Znaci da ima pomoc preko gsm dok ne uhvati satelite.Ukoliko ti je a-gps ukljucen trosi ti podatkovni promet.
Mobitel koji ima A-GPS support (konkretno LG GP-540) šta to ustvari znači ?!?!?
ima ili nema GPS .... jesu potrebni kakvi hardverski dodaci ili šta...
THX
pun vi više ćurac i vas i vašeg OFFtopica
Znaci da ima pomoc preko gsm dok ne uhvati satelite.Ukoliko ti je a-gps ukljucen trosi ti podatkovni promet.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
za navedeni model mobitela piše da ima to ....
ako isključim a-gps .... imam li onda navigaciju ili ne ?
(telefon još nemam ali po svemu sudeći ću ga imati za koji dan, pa me zanimaju kojekakve gluposti u vezi njega...)
Misliš GT 540?
Ako ima A-GPS onda ima GPS.
A-GPS znači assisted GPS. To ti je funkcija koja omogućava "brže" spajanje (lock) mobitela na GPS satelite. On ti sa neta skida pozicije GPS satelita i onda mob lakše i brže nađe satelite te se brže locka na njih.
Da bi koristio A-GPS moraš biti spojen na net i skida ti nešto malo prometa. A-GPS ne skida podatke svaki put kada uključiš navigaciju već, ovisno o postavkama, svakih par dana.
Ako isključiš A-GPS navigacija ti i dalje radi, ali navodno malo sporije nađe satelite kada je uključiš nakon dužeg vremena ili restarta (cold start).
Kažem navodno jer meni nekad ima koristi od A-GPS-a , a nekad treba više vremena sa A-GPS-om nego bez njega.
@RAUL
Mislim da je ipak Riddick u pravu jer da se orijetira prema baznim stanicama onda ne bi imao sto skidati sa interneta!
Na kraju će biti da su oboje u pravu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS
Android ima mogućnost lociranja putem wifi mreža i triangulacijom. Kombinacijom ove dvije mogućnosti možeš se navigirati i bez pravog GPS signala (bit će grbavo i loše, ali je moguće). Ono što mobitel skida preko neta su ipak podaci o poziciji satelita (SUPL standard):
http://www.wirelessdevnet.com/news/2.../13/news2.html
With A-GPS, the mobile device receives information about the satellites’ orbit, frequencies and functionality over the wireless network. As a result, it can detect and analyze even weak satellite signals at lightning speed. The A-GPS technology uses the radio link between base station and mobile devices to transmit this “assisted” satellite data within a matter of seconds, thus saving time and battery power compared to traditional GPS systems.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ustvari, najviše me zanimalo ovo što je Riddick rekao, a to je da mob ima navigaciju i kad je a-gps isključen ... to mi je bilo bitno ... ali svakako thx i na ostalim informacijama
GPS i A-GPS nemaju veze s baznim stanicama. Lijepo piše da se one koriste za skidanje A-GPS podataka, ali ne i za navigaciju. Mobitel uopće ne mora imati ni GPS ni A-GPS, ali te svejedno preko baznih stanica može prividno locirati.
@Raul
Jesi li procitao postove iznad?
Zasto ne treba skidati podatke o baznim stanicama sa interneta jer mobilna mreza i radi na principu spajanja mobitela na bazne stanice, najcesce vise njih i tako sustav zna gdje da uputu poziv kad tebe neko zove (ako si ti spojen na baznu stanicu u Osijeku onda ce tamo i poslati signal-poziv a ne na ostalih tisuce koliko ih ima u Hr. i svijetu). Imas mobitela koji nemaju internet ili makar na pocecima GSMa ga nisu imali, i onda si mogao priblizno locirati neki mobitel preko baznih stanica na koje je spojen.
Ajde malo prouci neke stvari prije nego sto pises.....
1.Prije si mogao dobiti poziciju pomocu vise baznih stanica tj. trinagulacija ( isto se i sada koristi za pronalazenje mobilnog uredjaja prilikom akcija SAR ).Nema veze sa GPS-om i navigacijom. ( osim sto se dobiveni podatak prebacuje u zemljopisnu duzinu i sirinu radi lakseg traganja)
2.GPS za navagiciju koristi zemljpisnu sirinu i duzinu uz digitalizirane zemljovide.
![]()
Zadnji uredio RAUL : 22-07-2011 u 12:57
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Bookmarks