Taj k3565z ti je maksimalna brzina 3,2 Mbps download - to je prastari stick. Imam ga i ja. Onda imaju stickovi brzine 7,2 Mbps pa 21 Mbps a ovaj Huawei Dual Carrier ti je teoretski do 42 Mbps...a u praksi je to kod mene bilo 15ak Mbps...Vip radi ograničenje i ne pušta maksimalno 42 - a i potrebna su 2 tornja mislim da Dual Carrier...to bi bilo kao 2 modema od 21 spojena zajedno...
Poanta ovog sticka je da je brži, i kvalitetniji. Ima manji ping. Naravno brzina ovisi o kvaliteti mreže, signala, zagušenosti...

Ako nećeš raditi neki veliki promet tipa 10-20 GB + Flat noćna onda ti je dovoljan i taj stick od 3,2Mbps...baš i nećeš vidjeti razliku pri surfanju. Razliku vidiš u Downloadu i Uploadu veće količine podataka. Npr. sjećam se da sam skidao s Rapidshare brzinom od 10Mbps i još 2 fajla svaki po 2-3 Mbps i sasvim normalno surfao...
Upload je tome sticku max mislim 5,2 Mbps ...ali kod mene je bilo mislim 2-3. Primjera radi iskon i bnet fiksni net je upload 0.6-0,8 Mbps...

Ako misliš otići na kiosk ili trgovinu i kupiti stick za 150-200kn u vipme paketu ili tako nešto onda bolje uzmi ovaj uz pretplatu. Razlog je taj što je ovo bolji stick za istu cijenu. Tj. moći ćeš surfati brzinom od 15-20 Mbps i imati ćeš znatno veći upload u odnosu na sporiji stick kojim ćeš surfati brzinom 7,2 Mbps... Brže, više, bolje.