Kratki jednostavni tutorijal kako upgrejdati Tattoo sa 1.6 na Android 2.3.
Pošto za Tattoo ne postoji službeni updejt ova verzija 2.3 je CyanogenMod verzija.
1. Instalirajte Universal Androot na svoj telefon. Link za download.
QR kod
Rootajte svoj telefon, odaberite i SuperUser dopuštenja.
2. Poslije root-a instalirajte ROM Manager, aplikaciju postoji u Android Marketu. Link.
QR Kod
3. Čim instalirate ROM Manager flashajte ClockworkMod recovery u ROM Manageru. Onda također u ROM Manageru kliknite na All ClockworkMod Recoveries i vratite ClockworkMod na verziju 3.0.0.6. Nova verzija ne radi kako treba na HTC Tattoo, umjesto u ClockworkMod, mobitel se reboot-a u default android recovery. Znači ključno je vratiti Clockwork na verziju 3.0.0.6., ja sam to saznao na teži način nakon dva dana lupanja glavom od zid.
4. Zatim napravite backup trenutnog ROM-a. U ROM Manageru jednostavno kliknete na Backup current ROM.
5. Skinite ROM na svoj kompjuter i prebacite ga na root sd kartice, dakle ne u folder nego u sami root.
LINK
QR Kod
Zatim u ROM Manageru kliknite Reboot into Recovery. Otvoriti će vam se ClockworkMod recovery, prvo kliknite na wipe data/factory reset i zatim odaberite apply sdcard: update.zip.
Sačekajte par minuta, telefon će se reboot-at.
I to je to.
P.S.
Čemu ovaj tutorijal, evo 5 dana se patim da nadogradim svoj Tattoo na bolju verziju. Službenog updejta nema, pa mora se ići okolo, rekoh evo tutorijal da se drugi ne muče (ako ih ima). Našao sam 100 različitih uputstava koja su prekomplicirana i za napredne korisnike, a kamoli za mene koji nemam veze s vezom. Poput ovoga! Od Android Software Development Kit-a do Android Debug Bridge-a i ostalih pizdarija koje su mi navodno bile potrebne da nadogradim svoj Tattoo. Nabijem ih!![]()
Pozdrav! Evo i ja vec 2 dana pokusavam update tattoo na cm7, uspio sam ga rootati, ali ne mogu flashati ClockworkMod recovery.. na android marketu ne mogu skinuti ROM manager, pa sa, nasao neki download za tattoo, ROM manager v3.0.1.4, odabrao flash ClockworldMod Recovery i pise mi ispod da je flashan na 3.0.0.6, ali kada idem reboot into recovery reboota mi se u defaultni android system recovery..
stvarno sam lud vec, ne kuzim u cemu je problem, mozda krive tipke za boot (HOME + POWER) iako sumnjam jer mi i ROM manager reboota u defaultni system recovery
koji si ti rom manager koristio, tebi normalno boota clockworldMod?
pomoc![]()
Zašto ne možeš skinuti ROM Manager??Imaš u mom prethodnom postu link na free verziju, morao bi ga moći downloadati. Skini ovu najnoviju verziju 4.3.1.8, onda u ROM Manageru flashaj ClockworkMod na najnoviju verziju. Probaj onda Bootati u recovery, ako opet bude išlo u default android recovery, vrati ClockworkMod na v3.0.0.6 pa ponovno probaj.
Evo uspio sam maloprije![]()
Ponovno sam rootao sa ovom aplikacijom UniversalAndroot (predobra stvar!) i ponovno u ROM manageru flashao ClockworkMod v3.0.0.6 (ta mi je i jedina bila ponuđena) i proradio mi je recovery
Stavio sam isti rom, jos sam dodao i GoogleApps, i WOOOW!! sve mi je čudno sad, moram sad sve isprobatiKak se tebi čini?
Hvala puno za tutorial, pomogao je!![]()
P.S. Koja slučajnost da si pogodio bas danas ujutro, a ja se do 4 hebao s tim![]()
Ja sam do 6 ujutro, 5 dana zaredom
Čini se odlično, skroz drugačije, a vidjet ću kroz par dana koliko je ustvari bolje nego prije. Uglavnom, sad ima pregršt novih funkcija.
Istina, puno novih funkcija, ali najbolje je što napokon ima mogućnost za instalaciju appova koji traže noviji android, na starom 1.6 nista nije radiloI ovako na prvu čini mi se da baterija dosta dobro drži..
