moze bit napajanje ili sama maticna. ak vec neces mijenjati komponente, postoji jedna fora s ugradjivanjem diode. nakon toga palis komp pritiskom na gumb 3 sekunde. sad nisam doma, pa ak hoces, javim detalje kasnije.
bok svima,novi sam i ovo mi je prva tema,a hitno trebam pomoć...
Imam problem sa paljenjem kompa,naime komp radi ..sve 5 ali kad ga ugasim više neće upaliti odnosno,kad pritisnem tipku power na trenutak krene i stane.
Tada moram isključiti strujni kabel i ponovno ga uključiti za ponovni pokušaj jer ako to ne učinim tipka power ne reagira na drugi pokušaj...i tako po desetak puta dok ne sastavi.
Otvarao sam komp i primjetio da zelena lampica na matičnoj radi cijelo vrijeme pa i za vrijeme nakon neuspjelog pokušaja paljenja ali ponovni pokušaj paljenja je moguć tek kada ištekam strujni kabel ili flopy power na matičnoj i lampica se ugasi pa ponovno uštekam.Inače ako ne sačekam da se ugasi(a treba joj tri sekunde nakon iskopčavanje dovoda struje) već samo na brzinu isklj-uklj...ništa.
Moram napomenuti da sam nedavno mijenjao napajanje jer mi je staro crklo,a ovo koje sam promijenio nije novo već polovno.Sa starim mi se ovo nije nikad događalo ali prije nego mi samo date savjet da promijenim napajanje molim da iscrpite i druge mogućnosti jer kako sam već rekao kad upali onda i radi i ne gasi se odnosno,ne resetira se.
HVALA UNAPRIJED!!![]()
moze bit napajanje ili sama maticna. ak vec neces mijenjati komponente, postoji jedna fora s ugradjivanjem diode. nakon toga palis komp pritiskom na gumb 3 sekunde. sad nisam doma, pa ak hoces, javim detalje kasnije.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Svejedno,npr modem ako ga imaš,vrlo vjerojatno ti ne služi kao ni floppy drive. Sve čupaj van i u smeće. Skini memorijske module i ispuši. Sve vrati nazad,prekontroliraj spojeve na ploči gdje se kopčaju prekidači za reset i power i sl... Možda se nešto i desi.![]()
memorijske module i spojeve reseta i powera na ploči sam prvo prekontrolirao i očistio ali...niente.
Možda sam trebao reći i to da kad upali komp, onda sasvim normalno radi i tipka reset ali i power(pokušao palit-gasit),čak će svaki put i upalit ako nakon gašenja ne čekam duže od 5 sekundi.
Neki dan sam jedan komp servisirao i nije mu bilo to primarno šta mu je sve bilo,ali ta šema s paljenjem mi se je dašavala. Nisam taj dan imao puno vremena pa sam ga skinuo s napajanja i sutra pustio opet struju i sad pali ko uvijek,na prvu.![]()
Tu u zagorju je to malo češća pojava, valjda jer naš zrak vodi struju pa se s vremenom sve pošljusaUglavnom svako malo neko ima taj problem, ili nemre upalit odmah, ili mora odštekat pa čekat, ili uđe u standby pa ga više nemreš probudit neg baš moraš odštekat itd... Većina toga se riješi s novim napajanjem.
Ugl....žice: Na konektoru od matične nađi zelenu žicu. Kad nju spojiš na masu (crne žice ili kučište) napajanje mora startati ak je ispravno. Trebaš običnu diodu. Na zelenu žicu spajaš anodu, a katodu na pin konektora za paljenje koji je označen sa + (ak nemaš oznaka na konektoru onda provjeri instrumentom koji pin nije masa, ili spoji pin direkt na zelenu, ak napajanje kresne, taj je masa, znači diodu spajaš na drugi pin). Dioda ide zato da se prekine krug kad pustiš gumb, u suprotnom se komp gasi nakon 5 sekundi.
Ukratko: zelena-------|>|------konektor za paljenje
Sad procijeni dal ti se da zezati sa ovim "ghetto rješenjem" ili probati drugo napajanje![]()
dobro da ste tu obojica...pazi sad,upravo sam pokušao nešto zanimljivo...
Opet mi se naravno dogodi ista stvar,krene i stop...ali ovaj put nisam vadio kabel od struje nego sam stisnuo tipku Power i držao nekoliko sekundi te otpustio i ponovno stisnuo i nakon toga je upalio.
Onda sam to opet pokušao i upalio je opet ali nakon nekoliko pokušaja.
Međutim nije normalno počeo dizati windows već mi se pojavila poruka na displeu sa onim uobičajenim podacima i "overclock failed" kao kad bih ga iskopčavao iz struje prije ovog "otkrića".
Nikad nisam dirao overclock ako to uopće ima ikakve veze.
jesi probal resetirati bios?
naravno...ništa
Samo da još kažem da sam ga prije ovog posljednje opisanog pokretanja na tipku Power(držanje nekoliko sek.)bio ostavio na stand-by a kad mi je konačno kresnuo pokrenuo se kao da je bio turn-off.![]()
Zadnji uredio mmaarriioo : 05-08-2011 u 21:39
Upali komp bez memorije i bez baterije pa kasnije vrati sve i opet pa javi.
Probaj ako se upali upast u BIOS i vratit sve na default,save i restart.
ipak napajanje...
HVALA NA TRUDU..PRAVI STE
Kad Medo Ima Meda I Guzicu Maže
nije bas vezan uz ovaj problem ali nisam nigdje drugo naso nes slicno pa vas molim za pomoc ovdje. da krenem od pocetka jednog lijepog dana sam sam izvodio radove na ashampo znaci cistio sam disk od nepoyrebni stvari i kada je zavrsio restartiro mise komp e tada su nastali problemi kada se upalio nisam dobio apsolutno nikakvu sliku na ekranu nije bilo zvuka beeb samo ventilator koji radi neprestalno u istom ritmu dioda na kucistu se upali tj lampica dvd citac mi izvadi kada pritisnem dugme kada ubacim cd u njega nista graficku sam probo na drugi komp i radi u glavnom stara je 6 mj komp sam probo na drugom monitoru znaci nije do monitora neznam ljudi sta da vam kazem vise osim pomozite mi
...molio bih da editirate post te dodate interpukcijske znakove jer ovako - ništa nije jasno...i bolje opišite problem - s kojim točno programom, što ste sve čistili, jeste probali mjenjati napajanje...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks