Prema Gadgeteriji Google kupuje Motorolin Mobility odjel za 12,5 milijardi dolara.
Vijest me je iznenadila jer nije bilo nigdje nikakvog govora (iako nisam toliko upućen u Motorolu) te mislim da je to odgovor na partnerstvo Nokie i Microsofta.
Znači li to prestanak proizvodnje Googleovih Nexus mobitela ili će Motorola proizvoditi iste pod Googleovim brandom?
Također čini mi se da će Motorola poboljšati support još više
Sve u svemu zanimljiva i pomalo senzacionalna vijest. Zanima me što će biti dalje.
Googleov CEO Larry Page izjavio je:
Sanjay Jha, CEO Motorole, također je daoizjavu za medije:Motorola Mobility’s total commitment to Android has created a natural fit for our two companies. Together, we will create amazing user experiences that supercharge the entire Android ecosystem for the benefit of consumers, partners and developers. I look forward to welcoming Motorolans to our family of Googlers.
EDIT: naravno, ja bedast zaboravio da su u pitanju Motorolini patenti kojima se Google želi zaštititi od napada i tužbi od strane (trule) jabukeThis transaction offers significant value for Motorola Mobility’s stockholders and provides compelling new opportunities for our employees, customers, and partners around the world. We have shared a productive partnership with Google to advance the Android platform, and now through this combination we will be able to do even more to innovate and deliver outstanding mobility solutions across our mobile devices and home businesses.![]()
Zadnji uredio Mario92 : 15-08-2011 u 18:42
Odmah, isprika na duploj temi koju sam postao, uopce nisam uocio ovu, ne znam zasto. Ugl, bilo je nagadjanja o ovome, ja sam bio uvjeren u ovaj scenarij jos u pocetku razvitka androida, tako da sam sada ugodno iznenadjen sto je na koncu ovako zavrsilo...
Moto zadrzava ime, imat ce najbolji support, najnoviji androidi ce dolaziti upravo prvo na motorole. Super vijest.
Bookmarks