Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    16.798
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.798, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prelazak s iOS na Android

Pozdrav svima.
    Korisitm iPhone 3gs već godinu dana i vrlo sam detaljno upoznat s njim. Jailbrejkan, unlockan, puno aplikacija s cydie i vlastitih modifikacija sam radio na njemu i zadovoljan sam s njim. Ali u zadnje vrijeme android mi sve više zapinje za oko, zbog nekih aplikacija na marketu, zbog drugačijeg gui-a i takvih stvari.

Mene zanima jel mi se isplati preči s ios na android? Zapeo mi je jedan mobitel (xperia mini pro) i sad se dvoumim dali da prijeđem na android ili ne? Iphone 3gs ionako će biti nakon ios5 zanemaren pa je kao tempirana bomba neće biti više update-a.

Iphone 5 teško da ću imat love za kupit, a iphone 4 mi se nikad nije svidio, jest da je bolji od 3gs, i xperie u nekim stvarima, al me više qwerty privlači što se hardwera tiče.

Zato me zanimaju iskustva iz prve ruke, prvenstveno što se software-a tiče, prednosti i mane, pa da čujem vaše mišljenje.
    Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije usporedba dva konkretna modela, ali mislim da tema ipak bolje pase ovdje.

3. 'Hvala' kaže:

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristim tu i tamo Android, odnosno rijeđe pošto mi kao platforma nije nešto sjela. iOS uređaj nemam ali sam imao u više navrata prilike koristiti iPhone i mogu ti reći da mi se više dopada. Al yebiga ako ti je za oko zapela qwerty tipkovnica, a i Android te vuče nemaš što razmišljati, probaj?
    HC4L

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    16.798
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    Koristim tu i tamo Android, odnosno rijeđe pošto mi kao platforma nije nešto sjela. iOS uređaj nemam ali sam imao u više navrata prilike koristiti iPhone i mogu ti reći da mi se više dopada. Al yebiga ako ti je za oko zapela qwerty tipkovnica, a i Android te vuče nemaš što razmišljati, probaj?
    Pa sve više mislim isprobati jer volim kopati po mobitelu i stalno neke nove stvari isprobavati. Vrlo vjerojatno kad dođe kod nas nova xperia mini kupit ću je.

= Citat = Izvorno postao mbusic Pregledaj post
    Prije bi uzeo Desire Z nego tu Xperiu ako te već zanima qwertz tipkovnica, iako sam od početka nastanka SE-a do nedavno koristio samo SE... Nekako mi nije baš legla, mal zaslon, dosta debela, loš raspored tipki (Q, A i Y su jedno ispod drugog, znači da nisu A i Y blago pomaknute u desno - pogledaj slike i pogle svoju tipkovnicu na kojoj tipkaš), loš ui.. ali tko zna.. Možda ima nekih custom romova i kernela koji poboljšavaju situaciju, i da se od nje složit super uređaj
    U svakom slučaju bi pogledao na xda-develoepers.com da li ima custom kernela i romova za xperiu i kakvih i sve to.

Ja sam prešao sa iPhona 4 na SGS, pa DHD i sad SGSII, i preporodio sam se u svakom slučaju
    Android je puno otvoreniji i više manje što god hoćeš, možeš složiti na njega
    Ako ti se da šupat po mobitelu i povremeno provjeravat xda forum, osjetiš onu dječju zaigranost kada izađe novi kernel pa vidiš da ti mobitel leti sve brže i brže, baterija puno dulje traje, dobivaš svakim novim romom još gro stvari i slično..
    Čuj desire z isto dobro izgleda, i nije preskup, makar moj prvi mobitel je SE, i oni mi se uoduvijek sviđaju. Ekran mi i nije toliko važan, zato mi se i sviđa ta xperia.

Xda pratim redovno, već sam sredio 2-3 android rodbini tako da tu imam već početničkog znanja. Za x10 mini (prošlu generaciju) ima dostoa romova i svi su više manje redovno updejtani. A ovo što si napisao to baš mene zanima jer kad dođe novi ios ja odmah u cydiu što mogu staviti od postavka što mogu srediti i to, sviđa mi se to svako malo nešto novo da izađem, ja ću mjenjati romove mjesečno tako da me to veseli . Uvjerio si me svojim postom tako da vrlo vjerojatno prelazim iphone će uvijek bit tu negdje, a iskustvo na dvije platforme uvijek dobro dođe. A za ui se ne brinem, ionako ne planiram imat stock rom

EDIT: ne moram se brinut
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1239
    već ima svoj podforum tako da
    Zadnji uredio Sipe : 21-08-2011 u 15:16

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.563, Nivo: 32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A što je još važnije, možeš ga već rootat
    Jedino što je mala rezolucija ekrana (320x480) i što je dosta debeljuškast (18mm), inače fora mobitel

I ja bi osobno hardware tipkovnicu na svom SGSII, ipak je tipka tipka, a ekran ekran

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    16.798
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mbusic Pregledaj post
    A što je još važnije, možeš ga već rootat
    Jedino što je mala rezolucija ekrana (320x480) i što je dosta debeljuškast (18mm), inače fora mobitel

I ja bi osobno hardware tipkovnicu na svom SGSII, ipak je tipka tipka, a ekran ekran
    Root sam mislio odmah, jer mi je važan pristup cijelom telefonu, to mi je bila velika zamjerak iOS jer se s razlogom zove jailbrake. Rezolucija ekrana mi ne smeta, 0.5 je manja od iphona tako da mi neće jako smetat, a debljina isto najmanji problem. Služit će mi dok sam vani u gradu zbog faksa sad, surfanje i to.

Jedino ovaj desire z malo ga gledam, uglavnom samo je ekran veći, dok su performansama tu negdje, iako xperia ima brži procesor. Makar desire je skuplji, tako da ću vjerojatno xperiu.

Ima još neko kakav savjet?

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I mislim da se Desire Z može dosta više moddat..
    Ma ako ti se svidio taj mobitel, nabrijavaj se još na njega i to ti je to hehe

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prije bi uzeo Desire Z nego tu Xperiu ako te već zanima qwertz tipkovnica, iako sam od početka nastanka SE-a do nedavno koristio samo SE... Nekako mi nije baš legla, mal zaslon, dosta debela, loš raspored tipki (Q, A i Y su jedno ispod drugog, znači da nisu A i Y blago pomaknute u desno - pogledaj slike i pogle svoju tipkovnicu na kojoj tipkaš), loš ui.. ali tko zna.. Možda ima nekih custom romova i kernela koji poboljšavaju situaciju, i da se od nje složit super uređaj
    U svakom slučaju bi pogledao na xda-develoepers.com da li ima custom kernela i romova za xperiu i kakvih i sve to.

Ja sam prešao sa iPhona 4 na SGS, pa DHD i sad SGSII, i preporodio sam se u svakom slučaju
    Android je puno otvoreniji i više manje što god hoćeš, možeš složiti na njega
    Ako ti se da šupat po mobitelu i povremeno provjeravat xda forum, osjetiš onu dječju zaigranost kada izađe novi kernel pa vidiš da ti mobitel leti sve brže i brže, baterija puno dulje traje, dobivaš svakim novim romom još gro stvari i slično..
    Zadnji uredio mbusic : 21-08-2011 u 11:39

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Prelazak na TELE2
    By Moby in forum Tele 2
    Odgovora: 128
    Posljednji post: 02-08-2011, 17:51
  2. Prelazak sa Symbiana na Android
    By Moby in forum Općenito
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 18-04-2011, 23:00
  3. Odgovora: 1