Istina, to je mobilni internet pa to osjetim tako da malo varira brzina - znači, ne skida mi konstantnom brzinom s megauploada nego "skače" npr na 14-15 Mbps ako sam na bonovima ali ne pada ispod recimo 9-10 Mbps. Dok na pretplatu se isto ponaša ali je maksimalna 7-8 Mbps a padne i na 3-4 Mbps...Tako da u tome onda vidim razliku...naravno, ta razlika se onda osjeti u ukupnom vremenu skidanja pa tako fajl od 350 MB na bonovima treba 6:25 minuta, dok za isti fajl na pretplatu treba 8:50 minuta. Nije neka drastična razlika, ali i sitno je bitno!Znači, u prosjeku mi je brzina na pretplatu 5 dok je na bonove 9. Na bnet fiksnom internetu maksimalna brzina je 8 Mbps i onda se to vidi da lijepo u jdownloaderu skida s megauploada brzinom od 9-10 Mbps konstantno - znači pegla non-stop, nema padova brzine...eventualno ako nešto drugo skidam, surfam... Ping je mislim 20-30 ma bnetu - a na mobilnom internetu je 30-40, nekada 60-80...recimo da je dobro.
Što se tiče starih brzina na starim tarifama - evo sam iskopao neke stare testove, isprintani su pa ukratko evo:
VIP uz carnet (mislim da je na pretplatu bilo) - DL 2,83 i UL 0,31 ping 171-->19.5.2010. Solidno i pošteno radio
T-mobile pretplata - DL 1,2 i UL 0,2 ping 1904-2418, nekada kad je bolji dan ping je 600-->19.5.2010. Užas od interneta, ništa nije radio
Evo, kada gledam stare ove brzine i sjetim se kako sam se napatio s tom T-mobile pretplatom ovo sada je i super internet. Jeste zapazili koliki je bio ping!?!?
Stick za t-mobile je bio onaj webnwalk IV, a vip je bio zte 3656-z (mislim da tako nešto). Oba su imali maksimalne brzine 3,6 Mbps
100kn je bilo 5 GB uz carnet - s time da je brat redovito nabijao to na 200-400kn jer prijeđe "slučajno" preko 5 GB....Pa ne plati račun na vrijeme, pa opomena...užas!

Znači, u prosjeku mi je brzina na pretplatu 5 dok je na bonove 9. Na bnet fiksnom internetu maksimalna brzina je 8 Mbps i onda se to vidi da lijepo u jdownloaderu skida s megauploada brzinom od 9-10 Mbps konstantno - znači pegla non-stop, nema padova brzine...eventualno ako nešto drugo skidam, surfam... Ping je mislim 20-30 ma bnetu - a na mobilnom internetu je 30-40, nekada 60-80...recimo da je dobro.
Odgovori uz citat

Bookmarks