno ne nastupam sa ovakvim tonom poput tvoga. I sam sam dugogodišnji forumaš i nikad se ne razgovaram s ovakve visine.
Dakako, hvala ti na savjetu u vezi .exe filea i njegove nemogućnosti implementacije unutar android sučelja.
EDIT:
evo skinuo sam offical rom kaj mi ej stavio 84737, instaliran je HTC Sync i kad spojim mob na PC pokrenem u windowsima taj .exe
Svi zahtjevi u onom wizardu su zadovoljeni i javi mi ERROR da nije mob povezan s kompom. I da nemre nastavit dalje
Zadnji uredio ravilov : 19-03-2012 u 00:45
A dobro. Priznajem, malo sam "prevatreno" nastupio. Problem je sto imam relativno veliko informaticko iskustvo, radim s raznoraznim uredjajima koji vrte raznorazne OS-eve vec preko 20 godina, mnoge od njih (i OS-eve i uredjaje) poznajem prakticki "u dusu", i vec sam navikao na neke stvari i smatram ih skoro pod opce znanje, pa mi nekad jednostavno ne ide u glavu kako ljudi dodju na neke (meni nebulozne) ideje. Jbg, shvacam da se nitko nije rodio pametan i da dobar dio ljudi nema moje iskustvo i znanje, ali se ipak desi da mi je prva reakcija emotivna a ne logicka. Eto, ispricavam se na neprikladnom tonu.
Uglavnom, Android prepoznaje raznorazne tipove fajlova, ali EXE je vjerojatno najdalje od bilo cega sa cim Android moze raditi. EXE fajlovi su iskljucivo za windowse (tj. tehnicki za DOS, ali necemo sad u detealje) i jednostavno nemaju sta traziti na ikakvom Androidu. Pa eto, da se zna za ubuduce.
Jedino sto ti jos mogu predloziti je da probas koristiti drugi USB port i/ili drugi kabel za spajanje.
BTW koristi gumb Uredi post, postanje vise postova zaredom se ovdje smatra spammanjem.
Razumijem ja koji je problem kada nekome moraš objasniti "stvar koja se podrazumjeva". Meni je tako u vezi računala uvijek. Ali nekako pokušam pristupiti kak spada i pokušat nabrazaka objasnit, sve kasnije podiže nervozu zbog sve veće nemoći pri objašnjavanju.
Problem je što sam oduvijek imao apsolutnu odbojnost prema mobitelima. Tattoo je trebo bit moj posljednji smartphone, al da nije toliko govno. Morao sam ga mjenjati i mislim da od Desirea ne idem dalje. Također,u mobitele, njihove softvere, sustave i karakteristike se razumijem ko Mara u krivi k**
Znam kaj je .exe al nisam znao da je file beskoristan u android telefonu. Nisam pratio razvoj svega toga jer me ne interesira i jer na kraju ne zarađujem od mobitela već od računala.
jbg, vidim da kužiš problematiku jako dobro al me naljutio taj ulet. Budem pročitao one xda forume pa ću vidjet kak se to spaja jebena krama Tattoo na komp
Jedino što mi pada na pamet je da je kriv HTC sync što ti računalo ne prepoznaje Tattoo. Ja sam za Magic morao koristiti Sync namjenjen Legendu. Onda je tek sve šljakalo. Samo ti je problem u driverima, nije u uređajima.
No, još uvijek napominjem - bilo bi najbolje ostaviti tako kako je. Zlatno je pravilo: - ne popravljaj ono što nije pokvareno.
Molim za pomoc, nesto sam zezno prilikom nadogradnje softvera i vrti mi se ona strijelica onaj ciko na skejtu u tu stoji cijelo vrijeme ni naprijed ni nazad.. help???
Hoćeš reći da ti se od 06.01.2012 vrti cyanogenmod i odonda još nisi ništa složio? LOL.
Pa napravi full wipe iz recoverya ili ponovno flashaj rom. Nema tu puno nudrosti.
Pozdrav ekipi ovdje...nisam česti gost (admin sam na jednom Linux portalu), no eto već neko vrijeme pokušavam složiti jednog starog Tattoo-a na neki cyanogenmod.
Problem je u tome što se nakon updatea ROM-a na bilo koji stable CM (7.03, 7.1.0, 7.1.0.1) moj Tattoo redovno bricka na početku (dalje od uvodnog Tattoo tekst se ne miče!) Probah sa Clockworks-om 3.0.0.5, 3.0.0.6, pa čak i sa 5.0.nešto, koji se uredno boota u recovery).
Interesantno je da jedini ROM kojeg uspijem podignuti jest fyodr-FroYo-0.6.3 (na bazi androida 2.2.2).
Uzgred, niti jedan od cyanogenmodova ne mogu instalirati dok ručno ne promijenim u ZIP-u (u updater-script-u)
assert(getprop("ro.product.device") == "click"
na
assert(getprop("ro.product.device") == "tattoo"
Nekako iz prvog i ostalih postova nisam dobio dojam da ostali to moraju raditi (jer ista stvar zahtjeva i ponešto programerskog znanja), pa mi nije jasno zašto samo ja to moram raditi ili negdje drugdje griješim. Također ne mogu instalirati niti jedan od tih ROM-ova preko opcije update.zip, bez da ih ne preimenujem, a ni to nije striktno navedeno u prvom postu.
Ima li netko ovakvih iskustva sa neuspjelim flashanjem Cyanogenmod-a?![]()
Jesi probao sa Amon_Ra recovery?
Kad sam koristio Cyanogen koristio sam njegov recovery(doduše ne Tattoo pa provjeri prije da nema nekakvih problema izmešu RA i CMa).
edit
ovdje bi moglo biti tvoje rješenje
Mislim da sam negdje čitao kako AmonRA ne flesha kako treba na Tattoo-u i da je CWR najbolji odabir.
Čudi me da su svi ovdje uspjeli sa CWR-om sfleshati CM, a meni ne ide, pa ne ide... ne vidim što bi to tako drugačije trebalo biti u mojem tattoo-u u odnosu na ostale... :S
Edit:
pitanje je radi li Amon RA s Ext4 datotečnim sustavom kojeg koristi android 2.3.x
moguće je da froyo radi zbog Ext3 FS-a. Odnosno moguće je da imam nekompatibilan datotečni sustav u nekoj od particija, iako sam ih sa CWR-om sve preformatirao (osim SD kartice, naravno...) Morati ću u svom Linuxu pogledati na kojem su FS-u particije na tattoou...
Malo sam guglao i izgleda da je problem do CW(navodno ima par verzija po raznim stranicama koje nisu iste).
Jesi probao s verzijom iz CMove wiki?
Verzija je 3.0.2.7
CM Tattoo wiki
Nisam... al zar nije službeni CWR onaj kojeg skine i instalira ROM Manager???
Trebalo bi biti.
Predložio sam ti to jer gore nisi naveo tu verziju(naveo si samo 3.0.0.5 i .5.x, 3.0.0.6)
Ovo što sam ti postao tu su jedina rješenja koja sam našao.
Ako ništa ne radi onda u ćeš morat u scripti mijenjat.
Uostalom, koliko često uopće mijenjaš ROMove? Staviš jednog koji valjda i gotovo
Ma skripta nije problem, to se izeditira jedna linija u updater-script datoteci i stvar se instalira. To nema veze s nedizanjem samog Androida.
ROM-ove ne mijenjam uopće. Želim gore CM 7.1 i to je to, ali ne ide. Što je najgore jednom sam ga uspio podići (7.0.3) ali to je bilo jednom, bez da sam išta mijenjao u načinu instalacije...
Morati ću se još propitati na stranim forumima, pa ako budem štogod pametniji, javim i ovdje ekipi.
Ova priča oko modifikacije skripte trebala bi ići u prvi post, jer neki namjernik preko prvog posta neće učiniti ništa po ovome kako je sada opisano.
Bookmarks