Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2011
    Godina
    44
    Bodovi
    5.707
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.707, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2m USB kabel za 3GS

pozdrav.
    nabavio sam od čajniza na ebay-u/dealextreme-u USB kabel za iphone od 2m. kabel izgleda identicno kao origigi, ali kad ga ubodem mi napise da nije moguce punit mob preko njega i samo radi data transfer. isto mi se desava kad origigi kabel spojim sa 1m USB produzetkom.
    sta je moguce da mu je 2m kabela previse da bi napajao, a i ne kuzim kako skuzi mob to .
    jel uzimao ko neki od 2m da provjereno funkcionira jer mi je ovo od 1m prekratko.
    hvala.
    Samsung Galaxy SII (stock 2.3.3, CF-Root v4.1, AData micro SDHC 16GB Class 10) - Tele2

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao marklari Pregledaj post
    pozdrav.
    nabavio sam od čajniza na ebay-u/dealextreme-u USB kabel za iphone od 2m. kabel izgleda identicno kao origigi, ali kad ga ubodem mi napise da nije moguce punit mob preko njega i samo radi data transfer. isto mi se desava kad origigi kabel spojim sa 1m USB produzetkom.
    sta je moguce da mu je 2m kabela previse da bi napajao, a i ne kuzim kako skuzi mob to .
    jel uzimao ko neki od 2m da provjereno funkcionira jer mi je ovo od 1m prekratko.
    hvala.
    Neznam, apple ima neku fintu da to skuži ima neki tweak da makneš te poruke, pa ti se normalno puni i sve, bez problema. Meni pak isto javi sa externom baterijom, no onda ju izvadim na 5 sec pa proradi
    Al probaj sto manje koristit te kineske kablove, nisu oni baš dobri za mobitele...
    One day, sky went blue...

Datum registracije
    Jul 2011
    Godina
    44
    Bodovi
    5.707
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fico45 Pregledaj post
    Neznam, apple ima neku fintu da to skuži ima neki tweak da makneš te poruke, pa ti se normalno puni i sve, bez problema. Meni pak isto javi sa externom baterijom, no onda ju izvadim na 5 sec pa proradi
    Al probaj sto manje koristit te kineske kablove, nisu oni baš dobri za mobitele...
    a cuj za bateriju se nebih cudio jer sam imao od čajniza onu sa punjenjem solarnim, nakon 1. upotrebe izgorilo, ali za ovaj kabel... izgleda identicno, ali dobro moze bit da je unutra presjek banana, ali uzmem kineski od 1m i puni mi normalno, ali ako uzmem USB produzetak za koji znam da je ispravan jer preko njega sibam svasta mob skuzi to i pocne kenjat, svasta. htio bih taj od 2m jer mi inace ne stigne do stola pa mi je tlaka stalno se dizat.
    poz
    Samsung Galaxy SII (stock 2.3.3, CF-Root v4.1, AData micro SDHC 16GB Class 10) - Tele2

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jesi probao na nekom drugom uređaju? Ili neki drugi kabal od 2 m? Moguce je da je cak i da te kabal zajebava

Datum registracije
    Jul 2011
    Godina
    44
    Bodovi
    5.707
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jesi probao na nekom drugom uređaju? Ili neki drugi kabal od 2 m? Moguce je da je cak i da te kabal zajebava
    na koji kabel mislis? uglavnom imam 3 kabela za sad. 2x 1m (1 origigi, 1 kinez) i 1x 2m (kinez, danas stigao). ova 2 od 1m rade bez beda dok nema usb produzetka (sa priduzetkom sam probao samo kineza jer mi je origigi na jobu pa nemogu sad probat). ovaj od 2m nece po defaultu da puni, samo data transfer.
    BTW ovaj kinez od 1m mi se cini bolji od origigi 1m jer je to onaj koji ima "rucice" sastrane koje kliknes unutra kad ga oces iskopcat pa ne "trgas" konektor kad vadis sa onim zubicima metalnim.

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni je origigi nekak drazi, neznam zakaj hm, ha neznam, probaj ovaj produzetak na poslu, pa vidi, da nije do kablova, ako nece ni origigi sa produzetkom, moze bit i da je predugacko

Datum registracije
    Jul 2011
    Godina
    44
    Bodovi
    5.707
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni je origigi nekak drazi, neznam zakaj hm, ha neznam, probaj ovaj produzetak na poslu, pa vidi, da nije do kablova, ako nece ni origigi sa produzetkom, moze bit i da je predugacko
    budem probao bas pa javim sutra.
    al nemislim da je u duljini problem jer evo na stolu imam USB hub u koji su ubodeni USB stick, tastatura + Razer mouse. hub sam po sebi je dug nekih 2m, i onda na to jos 3m USB produzetak i tak radi vec par godina.
    samo ne kuzim kako apple "skuzi". da nema nekakav cip ili elektroniku u sebi?

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da sam negdije citao da ima neki mali cip u svim svojim proizvodima (govorimo o dodatcima) koji su proizvedeni nakon neke godine (ne sjecam se sad koje god), i da on tak skuzi jel origigi il nije.

Datum registracije
    Jul 2011
    Godina
    44
    Bodovi
    5.707
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da sam negdije citao da ima neki mali cip u svim svojim proizvodima (govorimo o dodatcima) koji su proizvedeni nakon neke godine (ne sjecam se sad koje god), i da on tak skuzi jel origigi il nije.
    stvarno su pacijenti ako to stavljaju u faking kabel. nije ni cudo onda da naplacuju origigi djelove ko svetog petra. uf.

Datum registracije
    Jul 2011
    Godina
    44
    Bodovi
    5.707
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pozdrav. evo probao sam sljedece:

1m original - radi sve, sa i bez USB produzetka od 1m
    1m kinez - radi data transfer i punjenje / ne radi punjenje sa USB produzetkom 1m
    2m kinez - radi data transfer / ne radi punjenje preko USB-a / ne radi punjenje sa USB produzetkom 1m
    1m kinez crni - radi data transfer i punjenje / ne radi punjenje sa USB produzetkom / jako tvrdo ulazi u iphone, vise ga necu koristiti
    1m kinez crni, split na USB i audio minijack - radi data transfer i punjenje / ne radi punjenje sa USB produzetkom

eto. ne kuzim kako inace sa svim kinezima (osim 2m) radi punjenje, ali ako ubodem preko USB produzetka od 1m vise ne radi. stvarno cudno. da je do tog cipa onda valjda nebi radio nikad?

e sad. jel zna netko neki pouzdani 2m kabel da ce mi radit sa ebay/dealextreme-a?

edit: btw kako su napravili onaj utikac/ispravljac za zid onako sitan? jel to uopce ispravljac? ne vjerujem da saljem 220 u mob ?

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neće ti nijedan raditi jer u USB kabelu od 2 i više metara ima previše gubitaka i smetnji. Uređaje koji se napajaju isključivo preko USB-a možeš spojiti kabelom od najviše 1.5 m i to onim kvalitetnijim odnosno debljim. Čak i printeri koji imaju svoje napajanje imaju problema s kabelima od 2 m. Rješenje je kupiti USB hub s dodatnim napajanjem, tj. onaj s kojim ide više dolaznih USB kabela ili PS/2 lopov ili +5 V DC adapter.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Kabel , BT ili IR ?
    By malac in forum Općenito
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 30-12-2005, 08:44
  2. E-800 kabel
    By Hacker17 in forum Samsung
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 07-09-2005, 22:52
  3. Kabel
    By zarsenov in forum Motorola