Ja sam se dobro opekao, kad se prvi puta dignuo OS, skinule su mi se 2 aplikacije preko 3G-a, mislim gmail i youtube, a nisam imao uljučen promet i otišlo mi 5,79 MB iliti 286,37 kuna![]()
fu*k VIP, na mojoj tarifi 100kB = 5,90kn![]()
Haha, dobro te koštalo. Ja sam prvi put odbio instalaciju tih aplikacija pa sam ih instalirao kad sam se spojio na Wi-Fi. A baterija stvarno odlično drži, prije mi jedva izdrži 24h, a sada nakon 24h stalnog korištenja je tek na 54%.
No dobro, ovo polako prerasta u chat vas dvojice.
Ajde smanjite malo, ovo se moze gledati i kao (polu-)beskorisno nabijanje postova.
imam ja jedno pitanje, danas sam preko rom managera updatea clockwork na najnoviju verziju i sad ne mogu uć u recovery nikako. Zanima me da li mogu kako revertat na staru verziju clockworka koja je radila a to je 3.0.0.6 svaka pomoć bi bila super. hvala.
Može li mi iko pomoć, zašto ja ne mogu nać ROM manager na marketu preko mobitela, a kad ga nađem na kompu pise da mi nije kompatibilan??
hej, probao ovo gore i stavio 2.3 sa ClockworkMod 5.0.2.0. umjesto 3.0.0.6. .. stuckan sam na tattoo screenu, i nemogu nikuda :/ u međuvremenu sam napravio wipe data/factory reset te nemogu vise napravit recovery sa ROM managerom.. kako najlakše vratiti recovery?
Mislim da ti je fastboot sad jedina opcija, ako to tako radi na Tattoo.
da, koliko sam skuzio clockwork mode ostane na mobu, uspio sam nekak vratit iskreno da moram ponovo sumnjam da bi znao :/ .. hvala
lijep pozdrav....
napravio sam sve kako je gogo7 napisao medjutim kada dodjem do menija gdje jos trebam odabrati "apply sdcard: update.zip" javlja se slijedeca greska:"no signature (713 files) verification failed installation aborted"
ima li ko kakvu ideju sto sam krivo napravio? guglo sam svasta, ali banana![]()
U recoveryju ideš na install zip from sd card, choose zip from sd card i odabereš taj. Izašla je i novija verzija 7.1.0.1., danas sam flashnuo prijatelju i malo je ušminkanija. Ne zaboravi full wipe prije instalacije. http://goo-inside.me/cm/click/stable...ick-signed.zip
prosljakalo, puno hvala fiko2005 kao i gogo7
konacno sljaka viber i skype sto na 1.6 nije
EDIT:
jos jedno pitanje ako nije problem....kako da dodjem do "pravog" marketa? imao sam apk na micro sd kartici pod imenom 1Mobile Market pa sam tu neke stvari instalirao,medjutim, ne mogu napraviti nikakvi update. dakle, htio bih nekako doci do onog marketa koji je po defaultu za ovu 2.3.7. verziju androida. zna li netko na koji nacin?
Zadnji uredio ravilov : 20-10-2011 u 09:12
Instaliraj gapps http://goo-inside.me/gapps/gapps-gb-20110828-signed.zip
hvala fiko2005
nesh me zajebava google account, nece se spojiti ni sa 3g niti sa wifi. valjd' ce proraditi kad-tad
gledao sam neki tutorial na yt i postupio kao taj lik, ali nece se logati,blah![]()
Ne mogu pokrenuti ROM manager?
Rješeno, našao i instalirao stariju verziju 3014, i radi.
Zadnji uredio yager : 05-11-2011 u 14:13
Bitno da sam ja pojeo govno, sve sam napravio kako pise u prvom postu i mobitel kad palim dodje do onog dijela di pise cyanogen (mod) 7 ona strijelica se vrti u krug i mobitel se nece upalit...
I ja sam pratio kako je Gogo7 pojasnio i uspjeo sam odraditi nadogradnju..
A što se tiče Rapt0x i meni je poslije instalacije vrtila se strijelica dugo dok se nije podigao sustav ,ali to je bilo samo prvi put
sada se sustav brže diže nego prije na androidu 1.6...
pozdrav svima i još jednom se zahvaljujem Gogo7 na pojašnjenju za instalaciju.....![]()
neznam vrtila se jedno 4-5 h sve dok se bat nije bila slaba pa se ugasio.. Sad sam ga stavio na punjac pa cemo vidjet sta ce bit.. :/
Probao sam kako je Gogo7 objasnio međutim već na prvom koraku mi ne dopušta i izbacuje mi :
Parse Error
There is a problem parsing the package.
zna li tko što bi to moglo biti i kako riješiti problem?
pozz
Zadnji uredio Pile00 : 15-01-2012 u 17:49
Bookmarks